pin-up.girl 01.08.08, 21:15 Od pół roku mam okres co około 3 tygodnie. Wcześniej był co 28-30 dni i to mi odpowiadało. Czy teraz to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 chyba nie okres 01.08.08, 21:46 1. Nie wiemy, czy to na pewno okres. Jeśli część z tych krwawień jest skąpa i/lub bez strzępków błony śluzowej, to to nie jest okres ale krwawienie śródcykliczne. 2. Okres to jest krwawienie około 14 dni po owulacji. Domowym sposobem na wyjaśnienie z czym masz do czynienia jest pomiar porannej temp. zgodnie z zasadami NPR. 2. 21-dniowy cykl jest rzadko spotykany, może być normalny, ale jak wczesniej miałaś 28-30 to chyba nie jest to Twoja norma. Czy przez te pół roku coś mocno zmieniło się w Twoim życiu - zmieniłaś pracę na bardziej stresującą, notorycznie niedosypiasz, jesteś na jakiejś rygorystycznej diecie, ....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chyba nie okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:56 Za prawidłowe uznaje się krwawienia występujące w miarę regularnie, co 21 do 35 dni, trwające 3-8 dni. Przeciętna długość krwawienia to 5 dni, a długość cyklu 28-32 dni. Tylko 15% kobiet ma 28-dniowe cykle miesiączkowe. jak widać - niby prawidłowe, ale taka nagła zmiana wymaga konsultacji u lekarza - kolezanka sie nie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
pin-up.girl Re: chyba nie okres 02.08.08, 22:23 Jestem pewna że to jest okres. W tym czasie jedyne co sie zmieniło w moim życiu to partner-zmiana korzystna Bardzo mnie denerwuje taka sytuacja. Do gina sie wybieram ale są długie terminy więc na razie czekam...Są sposoby żeby okres opóźnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: chyba nie okres IP: *.tczew.net.pl 03.08.08, 21:20 No to ja jestem w tych 15% Przyznam,że bardzo męczące są miesiączki co 3 tygodnie. Czasami trafią się dwie w miesiącu,ale cóż ...żyję z tym ponad 20 lat,dobrze że krwawienia są mierne.W ciąże zachodziłam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chyba nie okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 21:38 Czasami trafią się dwie w miesiącu,ale cóż no, nawet przy cyklach dwudziestoośmiodniowych trafiają się dwie miesiączki w miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś