IP: *.kielce.vectranet.pl 30.10.10, 11:35
Pani doktor, prosze polecic jakies dobre specyfiki na lojotokowe zapalenie skory glowy( przebiegajace ze swiadem,pieczenie,przetluszczaniem sie wlosow i wypadaniem wlosow,zauwazylam ze czasem te objawy mijaja lub pojawiaja sie po uzyciu niektorych szamponow,jestem alergiczka wiec moze to jednak uczulenie?) juz nie wiem czego uzywac,bo nawet po szamponach dla dzieci lub do wrazliwej skory glowy tez mam ten problem;( uzywalam z czarnej rzepy,ziolowych ,o prostym skladzie,albo przeciwlupiezowych,metoda prob i bledow szukam idealnego szamponu. BARDZO PROSZE O POMOC;)
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • anna_radoszewska Re: ŁZS...? 02.11.10, 20:41
      Witam,
      Tak na prawdę to sama nie wiem co Pani doradzić, ponieważ jest bardzo dużo szamponów, które są wieloskładnikowe i trudno stwierdzić na który składnik może być Pani uczulona. Natomiast leki w postaci szamponów, które działają przeciwgrzybiczo na ŁZS, to przede wszystkim ciclopirox , następnie ketokonazole czy ekonazole. Stosować je trzeba 2-3x/tydz nawet przez kilka m-cy, ale również mogą powodować podrażnienia lub nadwrażliwość.
      W przypadku, gdy długotrwale kuracje nie przynoszą efektu, wówczas można włączyć leczenie doustne. Pozdrawiam.
      • Gość: Asia Re: ŁZS...? IP: 94.42.113.* 16.05.11, 18:28
        Witam. Pani doktor a jeśli szampony z substancjami, które Pani doradziła nie pomagają czy są na rynku inne? Stosowałam Nizoral, Ketoxin Forte, Clarsebic i Pirolam niestety nic nie pomaga. Czy mogłabym spróbować szampony przeznaczonego dla włosów z łupieżem tłustym?
    • Gość: Marcin Zakrzewski Re: ŁZS...? IP: *.cable.smsnet.pl 19.06.11, 18:52
      Witam,

Aby skutecznie leczyć ŁZS głowy należy się zgłosić do gabinetu dermatologicznego.
    • Gość: kati Re: ŁZS...? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 22:16
      wyprobuj amulsje Clarsebic - nie przetluszcza skory glowy ani wlosow, specyfik jest w bardzo wygodnej i estetycznej buteleczce z dziobkiem, wiec mozesz go aplikowac na skore glowy nawet w pracy. produkt do kupienia w aptekach, ale warto poszukac w necie i kupic za 50% normalnej ceny.
      pozdrawiam!
    • mbienius Re: ŁZS...? 31.08.11, 15:45
      Ja na dość poważne łzs używałam szamponu dermena, do tego miałam jakąś maseczkę na skórę głowy, ale nie pamiętam nazwy. Do tego powiedziano mi żebym brała lek przeciw zapalny. Brałam Pyralginę. To wszystko sprawiło że stan skóry się poprawił.
      • mbienius Re: ŁZS...? 01.09.11, 19:40
        Słyszałam też, że dieta ma duży wpływ na kondycję skóry głowy. Może powinnaś udać się też do dietetyka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka