misia_beauty 11.01.08, 23:20 mam pytanie, pojawiła sie u mnie dzisiaj dziwna biała wydzielina, bardzo obfita, jest jak smietana i zawiera grudki. do tego bardzo swedzi i piecze, co to moze byc? jak leczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamikadze82 Re: upławy 11.01.08, 23:33 Grzyb moja droga...a jeśli "śmierdzi" drożdżami to na 100% grzyb. Dodatkowo grzybek swędzi najbardziej w nocy, i lubi się przypominać zwłaszcza przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_beauty Re: upławy 11.01.08, 23:35 dodam jeszcze ze przez ostatni tydzien zazywalam antybiotyki (przeszlam angine) moze to miec jakis wplyw? jak przeczekac do poniedzialku z tym bolem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka1406 Re: upławy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 09:44 no totym bardziej jak bralas antybiotyki prawdopodobna jest grzybica.ja radze podmywac sie jogurtem robic sobei zniego tampony i kupic mac w aptece clotrimazolum jest bez recepty kosztuje okolo 4 zl a naprawde przynosi ulge,to masc przeciwgrzybiczna.powinno pomoc wytrwac te pare dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: upławy IP: 91.104.73.* 12.01.08, 09:57 Nie maść clotrimazolum tylko KREM. Globulki propolisowe może i dobre ale dużo osób ma uczulenie na produkty pszczele-propolis głównie,jak się zdarzy,że i Ty masz to się "zadrapiesz na amen". Kup ten krem przynosi na prawdę ulgę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka1406 Re: upławy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 23:34 grzybica jak nic...jak leczyc hmm...do lekarza bo inaczej bedziesz sie ztym meczyc nie wiadomo ile,lekarz zapewne zapisze ci globulki dopochwowe i byc moze tynidazol.aby zlagodzic objawy mozesz podmywac sie jogurtem naturalnym,moczyc tampony w jogurcie i umieszczac w pochwie.mozesz takze przejsc sie do apteki i poprosic o jakies globulki bez recepty,napewno dadza ci cos ziolowego,slyszalam cos o globulkach propolisowych.w kazdym razie powodzeniaidz szybko do lekarza to szybko minie,nie warto sie z tym meczyc bomoze byc coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gilanaa Re: upławy IP: 61.19.54.* 12.01.08, 14:26 Globulki propolisowe to na baterie! A tutaj wyraznie grzybek (zwlaszcza, ze jestes po antybiotykach), wiec wolalabym nie ryzykowac (zwlaszcza ze wzgledu na czeste reakcje alergiczne), ale krem Klotrimazolum mi zawsze pomagal zlagodzic swiad. Z ziol do przemywania to chyba dobry jest Vagosan (?). I obowiazkowo paleczki kwasu mlekowego czyli Lacibios femina tez sie klania, zeby wspomoc 'pozytywna' mikroflore. A co do leczenia grzybka, to globulki dopochwowe (Klotrimazolum, Gyno-Femidazol, Gynalgin, Macmiror czy np. z tych nowych krem Gynazol) i masc. Przypominam tez o leczeniu partnera (Flumycon czy Orungal czy Ketokonazol). I w czasie kuracji i kilka dni po zero seksu i odbudowywanie mikroflory. Milego popoludnia wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś