Dodaj do ulubionych

opuchlizna kostki

24.05.10, 16:54
Witam, mój problem trwa już od około miesiąca i kompletnie nie wiem co mam z
tym zrobić. Mam opuchniętą prawą kostkę od wewnętrznej strony nogi, w sumie
obrzęk znajduje się bardziej pod kostką. Gdy chodzę czy ruszam nogą nie
odczuwam bólu, natomiast gdy lekko dotykam to miejsce, odczuwam delikatny ból.
Opuchlizna utrzymuje się już długo i nie wiem jaka mogłaby być jej przyczyna.
Stosuje Altacet od 3 dni i nie widzę poprawy. Proszę o pomoc i wskazówki, jaka
mogłaby być przyczyna tego obrzęku?
Obserwuj wątek
    • marbor1 Re: opuchlizna kostki 26.05.10, 00:59
      Może jakiś owad Cię ugryzł. Często tak bywa.
      • milagros88 Re: opuchlizna kostki 26.05.10, 07:45
        Nie sądzę, nie było takiej możliwości. Zastanawiam się czy mogło mieć na to
        wpływ przebyta kontuzja z powodu biegania po twardej nawierzchni i w
        nieodpowiednich butach, czyli najprawdopodobniej cierpiałam na zapalenie
        okostnej, nie byłam z tym u lekarza, ale wszystkie objawy na specjalistycznych
        forach, odpowiadały mojemu przypadkowi, m.in. ostry ból piszczeli od wewnętrznej
        strony łydek. Chciałam zaznaczyć, że już się z tego wyleczyłam za pomocą sprayu
        rozgrzewająco-przeciwzapalnego, chociaż trochę to trwało. Mogło by to być jakieś
        powikłanie? tA kontuzję miałam jakoś 2 miesiące temu.
        Zapomniałam powiedzieć, że cierpię na przewlekłą niedoczynność tarczycy -
        hashimoto, które zostało wykryte rok temu. Jest to lekka niedoczynność póki co i
        znajduję się pod stałą opieką endokrynologa. Czy ta choroba mogłaby mieć z tym
        coś wspólnego?
        • degustibusnon Re: opuchlizna kostki 10.06.10, 15:27
          Idź do lekarza! Nie rozumiem, dlaczego tego nie robisz. Skoro to trwa już
          miesiąc to nie ma co czekać.

Wątpię, żeby tarczyca miała cokolwiek z tym wspólnego. Jeżeli jesteś pod stałą
          opieką endokrynologa zapytaj się go, a nie na forum.

Kostki i kolana - z nimi zawsze jest problem. Raz złapana kontuzja będzie się
          ciągnąć za Tobą latami. Wiele razy miałem problem z kolanami i lewą kostką
          (opuchlizna). Teraz jak tylko zaczyna coś się dziać, daję sobie na wstrzymanie i
          naświetlam się lampą Bioptron. Poczytać sobie na ten temat możesz tutaj
          www.zepter-klub.pl

Jeżeli lampa nie pomaga, to pozostaje tylko lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka