skapula 01.08.03, 20:30 Które pigułki maja korzystniejszy wpływ na cerę - harmonet czy regulon (wydaje mi sie, ze regulon, ale chciałabym usłyszeć wypowiedz eksperta, z góry dziękuję) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewalo Re: regulon czy harmonet? 02.08.03, 11:52 ja mam problemy z cera od zawsze... ilekarz polecał mi Regulon(obecnie biore diane 3 cykl bo musze wyleczyc co nie co), Harmonet tez bralm ale niestety nic nie zdziałał Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: regulon czy harmonet? 02.08.03, 19:10 raczej regulon- ma więcej estrogenów Odpowiedz Link Zgłoś
skapula Re: regulon czy harmonet? 04.08.03, 09:39 a jak wpływaja na cerę gestoden i desogestrel? Wiem, że oba związki wykazuja minimalne działanie androgenne (które, chyba jest niekorzystne dla cery), ale czy któryś z nich jest silniejszy i gorzej wpływa na cerę? Odpowiedz Link Zgłoś
mewalo Re: regulon czy harmonet? 04.08.03, 13:56 skapula napisała: > a jak wpływaja na cerę gestoden i desogestrel? Wiem, że oba związki wykazuja > minimalne działanie androgenne (które, chyba jest niekorzystne dla cery), ale > czy któryś z nich jest silniejszy i gorzej wpływa na cerę? Brałam Cilest, Harmonet,Diane, Regulon i Mikrogynon i w moim przypadku (cera łojotokowa)gestoden bardziej korzystnie wplywał na cere niż desogestrel (np.Mikrogynon zawiera deso...i jak dla mnie byla to katastrofa! po 1 m-c brania wysypalo mnie wszystkim co najgorsze np.wrzody ropne i zepsulam cały wcześniejszy efekt "zaleczony" Dianą, teraz jestem 3 cykl na Dianie aby zaleczyc to co nabroil mi Mikrogynon)i pamietaj że tabletki to indywidualne reakcje kazdego organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: regulon czy harmonet? 04.08.03, 15:19 mewalo napisała: > skapula napisała: > (np.Mikrogynon zawiera deso...i jak dla mnie byla to katastrofa! Microgynon zawiera lewonorgestrel a nie desogestrel. Odpowiedz Link Zgłoś
skapula Re: regulon czy harmonet? 04.08.03, 15:48 Więc jakiego efektu mogę się spodziewać gdybym brała regulon? Chciałam zaznaczyć tylko, ze obecnie biore cilest, ale jak dla mnie ma za dużo etynyloestradiolu, wcześniej brałam nowynette (ale pogorszyła mi sie cera), a później harmonet (całkiem dobrze go tolerowałam), regulon zawiera pobobnie jak nowynette dezogestrel, tyle tylko, ze ma więcej etynloestr.(który ma korzystne działanie na cerę), dlatego ponawiam pytanie czym różni się gestoden od dezogest.? I jak te związki wpływaja na cerę? Bardzo prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: regulon czy harmonet? 05.08.03, 20:50 Raczej regulon - ma większa zwartość etynyloesteadiolu Odpowiedz Link Zgłoś