Dodaj do ulubionych

Skąd się biorą nadżerki?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 20:06
Ja dowiedziałam się że mam nadżerkę i musze ją leczyć mimo że lekarz zapewnia
mnie że nie będzie problemów mimo wszystko wzbudza to niepokuj, zwłaszcz
kiedy kobieta nie ma jeszcze dzieci. Jestem jeszcze pzed zabiegiem, jest
pobobno bezbolesny, ale kosztowny 300 PLN, i abstynencja seksualna przez
miesiąc po zabiegu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasia Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 08:51
      niech mi ktoś powie, bo nie mam sie kogo poradzić- nadżerke lepiej usunąc, czy
      wystarczy podleczyć-zaleczyć?
      • Gość: Magda Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: 81.210.123.* 25.07.04, 22:29
        Jeśli mogę doradzić to nadżerkę radziłabym usunąć najlepsza metoda potocznie
        zwane wymrażanie sama próbowałam zaleczyć nadżerkę - bezskutecznie
        • Gość: klara Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.netg.pl / 213.17.193.* 26.07.04, 18:35
          A ile może kosztować zabieg wymrażania nadżerki?
    • Gość: goskaa Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.04, 01:11
      Mialam usuwana nadzerke 2 lata temu, placilam 200 zl w prywatnym gabinecie.
      Dziwne, poniewaz chodzac do 3 lekarzy w ciagu paru lat nikt mi nie powiedzial,
      ze cos takiego mam, a ten, ktory ja zdiagnozowal, twierdzil, ze mam ja od
      dziecka (!). Usunelam, jest mala blizna (pokazal mi wtedy w lusterku (sic!),
      poza tym nic sie nie dzialo, zadnych skutkow ubocznych. Sam zabieg nie jest
      przyjemny, ale nie gorszy jak wizyta u dentysty.

Teraz chodze do polskiego ginekologa w Niemczech. Twierdzi on, ze polscy
      lekarze sa nadgorliwi w diagnozowaniu i usuwaniu nadzerek oraz orzekaniu o
      podobno "za malych" macicach.

To drugie mialam rowniez stwierdzone przez 2 ginekologow, jeden orzekl nawet,
      iz mam jedynie 5 % szans na macierzynstwo. Potem wyrok byl kilkakrotnie przeze
      mnie konsultowany i wykluczony, zarowno w Polsce, jak i za granica.

Troche sie boje niekompetencji lekarzy. Mam poczucie, ze oni nie do konca sie
      orientuja o czym mowia. Zazywam tez od kilku lat tabletki antykoncepcyjne i
      troche sie boje ich wplywu na moje zdrowie, mimo uspokojen ze strony lekarzy.

Pozdrawiam wszystkich
      Goskaa
    • Gość: magi Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: 212.160.130.* 27.02.04, 09:44
      ja na szczęście nie miałam nigdy nadżerki, ale jest to bardzo częśta
      przypadłość u kobiet. Moja siostra miała i tak sie tym przejęła, że schudła 15.
      Nadżerki nie da się wyleczyć ani usunąć tylko zaleczyć. Jest to mrożenie albo
      wypalanie, zabieg podobno nie boli a daje święty spokój. Niestety zazwyczaj
      jest wykonywany w prywatnym gabinecie i odpłatnie. Radzę udac się do
      sprawdzonego ginekologa, na pewno któraś z Twoich znajomych miała taki zabieg i
      poradzi dobrego lekarza, bo tylko taki gwarantuje dobre zaleczenie.
    • Gość: Artur A gdzie odpowiedz na pytanie w tytule? IP: *.sdh.sk.ca 27.02.04, 15:58
      Nie wiem kto to pisal ale moze powinny sie tu jednak znalesc przyczyny
      nadzerki, jak sugeruje to tytul. Komus sie nie chcialo?
      A sa one nastepujace: przyczyny genetyczne, zakazenie niektorymi odmianami
      wirusa (Human Papilloma Virus), infekcja opryszczka lub syfilisem,
      nieprawidlowo uzywana tampony i chemikalia oraz uraz (np w czasie stosunku).
      • Gość: starlette Re: A gdzie odpowiedz na pytanie w tytule? IP: *.acn.waw.pl 17.10.04, 11:52
        Hormonalne chyba też, moja nadżerka zniknęła po globulkach z estrogenem.
    • martynkaa_34 Re: Skąd się biorą nadżerki? 27.02.04, 22:08
      Poczytaj sobie o tym czy każdą nadżerkę trzeba "leczyć"
      www.lactovaginal.pl/kobieta3.html
      Niestety nie potrafię utworzyc linku. Musisz sobie wklepac ten adres. A jak się
      to robi fachowo?
      • eressea Re: Skąd się biorą nadżerki? 27.02.04, 22:48
        martynkaa_34 napisała:

