Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:15 Jakie sa ich objawy?Jak sie je leczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: zaburzenia hormonalne 28.02.08, 16:22 Nieregularne cykle, zbyt długie, zbyt krótkie (rozrzut powyżej 7-8 dni), trudne do wyjaśnienia plamienia, krwawienia, długie plamienia przed okresem. Leczy się podaniem hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: zaburzenia hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:28 dzieki, a nadmierne owlosienie, np.wasik spory,paseczka po sroku brzucha tez moga o tym swiadczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: zaburzenia hormonalne 28.02.08, 16:30 Sorry, umknęł mi Nadmiar testosteronu, hirsuityzm się bodajże nazywa. Też leczy się podaniem hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: zaburzenia hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:36 a znasz kogoś wyleczonego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: zaburzenia hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:40 podejrzewam u siebie,mialam tez wyciek z piersi,i dziewczyny stwierdzily ze to przez nadmiar prolaktyny,ale wiecej sie to nie powtorzylo..zastanawiam sie czy zglosic to mojemu ginekologowi... Odpowiedz Link Zgłoś
awok endokrynolog się "kłania" 28.02.08, 16:45 to jeden z objawów podwyższonej prolaktyny, moja gin wysłała mnie z podwyższoną prolatkyną do endokrynologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zaburzenia hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:26 Gość portalu: kasia napisał(a): > podejrzewam u siebie,mialam tez wyciek z piersi,i dziewczyny stwierdzily ze to > przez nadmiar prolaktyny,ale wiecej sie to nie powtorzylo..zastanawiam sie czy > zglosic to mojemu ginekologowi... - rozumiem, ze dziewczyny, ktore to stwierdzily, mają tytuł dr medycyny a moze i nawet profesora? zrobiły ci też przy okazji badanie hormonów? - nie, nie zgłaszaj, po co? do ginekologa chodzi się na kawę, co będziesz zawracać mu głowę jakimikolwiek opowieściami o niepokojących zjawiskach? a tak przy okazji - wrzuć sobie do wyszukiwarki hasło "objawy, wyciek z piersi" Odpowiedz Link Zgłoś