iwi.k1 03.11.08, 21:40 Czy może myślicie jak mój szanowny małżon, który stwierdził, że to tylko wyciąganie kasy od nas przez lekarzy i farmaceutów, bo tą bakterię ma każdy. A wrzody mam przez niego a nie przez jakieś niewidoczne żyjątko . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inia33 Re: Helico Test - robiła któraś? 03.11.08, 21:47 robiłam moim dziewczynom, bo je brzuchy bolały, wyszło ujemnie mój tata przez wiele lat był typowym wrzodowcem, wiecznie go żołądek bolał, kiedyś nawet miał poważną operację, bo wrzód pękł i zrobiło się zapalenie otrzewnej-było naprawdę nieciekawie! jakieś 3 lata temu zrobił test, wyszła mu Helicobacter Pylori, pobrał antybiotyki i... nagle okazuje się, że żołądek go nie boli i wrzody chyba też mu się nie robią więc wg mnie to nie jest wyciąganie kasy przez lekarzy nie słuchaj męża, rób badania (każdy lekarz da Ci skierowanie, prywatnie też sobie możesz zrobić), a jak wyjdą dodatnie-szybkie leczenie i z głowy aha, mój małż też robił badanie i też mu wyszło ujemnie więc to chyba nie jest tak, że każdy toto ma... Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: Helico Test - robiła któraś? 03.11.08, 21:59 Właśnie dzisiaj zrobiłam ten test i wyszedł dodatni (leciutka różowa kreseczka). Tak naprawdę było to tylko formalne potwierdzenie tego co już dawno wiedziałam, bo paskudne bóle mam co jakiś czas od bardzo dawna, zwłaszcza kiedy się zdenerwuję. Nic to, muszę w takim razie lecieć do lekarza po antybiotyk. Ciekawa tylko byłam, czy innym też zawsze wychodzi dodatnio . Wygląda na to, że nie zawsze mój małżon ma rację . Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Helico Test - robiła któraś? 03.11.08, 22:06 mnie też wyszedł lekko dodatni, natomiast test ureazowy potwierdził obecność i działalność hp w całej okazałości dostałam dwa antybiotyki i lek hamujący wydzielanie kwasów żołądkowych, i brałam to przez miesiąc ale gastroskopię przydałoby się zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Helico Test - robiła któraś? 03.11.08, 21:54 robiłam robiłam potem jeszcze - przy okazji gastroskopii - test ureazowy na szczęście wrzodów nie zdążyłam się jeszcze dorobić Odpowiedz Link Zgłoś
asiarol Re: Helico Test - robiła któraś? 03.11.08, 23:10 miałam test na HP przy okazji gastroskopii, wynik dodatni(odczyn bardzo mocno czerwony jak mówił lekarz)leczona byłam 3 antybiotykami skojarzonymi, ale to było już z 3-4 lata temu, nie wiem jak jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Helico Test - robiła któraś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 09:41 Wyciąganie kasy to może nie jest, ale pewną rację mąż ma. Większość ludzi posiada tę bakterię. I prawdą jest, że przyczynia się ona do powstawania wrzodów żołądka (ale nie jest to jedyna przyczyna). Ja robiłam test - dodatni, moja mama - dodatni, ojciec - dodatni. Mąż nie robił, bo nie chciał ;P Dostałam trzy antybiotyki do przeleczenia i na razie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: Helico Test - robiła któraś? 04.11.08, 09:49 dziewczyny a te testy można kupić tak poprostu w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi.k1 Re: Helico Test - robiła któraś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 09:58 ja kupiłam właśnie tak po prostu w aptece, za ok. 30zł. Odpowiedz Link Zgłoś