Dodaj do ulubionych

Moja pamięc

27.11.10, 20:27
Witam. Bardzo sie niepokoje , bo mam bardzo slaba pamiec . Okolo 3 miesiace temu mialem wypaek z bratem . Nic z tego nie pamietam. Po prostu dowiedzialem sie o tym wypadku w szpitalu od innych i od tej pory bardzo trudno jest mi cos zapamietac . Prosze o pomoc .
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Moja pamięc 27.11.10, 21:56
      Masz zapewne uszkodzony mozg po wypadku.

Powinienes byc pewnie oceniony przez neurologa.

Tak czy inaczej mozg troche regeneruje, ale
      jest to proces powolny trwajacy miesiace lub lata
      unikaj alkoholu i kontaktu z rozpuszczalnikami organicznymi
      zacznij regularnie uprawiac wysilek fizyczny (rehabilitacja, fitnes klub, czy co tam, choc po konsulatacji z lekarzem), ruch przyspiesza regeneracje
      unikaj stresu
      jedz rybe raz w tygodniu

W zaleznosci od uszkodzen czasami lekarz moze pomoc jakims lekiem lub suplementem jezeli wie co w mozgu zostalo uszkodzone.

• rafciu121 Re: Moja pamięc 28.11.10, 12:55
        To tak zrobię. Dziękuje za szybka odpowiedz .
        • artur737 Re: Moja pamięc 29.11.10, 08:36
          Z zakresu medycyny alternatywnej mozesz sprobowac klawiterapii, jezeli masz jakies srodki finansowe. Czasami uzyskuje sie szybkie i blyskotliwe poprawy, choc oczywiscie nie zawsze.

Barbasiewicz pod Warszawa leczy tego rodzaju przypadki przez tydzien, co kosztuje kilka tysiecy, ale on daje gwarancje na efekty. Tzn jezeli nie ma poprawy to nie musisz placic.

W metodzie roznego rodzaju stymulacja przezskorna pobudza uklad nerwowy do regeneracji.

• turystyczna.pl Re: Moja pamięc 29.11.10, 07:17
        Jakie znaczenie ma w tym przypadku rada o ograniczeniu spożycia ryby? Zazwyczaj poleca się jej właściwości odżywcze.
    • karolinka4414 Re: Moja pamięc 29.11.10, 15:07