04.01.04, 21:27
Drogie Juz Mamy!

szukam informacji od osob ktore stosowaly lub stosuja Cerazette, czy jest
bardzo uciazliwe trzymanie sie konkretnej okreslonej godziny z 3h wahaniem (i
jak to liczyc -/+3 h czy -/+1,5 h?) majac niemowle?
Czy mialyscie skutki uboczne? Rozumiem, ze krwawienie wogole nie wystepuje
podczas ich zazywania? KIedy zaczelyscie brac pierwsza pigulke?
Szukam skutecznej metody dla siebie za ok 2,5 miesiaca, chce karmic ale
zastrzyki odpadaja z innych wzgledow.
Przez 3 lata bralam Diane 35 wiec potrafie byc sumienna.
dziekuje za wszelkie uwagi!

Renia

Obserwuj wątek
    • konkubinka Re: cerazette 04.01.04, 21:50
      A kto Ci powiedzial ze nie wystepuje krwawienie?
      Nie wystepuja miesiaczki , krwawienie ja osobiscie mialam przez caly miesiac ,
      czulam sie spiaca i bylo mi niedobrze.
      Oczywiscie wiem , ze wszystko zalezy od organizmu , ze podobno po jakims czasie
      i krwawienia ustepuja ale nie wytrzymalam i trzymam to cholerstwo w szafie i
      nie uzywam.
      Acha, w ulotce nazywaja to plamieniem , ja nazwalabym to miesiaczka caly
      miesiac polaczona z typowymi objawami ciazy.
      I ciesze sie ze nie zdecysowalam sie na depo provera , bo sadzac po mojej
      reakcji na cerazette zalamalabym sie gdyz to podobno to samo tylko w zastrzyku
      i silniejszej dawce.
      No , ale moze Ty zniesiesz to inaczej
      pozdrawiam
    • leliwina Re: cerazette 04.01.04, 21:58
      Czesc! Ja jestem po porodzie 4 miesiace, ale tylko przez dwa brałam Cerazette.
      Bardzo cięzko było mi trafić we właściwy czas! Przestawiłam sie na system
      spania i niespania dzidzi- kiedy ona spała- ja tez! Wiec czesto zdarzało mi
      sie "przesypiac" pore brania. Poza tym stwierdziłam, ze nie ma sensu brac, bo
      i tak nie mamy czasu (albo siły) sie kochac... Smutne, ale prawdziwe... Teraz
      zabezpieczamy sie gumka i jest ok. No i cena tych tabletek jest odstraszajaca
      (35zł za opakowanie)!!! Pozdrawiam.
    • catalinka Re: cerazette 04.01.04, 21:59
      Ja nie narzekam. Miesiączki to fakt mam nieregularne, ale krwawień jakiś
      okropnych nie miewam. Z braniem na godzinę też nie ma problemu. Każda z nas
      prawie już ma komórkę i można tam ustawić alarm. Będzie dzwoniło o określonej
      porze codziennie. Ja wybrałam 15, bo tak mi jest wygodniej, to pora obiadu.
      Chyba ze dwa razy miałam opóźnienie, ale to się zdarza. Bez tego alarmu
      napewno bym ciągle zapominała. POZDRAWIAM
      Kasia
      • sylwik7 Re: cerazette 04.01.04, 23:15
        Biorę cerazzette od maja.Od tego czasu raz miałam okres (w sierpniu) i od tego
        czasu nic. Ani okresu ani żadnych nawet najmiejszych plamień.Nie tyję.Dobrze
        się czuję.
        Przed ciążą brałamok. 7 lat tabletki i nauczyłam się o nich pamiętać. Zawsze
        zażywam ok. 20.00 -21.00.Początkowo, żeby się znów przyzwyczaić po ciążowej
        przerwie do systematyczności ustawiałam komórkę. Teraz już nie ma takiej
        potrzeby.
        • allga Re: cerazette 05.01.04, 07:38
          Hej!
          Oj niestety ja miałam tak samo jak Konkubinka! Moja córka za tydzień kończy 9
          miesięcy. Cały czas karmię piersią. Brałam Cerazette od 3 miesiaca po porodzie.
          Absolutny luksus! Zero krwawienia, dobre samopoczucie, komórka nastawiona na 8
          rano - spoko leszczyk. Ale 2 miesiace temu jak sie zaczęło krwawienie, tak
          trwało miesiąc! Permanentna miesiączka. Po badaniu mój lekarz stwierdził, że
          muszę odstawić, bo system sie całkiem rozregulował. Podobno ma kilka takich
          pacjentek, jak ja z Cerazette. Wiele kobiet tak na to reaguje. Krwawienie się
          skończyło po tygodniu od odstawienia. System działa po staremu smile. Ale w
          kwestii małżeńskich przytulanek... Cerazette było lepsze niż gumki.
          Jak widać, każda z nas inaczej. Nie ma sposobu - musisz spróbować i zobaczyć,
          do której grupy należysz. Ale absolutnie polecam!
          Pozdrowionka
          • mijuli1 skutki uboczne - wpływ na dzicko 05.01.04, 07:43
            Temat cerazette pojawił się nie tak dawno na "edziecko zdrowie", ale już nie
            mogę znaleźć. Wypowiedzi głównie dotyczyły skutków ubocznych, a przede
            wszystkim wpływu na dziecko. Było bardzo dużo głosów, że cerazette ma wpływ na
            dziecko - robi się ono bardzo wrażliwe, rozdrażnione, zalęknione, ma gorszy
            apetyt i nie pamiętam co jeszcze. Te objawy akurat wystąpiły w moim przypadku,
            a na dodatek zaczął zanikać mi pokarm. Wszystko wróciło do normy kiedy
            odstawiłam pigułki.
    • ainer1 Re: cerazette 05.01.04, 10:24
      Witam Mamy!

Bardzo dziekuje za wypowiedzi...
      Widze, z ejest sporo przeciw, ale np przeciew Diane 35 tez bylo sporo a ja 3
      lata znosilam super i do tego piekna cera i wygoda z antykoncepcja.
      Mma tylko jedno pytanie - czy mzona odstawic w jednym cyklu cerazette i w drugim
      probowac zajsc w ciaze czy trzeba odczekac np?
      Dodam, ze po Diane35 zrobilam miesiac przerwy i w nastepnym szczesliwie bylam
      juz w ciazy.
      Renia
      • allga Re: cerazette 05.01.04, 12:50
        Witam ponownie!
        Z tego co pamiętam płodność wraca zaraz po odstawieniu pigułki (stąd tak ważne
        jest trzymanie punktualności brania z tolerancją zaledwie 3 godzin
        opóźnienia!). Natomiast co do zachodzenia w ciążę, to nie wiem, czy tak od
        pierwszego cyklu bez pigułki. Chyba warto poczekać jeden pełny cykl, żeby
        system w pełni zaczął pracować na "starych zasadach". Tak dla pewności. A jeśli
        chodzi o wpływ Cerazette na dziecko - u nas - żadnego. Absolutnie nie wykluczam
        takowego, myślę jednak, że na samopoczucie dzidziusia ma wpływ tak wiele
        czynników, że łatwo je opacznie skojarzyć. Aczkolwiek podkreślam - nie
        wykluczam tego wpływu! Ja musiałam odstawić Cerazette 2 miesiace temu i nie
        widzę różnicy w dziecku. Próbuj, a jakże! Jeśli Ty lub Twój dzidziuś nie
        będziecie tego dobrze znosić - odstawisz!
        Pozdrawiam!
      • cz.wrona Re: cerazette 05.01.04, 12:53
        Hej hej!

Biorę już drugi płatek cerazette. Zazwyczaj pamiętam o połykaniu. Nastawiłam
        sobie alarm w komórce "Weź pigułkę!!!" i zamówiłam bezpłatne smsy na męża kom.
        przypominające: www.kobiety.org/
        Staram się pamiętać, dobrze jest ustawić ten drugi alarm godzinę później.
        Ja dostałam okres, który trwał dwa tygodnie ale dla mnie to nic strasznego bo
        przed ciąża miałam podobnie...
        Co do zajścia w ciąże to myślę, że jest podobnie jak z normalnymi pigulkami. Ja
        po odstawieniu Novynette zaszłam ...nawet nie wiedziałam kiedy. Wyliczyliśmy że
        akurat w męża imieniny- nie ma to jak samemu sobie zrobić wymarzony prezentsmile))
        • enab Re: cerazette- sprzedam 05.01.04, 16:40
          Niestety, nie karmię, a mój przewidujący mąż kupił aż 2 opakowania Cerazette.
          Chętnie odsprzedam je za 50 zł ( dwa opakowania ).
          Pozdrawiam- Bożena.
          • dana73 Re: cerazette- sprzedam 06.01.04, 13:47
            Jestem zainteresowana. O Odpowiedź proszę na adres: dzilowie@WP.PL
    • aczerk Re: cerazette 06.01.04, 22:59
      Kiedy zacząć brać tabletki jak się nie ma okresu? Tak jak wypadnie, w dowolnie
      wybrany dzień?
      • dana73 Re: cerazette 07.01.04, 10:41
        dokładnie tak w dowolnie wybrany dzień, ale skuteczność uzyskują one po 7
        dniach od zażywania.
        • konkubinka Re: cerazette 07.01.04, 11:03
          o jak to przeczytalam to faktycznie mi sie przypomnialo , ze apetyt na seks byl
          niespozyty po cerazette.le jest jeszcze jeden minus - wysoka cena , objawia sie
          to tym ze bierze sie je nonstop bez przerwy siedmiodniowej wiec wychodzi drozej.
          Natomiast co do brania to ja bralam poprostu rano - mała budzila sie codziennie
          ok 8 rano i ja o tej porze bralam cerazette razem z feminatalem.
    • ainer1 Re: cerazette 12.01.04, 15:00
      dziekuje za wszystkie odpowiedzi!

Renia
    • ainer1 cerazette a stan skóry 14.01.04, 11:59
      Mam jeszcze jedno pytanie: kiedy bralam diane 35 - cud cera, w pzrerwie
      diana-ciaza - zrobila sie pzretluszczna i z wypryskami, w ciazy - odkad nie
      lykam Luteiny - cud
      Jak to wyglada przy Cerazette?

Renia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka