Gość: jk IP: *.wro.vectranet.pl 08.02.09, 18:30 czy ktoś się szczepił? Ja zamierzam i zastanawiam się, która szczepionka lepsza - 1.Euvax B, 2. Engerix B czy 3.HBvaxPro? Która najbezpieczniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soilew Re: szczepienie WZW B 08.02.09, 19:27 Ja szczepilam sie engerixem,produkowanym przez znaną firme.Nie zapomnij przed szczepieniem zrobic badania na HBS.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: szczepienie WZW B IP: *.wro.vectranet.pl 08.02.09, 19:31 pytam, bo Engerix jest na stałe w sprzedaży, nie trzeba czekać, aż apteka sprowadzi szczepionkę z hurtowni. Ale zawiera rtęć, o której głośno, że szkodliwa. Jak sięczułaś po zaszczepieniu? A dlaczego konieczne jest to badanie? Pytałam lekarza, to nie kazał. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio7 Re: szczepienie WZW B 08.02.09, 20:43 ja brałam euvax( 5 lat temu) samopoczucie bez zmian takie jak przed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szczepienie WZW B IP: *.jjs-isp.pl 08.02.09, 20:50 Euvax zostal wycofany z rynku. www.wiadomosci24.pl/artykul/podejrzana_szczepionka_euvax_b_wycofana_28880.html Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: szczepienie WZW B 08.02.09, 22:08 Napisze tak,moze i zawiera rtec ale mi nic nie było,co do badania wielu lekarzy zaklada ze nie jestes nosicielem HBS wiec sie szczepimy.A jezeli bedzies dodatnie,osobiscie znam osobe ktora zrobiła to szczepienie maja HBS dodatni i mowiac ogolnie ledwo ja uratowali.Mojemu mezowi tez lekarz nie kazal robic,ale go namowiłam koszt niewielki,a w przypadku nosicielstwa po co sie szczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: szczepienie WZW B IP: *.wro.vectranet.pl 09.02.09, 14:10 racja. Euvax B był wycofany, bo były zgony niemowląt po podaniu tej szczepionki. Ale o dziwo, własnie tą mi przepisał. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: szczepienie WZW B 10.02.09, 20:59 Szczepiłam się Engerixem, czułam się po szczepieniu bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: szczepienie WZW B 11.02.09, 06:37 Wycofano tylko Euvax wyprodukowany w Korei i tylko wersję dla niemowląt i małych dzieci. Ja byłam Euvaxem właśnie szczepiona, było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: szczepienie WZW B IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.09, 19:21 zaszczepiłam się Engerixem B. Zero złego samopoczucia po zaszczepieniu. Za miesiąc kolejne szczepienie. Dziękuję za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś