agusia1812 03.02.08, 12:19 prosze o odpowiedz ciekawi mnie jak wyglada badanie laparoskopii? czy usypiajaczy cos sie czuje? jak to wygladapo tym badaniu i ile trzeba potem lezec w szpitalu?pytam bo prawdopodobnie mnie to czeka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: laparoskopia,,,,, IP: 217.98.20.* 03.02.08, 12:38 polecam wyszukiwarke - jest wiele watkow o laparoskopii. > usypiajaczy cos sie czuje? nic sie nie czuje, zasypiasz przed zabiegiem, budzisz sie po. >jak to wygladapo tym badaniu i ile trzeba potem > lezec w szpitalu? 1-2 dni po zabiegu wypuszczaja do domu. >pytam bo prawdopodobnie mnie to czeka szczerze mowiac - nic strasznego. Najgorszy jest strach przez zabiegiem. A sam zabieg - nie jestes jego swiadoma. Budzisz sie po, mozesz wymiotowac po narkozie (mnie to ominelo), bola troche ramiona, ale to tez tylko kilka godzin. Ja mialam ten zabieg jakies 3 lata temu - teraz juz nawet nie mam po nic sladu na ciele Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1812 Re: laparoskopia,,,,, 03.02.08, 12:55 jesli moge wiedziec to z jakiego powodu ci go robili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: laparoskopia,,,,, IP: *.tpnet.pl 03.02.08, 14:06 laparoskopia zwiadowcza, czyli w celu sprawdzenia, czy wszystko gra i znalezienia przyczyn trudnosci z zajsciem w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1812 Re: laparoskopia,,,,, 03.02.08, 17:09 acha mam nadzieje ze wszystko ok u mnie problem tkwi w innej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
bubus_man Re: laparoskopia,,,,, 03.02.08, 20:31 Ja miałam laparoskopię 3 miesiące temu (kamica żółciowa). Myślę że więcej się dowiesz na tym forum, tam dużo osób przeszło laparoskopię. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30099------- mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
bubus_man Re: laparoskopia,,,,, 03.02.08, 20:33 Chyba link nie działa forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30099 ------- mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
joannadorota Re: laparoskopia,,,,, 04.02.08, 00:50 witam! miałam ten zabieg ok 5 lat temu, jako jedno z badan dotyczących niepłodności. po 2 dniach wyszłam ze szpitala i dość szybko odzyskałam siły. rzeczywiście po narkozie bolały mnie ramiona i kark ale nie miałam żadnych innych "sensacji". właściwie następnego dnia jest się już całkiem na nogach. z uśmiechem wspominam zdziwienie swoje i innych dziewczyn- przy wyjściu ze szpitała, żadna z nas nie mogła zapiąć spodni)) to z powodu gazu, którego uzywają do operacji. naprawde nic strasznego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: laparoskopia,,,,, IP: 217.98.20.* 04.02.08, 08:44 kark i ramiona nie bola po narkozie tylko z powodu gazu, ktory podczas zabiegu wtłaczany jest do brzucha, a potem on powoduje ból w ramionach. Odpowiedz Link Zgłoś