Gość: pantera86 IP: *.direct-adsl.nl 24.04.09, 15:30 Czesc dziewczyny! Mam problem kilka dni temu zauwazylam pionowa, bladobrazowa kreske(prege) na moim brzuchu. Idzie od pepka w dol. Nie wiem co to jest. Miala ktoras z was? Dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciąża Re: Kreska... IP: *.kalisz.mm.pl 24.04.09, 17:09 Nie rozstęp, to "objaw" ciąży...zrób bhcg. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Kreska... 24.04.09, 17:29 Jeżeli jesteś w ciaży to cąłkiem normalna rzecz. Ale nie wiem, czy coś takiego moze się dziac bez niej. Z drugiej strony bardzo prawdopodobne, że miałaś tak zawsze, a zauwazyłaś dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantera86 Re: Kreska... IP: *.direct-adsl.nl 24.04.09, 17:35 W sumie to nie wiem. Robilam sobie test w niedziele i wyszedl negatywny, ale ja mam zdiagnozowane PCOS i berdzo niereularne miesiaczki...bralam coprawda Diane-35 ale rok temu przestalam. Sama nie wiem czy to ciaza czy nie. Pozdrawiam i dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_karina Re: Kreska... 24.04.09, 21:34 jeśli taka kreska jest objawem ciązy to w takim razie ja jestem w ciązy 5 lat taka kreska zrobiła mi sie kilka lat temu jak byłam własnie w ciązy i tak została Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Kreska... IP: 91.104.98.* 24.04.09, 23:09 Czasami "taka kreska" może się uwidocznić w ciąży-potem może zniknąć, albo nie. Musi sobie dziewczyna powtórzyć test ciążowy za tydzień np.-no chyba,że od zawsze ją miała i dopiero teraz jej się w oczy to rzuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: Kreska... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 09:03 MOje 6 letnie dziecko ma taką prążkę. Niezbyt widoczną ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Kreska... IP: 91.104.98.* 24.04.09, 23:08 PCOS i nawet bardzo nieregularne miesiączki nie są 100% zabezpieczeniem przed zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: Kreska... 24.04.09, 23:27 Taka kreska pokazuje się pod wpływem hormonów-najczęściej w ciąży. Ale jeśli to nie ciąża, to znaczy, że prawdopodobnie Ci się poziom hormonów zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: data_waznosci Re: Kreska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 10:18 Ja niedługo rodzę i jakiś czas "wyskoczyła" mi taka kreska i wyglądam, jak po cc. Też od razu pomyślałam, że w Twoim wypadku to właśnie ciąża. Powtórz test, jak Ci tu radzą i cóż, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Kreska... 26.04.09, 20:31 też tak miałam w ciąży, kreska znikła ok 6 miesięcy po porodzie. Ale może to być najprawdopodobniej sprawa hormonów. Przecież w ciąży też mają różne wartości. Odpowiedz Link Zgłoś