Dodaj do ulubionych

Wyniki hormonów Pytanie do Pani Doktor

02.03.04, 13:47
Ponieważ bardzo wydłużają mi się cykle (do 60 dni) miałam badane hormony,
niestety wizytę u lekarza mam dopiero za miesiąc a chciałabym wiedzieć czy
moje wyniki są w normie.
Badania były robione w 30 dniu cyklu:
hTSH 1,78 ulU/mL
LH 16,4 mlU/mL
FSH 5,4 mlU/mL
Estradiol 40,0 pg/mL
Progesteron 0,90 ng/mL
Testosteron 0,77 ng/mL
Prolaktyna 23,0 ng/mL , po MTC 150,8 (kiedyś miałam za wysoką teraz chyba w
normie)

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w interpretacji wyników.
Pozdrawiam
AM
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Wyniki hormonów Pytanie do Pani Doktor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 22:40
      nie to forum.
    • Gość: magi Re: Wyniki hormonów Pytanie do Pani Doktor IP: 212.160.130.* 03.03.04, 11:42
      takie badania robi sie w 2 dc (głównie LH , fsh, e2). Wszystko znajdziesz na
      stronie www.nasz-bocian.pl. możesz zapytac lekarza, tam odpowiadają
    • Gość: Ala Re: Wyniki hormonów Pytanie do Pani Doktor IP: *.biaman.pl 08.03.04, 21:53
      Interpretacja badań bez pacjenta jest raczej trudna. Moim zadneim zwraca uwagę
      ponad 6-krotny wzrost prolaktyny po metoklopramidzie - to może wskazywać na
      hiperprolaktynemię czynnościową.
      • Gość: Tashi Re: Wyniki hormonów Pytanie do Pani Doktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:19
        Ala, a mozesz cos blizej powiedziec na temat tej choroby ? Bo ja mam prolaktyne
        na czczo okolo 400 nq/ml (chyba taka jest jednostka)a po MTC ponad 4000, czyli
        10-krotnie wiecej. Wizyta u lekarza dopiero na 7 kwietnia, a ja jestem po
        prostu ciekawa....
    • martini_very_bianco Re: Wyniki hormonów Pytanie do Pani Doktor 19.03.04, 13:26
      zajrzyjcie na bociana, tak, jak to w którymś z poprzednich postów
      zaproponowano, a jeśli nie, to na gazetowe forum "bezpłodność" dziewczyny tam
      są kochane i, niestety:(, znają się na tych wszystkich cyferkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka