alicja.dorn 08.11.08, 23:40 Witam, mam takie pytanie który z leków Lipancrea czy Kreon jest lepszy do zastosowania dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 23:52 masz rzucić monetą i wybrać czy jednak decyduje o tym lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.tpnet.pl 08.11.08, 23:53 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=577 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 16:25 Moja córka miała problem z trawieniem. Lekarz przepisał jej Lipancrea. Jest to środek dostępny bez recepty. Ułatwia trawienie. Moja córka już następnego dnia poczuła różnicę. Jeżeli chodzi o Kreon to tak jak czytałam jest to odpowiednik Lpancrea. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeronin Re: Lipancrea czy Kreon ? 09.11.08, 23:43 Moja żonka czasami stosuje Lipancrea jak przesadzi z jedzeniem. Zresztą ja również jej czasami podbieram. Z tego co mi wiadomo to jest lek na zaburzenia trawienia i na bóle trzustki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.08, 15:17 Kreon jest odpowiednikiem Lipancrea. Kilka miesięcy temu miałam problemy z trawieniem i lekarz przepisał mi Lipancrea. Stosuję go zawsze gdy mam problemy z trawieniem. Najczęściej po obfitym jedzeniu przy okazji imienin albo świąt pobolewa mnie trzustka (ludzkie łakomstwo). Wtedy stosuję lipancrea, który naprawde mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.gprs.plus.pl 10.11.08, 15:46 Ja podaję mojemu Janeczkowi Lipancrea. Janeczek ma 4 latka i ma problemy z trawieniem. Rozmawiałam z lekarzem powiedział że ten lek może pomóc. Zresztą jest dostępny bez recepty, więc postanowiłam go wypróbować. Mój Janeczek czuje się lepiej. O tym drugim leku nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 16:47 Witam serdecznie, ja również mojemu dziecku podawałam lek Lipancrea. Moja mała miała wtedy prawie 3 latka. Zwracała w kupce wszystko co zjadła. Lekarz przepisał nam Lipancrea. Po dwóch tygodniach małej poprawiło się. Odpowiedz Link Zgłoś