mkiu9 08.02.10, 22:55 Witam, czy może istnieć jakiś związek pomiędzy bólem kręgosłupa a skurczami w klatce piersiowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sp9tcu Re: ból kręgoslupa 08.02.10, 23:45 mkiu9 napisała: > Witam, czy może istnieć jakiś związek pomiędzy bólem kręgosłupa a > skurczami w klatce piersiowej? Oczywiście że może i to duży od kręgosłupa może być wszystko łącznie z nie możnością chodzenia i zaparciami Jaki to jest rodzaj skurczów napisz coś więcej o tym Odpowiedz Link Zgłoś
mkiu9 Re: ból kręgoslupa 09.02.10, 14:55 To takie przeszywające skurcze (czasem lżejsze, czasem mocniejsze) pojawiające się podczas siedzenia lub stania, nigdy podczas leżenia. Pisałam już o tym w innym wątku ale teraz zastanowiło mnie czy, to nie może być od kręgosłupa, ponieważ zaczęło mi dość głośno "chrupać" w łopatce podczas ruchów ręki i mam takie uczucie lekkiego zdrętwiena w środku pleców. Wizytę u lekarza mam dopiero za parę dni więc jestem wdzięczna za poradę;) Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Re: ból kręgoslupa 09.02.10, 20:01 wg opisu to kregi szyjne-na www.milmed.ovh.org/kr_szyjny.htm znajdziesz cwiczenia na kregoslup szyjny Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: ból kręgoslupa 09.02.10, 20:15 Bylam u ortopedy w zwiazku z bolami barku, spowodowanymi zapaleniem torebki maziowej (taka dostalam diagnoze). Przy okazji zapytalam sie o chrupanie przy kazdym skrecie glowy; Odnosze wrazenie jakbym miala tam zwir... a kark jest sztywny i bolesny. Mialam wielokrotnie roznego rodzaju rehabilitacje: gimnastyke zwykla i wodna, akupunkture, masaze zwykle i tajlandzkie ... bo problem mam od wielu lat. Niestety ortopeda stwierdzil tylko, ze podobne problemy ma takze wiele innych ludzi, a bierze sie to ze zniszczonej chrzastki w szyjnej czesci kregoslupa. Czy jest dla mnie jakis ratunek? Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: ból kręgoslupa 10.02.10, 09:03 > Czy jest dla mnie jakis ratunek? Z tego co tu się bogato rozpisujesz, to masz jakiś ogólny problem z układem ruchu. Skonsultowałbym się z bardzo dobrym i będącym na bieżąco reumatologiem / internistą. Odpowiedz Link Zgłoś
homopatka Re: ból kręgoslupa 10.02.10, 13:38 jestes zlosliwy, ale fakt ze pia szuka odpowiedzie w zlym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Re: ból kręgoslupa 10.02.10, 09:36 Ortopeda ma racje,jest wiele takich przypadkow i dolegliwosci pochodza glownie z naszej winy bo nieprawidlowo siedzimy,stoimy czy lezymy w lozku.Glupia poduszka ortopedyczna moze wiele pomoc a takze codzienna paruminutowa gimnastyka powinna ogromnie poprawic komfort codziennego zycia.Ruch to zdrowie ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
homopatka Re: ból kręgoslupa 10.02.10, 13:37 tak, haj najbardziej jest tylko nie u tych gdzie prosilas o rade. Szkoda mi ciebie bo bardzo chcialabym ci pomoc, tylko ze jak ci powiem jak to poprawic ty zaraz na drugim forum to opublikuesz. I tak kolo sie zamyka. Powodzenia :( Odpowiedz Link Zgłoś