skoobus 01.09.08, 10:45 Strasznie wypadają mi włosy, zrobiłam badania, wyniki dobre, tylko z nerkami małe kłopoty. Od czego moga wypadać włosy (całymi garściami non stop)?? Może jakieś rady albo znacie jakies sposoby na wypadające włosy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asieńka Re: Włosy IP: *.aster.pl 07.09.08, 22:57 W moim przypadku przyczyną wypadania włosów był niedobór mikroelementów i witamin spowodowany permanentnym niedożywieniem Przez około pół roku strasznie wcześnie wstawałam, nie miałam czasu zjeść śniadania, potem czasami coś zjadłam w stołówce, a wieczorem ze zmęczenia i lenistwa nic nie jadłam. Skutek był taki, że wyglądałam jakby mi ktoś włosy powyrywał. Myślę, że sporo osób, które są na diecie miało to samo. Lekarz polecił mi przystopować i zacząć brać witaminy i mikroelementy. Zaczęłam intensywaną kurację Revalidem z wysoką zawartością aminkwasów siarkowych i witamin z grupy Bplus mikroelementów w formir chelatowej - oczywiście lekarz mi to polecił. Pomogło po paru tygodniach, około 3 miesiące w sumie brałam te kapsułki dla lepszego efektu i teraz znowu wyglądam zdrowo i normalnie. Na szczęście nie muszę już tak zasuwać w pracy więc stan się utrzymuje, ale gdybym znowu musiała tak intensywnie pracowac tobym od razu brała te kapsułki, aby niedopuścić do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyrobal Re: Włosy 07.09.08, 23:35 Po porodzie zaczęły wypadać mi włosy. Wiadomo - ciąża, cc, zmiany hormonalne, osłabienie, stres itd itp. Oprócz tabletek kompleksowych z witaminami i minerałami zastosowałam szampon Welli System Professional energy shampoo. Poskutkowało. Z góry uprzedzam szampon nie należy do tanich ( ok 65 zł) i jest dostępny tylko w niektórych salonach i sklepach fryzjerskich. No i oczywiście w necie Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Włosy 08.09.08, 14:19 Inneov gęste włosy. Pomaga doskonale, niestety kosztuje ok 90/mies. W aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś