Gość: julia,,, IP: *.mielec253.tnp.pl 24.11.07, 11:20 czy jest ktos kto ma niewydolnosc przysadki ?jezeli tak,to jak sie leczy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: niewydolnosc przysadki 24.11.07, 11:34 Dawno temu to miałam. Leczono mnie bez rezultatów różnymi środkami łącznie z tymi na menopauzę Miesiączki właściwie nie miałam. Co 2-3 miesiące jakieś szczątkowe plamienia. Poziom hormonów po 5 latach leczenia - bez zmian. POtem cudem zaszłam w ciążę i od tego czasu /5 lat/ miesiączkę mam regularnie jak w zegarku Brałam Divinę /najwięcej/, Klimonorm, Duphaston i jeszcze kilka innych na mnie próbowano, już nie pamiętam. Też Mastodynon ale dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia,,, Re: niewydolnosc przysadki IP: *.mielec253.tnp.pl 24.11.07, 12:28 Dziekuje bardzo za odpowiedz,a jakie mialas objawy tej choroby ?oprocz zaniku miesiaczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenland Re: niewydolnosc przysadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 10:57 Pamiętam jedynie zanik miesiączki. Miałam także problemy z pamięcią, brakowało mi słów, nie potrafiłam sklecić zdania. Zaczęłam więc mówić mało, wolno, by jakoś sobie z tym radzić. Chyba też byłam bardziej nerwowa niż zazwyczaj. Kiedyś zapytałam lekarki, czy musze brać te leki, skoro poprawy nie ma. Odpowiedziała, że jeżeli chcę mieć pełną menopauzę, mogę nie brać Co do przyczyny to podobno mogą być dwie: ucisk na przysadkę oraz na skutek stresu/niedokrwienie/. Odpowiedz Link Zgłoś