> A jak się
        > to robi fachowo?
        Własnie tak jak to zrobiłaś :) (czyli z h t t p://)
        • aretse11 Re: Skąd się biorą nadżerki? 26.07.04, 12:16
          sluchajcie:
          -mala nadzerka moze sie "cofnac"pod wplywem lekow..wchlonac..
          -jesli jeszcze nie rodzilas a masz zamiar miec dzieci-lepiej nie usuwac
          nadzerki,wtedy czeste wizyty i tabletki dopochwowe..bo..jesli zro bisz
          zabieg..moze on spowodowac-obsuniecie sie szyjki macicy,co bedzie prowadzilo do
          nietrzymania ciazy,suchosc pochwy-bol przy stosunku,poza tym to miejsce bedzie
          blizna..i wtedy pochwa ma ograniczony obszar do produkcji hormonu ,ktory
          aktywuje plemnik..

Poza tym nie ma problemu z robieniem zabiegu u swojego ginekologa
          nieodplatnie..nie trzeba biegac po prywatnych lekarzach..

Ja jeszcze nie rodzilam,mam mala nadzerke..ale biore co jakis czas leki
          pochwowe..i czekam..bo chce miec kiedys dziecko.

Oczywiscie wymienione przeze mnie powiklania..moga wystapic,ale nie musza..

a i pamietajcie o cytologi raz na polo roku,pozdrawiam
    • Gość: Milka Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.04, 00:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=14190605&a=14190605
      • Gość: Mańka Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:58
        nadżerka sama w sobie nie boli, a wygląda mniej więcej tak, jak zdarta skóra na
        kolanie po upadku. ja swoją leczę od 3 lat i lekarka zdecydowała teraz o
        zabiegu. Troszkę się martwię, ale raczej czuję się skrępowana niż obawiająca.
        • Gość: hania Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 09:17
          Zostalam zdiagnozowana. Przylacze sie do tego grona nadzerek. W nastepnym
          tygodniu bede miala zabieg zamrazania nadzerki. Mam kilka obaw, czy po takim
          zabiegu wystepuje suchosc pochwy podczas stosunku? dotychczas nie mam z tym
          problemow, ale chcialabym wiedziec czy istnieje takie ryzyko. O wlasnie, jakie
          sa skutki uboczne zamrazania nadzerki, nikt o tym nie pisze..
          pzdr,
          hania
      • Gość: ona19 Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 17.10.04, 15:59
        dziewczyny które nie rodziły nie mozna usuwac nadzerki wypalanka ani
        mrożeniem !!!! moze to byc przyczyna uszkodzen szyjki. A usunac trzeba ale
        tylko specjalnym płynem solcogyn jets bezpieczny i nie ma zadnych skótków
        ubocznych sama miałam nim usuwane .
    • Gość: ona19 Re: Skąd się biorą nadżerki? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 17.10.04, 15:56
      co za bzdury 300 zł?:| qrcze przesada Ja miałam bardzo wielka nadżerkę i nie
      rodziłam jeszcze mam dopiero 20 lat , gin wypisał recepte na taki
      lek "solcogynon" nie jest to poprawna nazwa ale cos takiego nie wiem jak to sie
      pisze. Jest to taki płyn zawierajacy kwasy i jest najbardziej wskazany dla osób
      które nie rodziły gdyz nie uszkadza szyjki . Miałam dwa smarowanka tym i dzis
      mam czysciutka szyjke- bezbolesne szybkie tyle ze po smarowaniu jakis czas nie
      mozna współrzyc. Lek wyniósł mnie 100 zł bo taka jest jego cena , a ty płacisz
      300 zł :| naprawde jestem pod wrażeniem. Tylko nie daj wypalac ani mrozic broń
      boze!!!
    • nimonka Co za bzdury!! 22.02.05, 22:58
      Siejecie panike wsrod osob ktore maja nadzerki!!
      Mozna mrozic jesli ktos nie mial dzieci!! Nic sie nie stanie!!
      Mam bardzo zaufana Pania ginekolog i bardzo dobrze sie w tym temacie orientuje.
      Kobiety z nadzerkami nie obawiajcie sie mrozenia, nie boli lecz nie mowie ze to
      jest przyjemne uczucie. Jednak po takim zabiegu mozna byc juz pewnym ze nic sie
      nie bedzie dzialo i odnawialo. A dzieci mozna miec dalej tak jak planujecie.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka