Dodaj do ulubionych

Jestem zakarzony HIV

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 15:43
Miesiąc temu potwierdziły się moje obawy. Wyniki badań wykazały obecność w
moim organiżmie wirusa HIV. Moje życie uległo gwałtownej zmianie. Całkowicie
odizolowałem się od społeczeństwa. Powodem podjęcia takiej decyzji był brak
akceptacji mojej choroby. Moi najbliżsi odwrucili się odemnie. Kilkakrotnie
próbowałem odebrać sobie życie z powodu mojej choroby. Co mam robić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynio Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 06.01.04, 15:50
      żyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jest wiele cieższych chorób
      pozdrawiam
    • wedrowiec2 Re: Jestem zakarzony HIV 06.01.04, 15:57
      Zgadza się, trzeba żyć normalnie, tak jakby nie było wirusa w organizmie. Silna
      psychika pomaga w walce. Samo stwierdzenie obecności wirusa, to jeszcze nie
      tragedia. Systematyczne przyjmowanie lekarstw (naprawdę systematyczne - z
      regularnościa co do godziny), może znacznie osłabić działanie wirusa i
      zdecydowanie oddalić wystąpienie objawów choroby. Wbrew powszechnym opiniom
      wykrycie wirusa HIV nie jest wyrokiem smierci. Bardzo duz ludzi żyje całymi
      latami, normalnie funkcjonuje, ale trzeba prowadzić tzw. zdrowy tryb zycia i
      przede wszystkim regularnie zażywać lekarstwa.
      Pozdrawiam
    • Gość: Dona Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.netp0wer.net 06.01.04, 19:17
      Piotr!spokojnie pogódź się z tą myślą i za radą wędrowca systematycznie zażywaj
      leki,a będzie dobrze.Nie jesteś pierwszy, dlatego uspokój się i głowa do góry.
      Pozdrawiam
      Dona
    • Gość: dobra rada Re: Jestem zakarzony HIV IP: 66.98.130.* 06.01.04, 21:00
      Zarówno ja jaki i moi znajomi jesteśmy zdania że powinieneś zduścią tą chorobę
      w zarodku i odebrać sobie życie. Pomyśl tylko jak wiele bezbronnych osób możesz
      zarazić. Odbierając sobie życie możesz uchronić dziesiątki a nawet setki osób
      od tej nieuleczalnej choroby. Bądź męszczyzną i wypełnij swój obowiązek.
      POWODZENIA. !!!!
      • Gość: Artur Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.usask.ca 06.01.04, 21:34
        Czy w Polsce nie grup samopomocy pacjentow? Popytaj lekarzy i pielegniarek.
        Najlepiej pomoga ci inny chorzy z ta sama choroba.
        • Gość: Venus Re: Jestem zakarzony HIV IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 07.01.04, 00:47
          rzadko zdarza sie czytac idiotyczne Dobre Rady, ta jednak bije na glowe
          wszystkie inne..

Z cala pewnoscia jest to choroba wymagajaca odpowiedzialnosci.
          Niemniej jednak poza tym jest jak kazda inna.

Nie jestes "obrzydliwy" ani "brudny" ani nic- jestes tylko chorym czlowiekiem,
          to wszystko.
          Ci ktorzy sie odsuwaja od ciebie po prostu nic nie wiedza o tej chorobie,
          ponadto nie swiadczy to dobrze o ich morale.

Rowniez polecam przylaczenie sie do takiej grupy- jest to najlepsza rzecz.
          Venus
          • pureangel Re: Jestem zakarzony HIV 07.01.04, 04:51
            Powiedz jaki tryb zycia prowadziles,ze sie zaraziles. Niech to bedzie
            przestroga dla innych ktorzy mysla nie ta glowka co trzeba.
            • Gość: Venus Re: Jestem zakarzony HIV IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 07.01.04, 06:44
              Mial zrobiona transfuzje krwi. Pielegniarka dal mu zastrzyk uzywana igla.
              Napadl go w ciemnym rogu taki zakazony i go ugryzl.
              Zona go zdradzila i sprzedala HIV.

.
              Co to kogo obchodzi?

Venus
      • Gość: Nowy tutaj Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.clubnet.pl 27.02.04, 16:47
        Gość portalu: dobra rada napisał(a):

> Zarówno ja jaki i moi znajomi jesteśmy zdania że powinieneś zduścią tą chorobę
        > w zarodku i odebrać sobie życie. Pomyśl tylko jak wiele bezbronnych osób możesz
        >
        > zarazić. Odbierając sobie życie możesz uchronić dziesiątki a nawet setki osób
        > od tej nieuleczalnej choroby. Bądź męszczyzną i wypełnij swój obowiązek.
        > POWODZENIA. !!!!

takich bzdetow jeszcze nie czytalem nigdy.
    • Gość: Bobik Dobre rady :( IP: 62.233.153.* 07.01.04, 14:19
      poczucia humoru gratuluję :(.Nie dołuj człowieka bo jakby co...pójdziesz do piekła :(
    • dagi.j Re: Jestem zakarzony HIV 07.01.04, 15:13
      witam to co przeczytalam jest poprostu chamskie w tych odpowiedziach jest
      ukazane polskie spoleczenstwo nietolerancja az w oczy kole czlowiek prosi o
      pomoc wyciaga reke a tu co czytam skoncz ze soba... nie wiedzialam ze przez
      internet mozna sie zakazic to jak sie zarazil to jest jego prywatna sprawa
      uwazam ze skoro zdecydowal sie o tym napisac to musi byc mu bardzo zle iczeka
      na pare slow otuchy a nie jakies glupie oszczerstwa i wysmiewanie. To tez
      czlowiek a ze chory trudno tacy tez chca zyc pozdrawiam
      • Gość: Venus Re: Jestem zakarzony HIV IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 07.01.04, 20:59
        Wlasnie!!!!
        Venus
        • Gość: Artur Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.sasknet.sk.ca 07.01.04, 22:35
          Venus, masz jakis e-mail? Chcialem cos ci wyslac.
          • Gość: Venus Re: Jestem zakarzony HIV IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 08.01.04, 02:35
            venus22@gazeta.pl
            ???? co takiego???
            Venus
    • Gość: tc Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 21:49
      Mógłbyś opisać objawy jakie występują po kilku miesiącach ? Podejrzewam u
      siebie zakażenie.
      • Gość: alka Re: Jestem zakarzony HIV IP: 212.244.43.* 07.01.04, 22:25
        O Boze a ty jakie miales?
      • Gość: aallcuja Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:15
        Zrób sobie test - są darmowe. Objawy moga w ogóle nie wystąpić albo występują
        po kilku latach. POzdrawiam
    • Gość: Alka Re: Jestem zakarzony HIV IP: 212.244.43.* 07.01.04, 22:27
      Trzymaj się chłopie - bedzie coraz lepiej. Ja często myśle co by było
      gdybym ...ale odganiam czarne mysli. Mam roczne dziecko ...
    • Gość: karola Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.01.04, 23:52
      Zyj i nie pozwól, by choroba teraz cię pokonała. Wiele ludzi żyje z
      nieuleczalnymi chorobami, takimi jak np. cukrzyca wiele, wiele lat. musisz o
      siebie dbać, przyjmować leki i dbać o bezpieczeństwo innych. Powodzenia, zycie
      masz tylko jedno, a przed tobą jeszcze wiele, wiele lat. trzymaj się,
      pozdraiwam
    • uve Re: Jestem zakarzony HIV 08.01.04, 00:20
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Miesiąc temu potwierdziły się moje obawy. Wyniki badań wykazały obecność w
      > moim organiżmie wirusa HIV. Moje życie uległo gwałtownej zmianie. Całkowicie
      > odizolowałem się od społeczeństwa. Powodem podjęcia takiej decyzji był brak
      > akceptacji mojej choroby. Moi najbliżsi odwrucili się odemnie. Kilkakrotnie
      > próbowałem odebrać sobie życie z powodu mojej choroby. Co mam robić ?

Pamietaj Piotrze ze na kazda chorobe ktora istnieje, jest lekarstwo, nie wiemy
      tylko jak go znalezc i co to jest. Mysle ze nawet w wypadku HIV mozna liczyc na
      pomoc. Coprawda nie mialem nikogo jak dotad z tym problemem, ale jezeli
      potrafilem pomoc innym, (rak, dystrofia, astma,lupus inne) w sytuacjach kiedy
      juz inni nie mogli im pomoc, dlaczego nie moglbym pomoc z tym problemem
      rowniez?, A wiec glowa do gory! Jezeli sie straci zdrowie, nie trzeba upadac na
      duchu, ale walczyc o jego odzyskanie.
      Powodzenia zycze.
      uve www.ajherbs.com
    • Gość: eM Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.home.cgocable.net 08.01.04, 06:35
      Wg. mnie wiecej dowiedzialbys sie piszac na forum "Depresja" , przy tak
      diametralnej zmianie zycia powinienes szukac porady znawcow tematu i mysle ze
      rozmowa z psychologiem tez duzo by dala .

Niektore komentarze nie sa wysokich lotow ale jest to niestety czescia
      publicznego forum gdzie pisac moze kazdy.
    • Gość: magunia Re: Jestem zakarzony HIV IP: 62.148.92.* 26.02.04, 16:06
      nie przejmuj sie - ja i moj maz tez jestesmy nosicielami i zyjemy.. na prawde
      normalnie.. Nie ma sie czym przejmowac.. Jedni maja lupiez a my mamy HIV.. Taka
      sama szansa wyleczenia ale zyc mozna.. Trzeba tylko uwazac, cieplo sie ubierac,
      nosic klapki na basenia ( aby sie nie zarazic grzybicą ) I wogóe to ty masz sie
      oprzejmować aby się czymś nie zarazić a nie na odwrót,.. Oczywiście rozumiem,
      ze na początku jest ciężko, ale jakby co to daj znaka..
      pozdrawiamy - magunia + maguniek
      • Gość: ona Re: Jestem zakarzony HIV IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 18:13
        magunia, maguniek - bardzo bym chciala porozmawaic z ktoryms z was. tylko jak ?
        • Gość: magunia Re: Jestem zakarzony HIV IP: 62.148.92.* 27.02.04, 12:43
          nasz adres e-mail (specjalnie dziś utworzony) - maguniek@gazeta.pl

pozdrawaimy i czekamy na kontakt
        • Gość: magutek Re: Jestem zakarzony HIV IP: 62.148.92.* 01.03.04, 15:26
          do ona - czekamy na maila.. :-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka