Dodaj do ulubionych

floragyn a współżycie

IP: *.icpnet.pl 19.09.07, 18:32
mam pytanie...lekarz stwierdził stan zapalny i bakterie wskutek
czego zapisał globulki GYNALGIN (przez 10 dni) a nastepnie zalecił
stosowac lek FLORAGYN (rownież przez 10 dni). Czy po skonczeniu
kuracji GYNALGINEM a juz podcza zazywania FLORAGYNU można rozpocząć
współżycie płciowe?? Bede wdzieczna za informacje!! Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: andzia Re: floragyn a współżycie IP: *.chello.pl 19.09.07, 21:50
      mam to samo leczenie: gynalgin - 10 dni, floragyn -6 dni,
      i też nie wiem czy przy floragnie współżyć.
      dlatego podnoszę to pytanie
      • Gość: szycha Re: floragyn a współżycie IP: 89.149.164.* 20.09.07, 18:35
        ja mialam podobnie ale inaczej (: gynalgin przez dziesiec dni i lacibios femina
        przez te 10 kuracji i nastepne 10. ze wspolzyciem lekarz powiedzial, ze w gumce
        mozemy ale lepiej calkowicie sie powstrzymac podczas i tydzien po zakonczeniu
        gynalginu (ocieranie scianek pochwy). wydaje mi sie wiec, ze lepiej nie, ale jak
        bardzo was przyszpili to tylko w gumce. no i oczywiscie ja mialam lepiej, bo l.
        femina jest doustny, wiec nie musialam odczekiwac tego az globulka wyplynie.
        dodam, ze moj kitek tez dostal tabletki i wytrzymalismy bez stosunku 10
        gynalginow i 3 l. feiminy, ale nie mialam zadnych nawrotow. (;

ps. ale generalnie to jak profilaktycznie sie stosuje l. femine, to nie trzeba
        sie wstrzymywac, bo to by bylo straszne. moje 3 kolezanki to lykaja codziennie,
        wiec to nie ma wplywu [:
        • Gość: Kola Re: floragyn a współżycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 20:51
          Zasadniczo przy stosowaniu tabletek i globulek dopochwowo to raczej nie powinno
          się współżyć,właśnie ze względu na możliwość otarć, więc ja tak jak szyba
          zmieniłam sobie opcję i stosowałam lacibios femina, żeby już nie brać
          dopochwowo, choć przez pierwsze dwa dni lac. fem stosowałam dopochwowo a później
          już normalnie doustnie i chyba tak było najlepiej. Przy stosowaniu preparatów
          antybakteryjnych i przeciwgrzybiczych to już w ogóle abstynencja seksualna, ale
          cóż zrobić , takie życie wink
          • Gość: mm Re: floragyn a współżycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 18:22
            Oj dziewczyny, dziewczyny, ważne, że będziecie zdrowe,a kilka czy
            kilkanaście dni bez seksu może tylko wzbudzić apetyt, więc wyjdzie
            tylko wam na dobrewink
            Wy marudzicie o 10 globulek, a ja abstynencję mam od ponad 2
            miesięcy i naprawdę ważniejsze jest dla mnie całkowite wyleczenie.
    • kahapa Re: floragyn a współżycie 11.12.07, 17:56
      floragyn to globulki probiotyczne, które odnawiają florę bakteryjną, można
      współżyć podczas ich stosowania,
      powinno się stosować globulki probiotyczne po każdym leczeniu dopochwowym, a
      także w trakcie stosowania antybiotyków doustnie, które powodują spustoszenie
      wśród naturalnych bakterii w ludzkim organizmie, wiem z własnego
      doświadczenia-ostatnie leczenie anginy przypłaciłam infekcją pochwy, dostałam
      leki na receptę i floragyn na odbudowanie flory bakteryjnej, wyleczyłam się i
      jestem zadowolona, pozdrawiam smile
    • Gość: mal. Re: floragyn a współżycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 15:39
      a czy floragyn może uszkodzić w jakiś sposób prezerwatywę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka