Dodaj do ulubionych

Lipancrea czy Kreon ?

08.11.08, 23:40
Witam, mam takie pytanie który z leków Lipancrea czy Kreon jest lepszy do
zastosowania dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 23:52
      masz rzucić monetą i wybrać czy jednak decyduje o tym lekarz?
    • Gość: ? Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.tpnet.pl 08.11.08, 23:53
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=577
    • Gość: Gosia Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 16:25
      Moja córka miała problem z trawieniem. Lekarz przepisał jej Lipancrea. Jest to
      środek dostępny bez recepty. Ułatwia trawienie. Moja córka już następnego dnia
      poczuła różnicę. Jeżeli chodzi o Kreon to tak jak czytałam jest to odpowiednik
      Lpancrea.
      • zawszeronin Re: Lipancrea czy Kreon ? 09.11.08, 23:43
        Moja żonka czasami stosuje Lipancrea jak przesadzi z jedzeniem. Zresztą ja
        również jej czasami podbieram. Z tego co mi wiadomo to jest lek na zaburzenia
        trawienia i na bóle trzustki.
        • Gość: Basia Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.08, 15:17
          Kreon jest odpowiednikiem Lipancrea. Kilka miesięcy temu miałam problemy z
          trawieniem i lekarz przepisał mi Lipancrea. Stosuję go zawsze gdy mam problemy z
          trawieniem. Najczęściej po obfitym jedzeniu przy okazji imienin albo świąt
          pobolewa mnie trzustka (ludzkie łakomstwo). Wtedy stosuję lipancrea, który
          naprawde mi pomaga.
    • Gość: Andzia Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.gprs.plus.pl 10.11.08, 15:46
      Ja podaję mojemu Janeczkowi Lipancrea. Janeczek ma 4 latka i ma problemy z
      trawieniem. Rozmawiałam z lekarzem powiedział że ten lek może pomóc. Zresztą
      jest dostępny bez recepty, więc postanowiłam go wypróbować. Mój Janeczek czuje
      się lepiej. O tym drugim leku nie słyszałam.
      • Gość: Jola Re: Lipancrea czy Kreon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 16:47
        Witam serdecznie, ja również mojemu dziecku podawałam lek Lipancrea. Moja mała
        miała wtedy prawie 3 latka. Zwracała w kupce wszystko co zjadła. Lekarz
        przepisał nam Lipancrea. Po dwóch tygodniach małej poprawiło się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka