IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 21:22
Instytut "AQUARIUS" Zaprasza
www.aquarius.4me.pl
tel. (22)822-38-61

Zapraszamy! Nowe kierunki psychologii w walce z chorobami (również
nowotworami). Pierwsza wizyta całkowicie za darmo!
Zadzwoń, umów się i przyjdź zobacz jak to wygląda! Warto!
Obserwuj wątek
    • Gość: annaklay Re: AQUARIUS IP: *.sympatico.ca 14.04.04, 02:58

Szkoda, ze mieszacie nauke z ezoteryzmem i metodami Silvy. Dlatego calosc
      pachnie szamanizmem, a nie profesjonalizmem.

pozd. anna
      • Gość: Michał Re: AQUARIUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:21
        W takim przypadku możemy mówić, że cała psychologia pachnie szamanizmem -
        relaksacja Jacobsena i Schultza, metody relaksacji kontrolowanej, cała praca dr
        Carla O. Simontona, Psychoneuroimmunologia itd.!!!
        Ezoteryka dawno mówiła o pozytywach medytacji, a psychologia dopiero teraz się
        za to chwyta. Jose Silva był pionierem, a jego metoda przez wielu lekarzy na
        zachodzie jest bardzo ceniona i zalecana pacjentom!!

Pozdrawiam
        Michał

P.S. Kopernik też był heretykiem w swoich czasach
        • Gość: annaklay Re: AQUARIUS IP: *.sympatico.ca 14.04.04, 16:32
          Mylisz sie. Wcale nie mozemy mowic, ze cala psychologia pachnie szamanizmem:-)
          Przejrzalam twoja strone i zauwazylam, ze masz na niej sporo interesujacych i
          wartosciowych rzeczy. Niestety niepotrzenie pomieszales to co jest wartosciowe
          i sprawdzone z czyms co stanowi raczej domene zainteresowan ludzi malo
          powaznych.
          W tej chwili cala ezoteryka i nurt New Age jest w odwrocie, bo to jest tzw.
          biznes na krotka mete:-)
          Jesli wiec myslisz powaznie o tym o czym rowniez piszesz na swojej stronie, to
          ja ci po prostu jako potencjalny odbiorca proponowanych przez ciebie uslug,
          zwracam uwage na to co ewentualnie moze ci odstraszac powaznych klientow.
          Nie denerwuj sie wiec na mnie, tylko przemysl to co ci powiedzialam.
          W kraju w ktorym ja zyje, robi sie nawet specjalne ankiety i wrecza prezenty
          ludziom ktorzy chca sie wypowiedziec na temat cudzego biznesu, a tu masz ty sie
          obrazasz:-)
          Wolisz aby ci ktos powiedzial, ze jest to ok, a i tak wiadomo ze
          daleko z tym nie zajedziesz?
          Dlatego pomimo, ze jestes niezadowolony z pierwszego mojego postu, chce
          podkreslic ze to co chcesz robic jest ciekawe , ale wywal z tego to co jest
          ezoteryzmem szamanizmem.
          Popraw szate graficzna twojej strony. Popatrz chociazby jak to robi Carl
          Simonton:-)
          Sama nazwa instytutu tez moze i lepsza by sie znalazla?-)
          Glowa do gory i krytyki sie nie boj, obawiaj sie tych ktorzy sie z toba
          bezkrytycznie zgadzaja. Powodzenia;-)
          pozd.anna
          • Gość: Michał Re: AQUARIUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 20:45
            ;) Nie obrażam się, bo słów krytyki, niedowierzania, pukania się w czoło
            widziałem aż nadto.
            Ja tak widzę świat jak przedstawiam to na stronie - nasze terapie również idą
            znacznie dalej niż terapia Simontona. On robi swoje, a my swoje. Jedynie
            opieram się na tym co najlepsze i podkręcam to o pewne doświadczenia i wiedzę,
            które dopiero teraz zaczynają wchodzić pod skrzydła "nauki".
            Ze strony niczego nie zamierzam usuwać, nazwy nie zamierzam zmieniać, bo nie
            robię "biznesu" pod publikę, dla ludzi. Albo ktoś jest zainteresowany SOBĄ I
            SWOJĄ CHOROBĄ i przyjdzie i dowie się czegoś więcej albo PRZYCZEPI SIĘ O
            SZAMANIZM, NAZWĘ INSTYTUTU, SZATĘ GRAFICZNĄ itp. itd.
            Nie o to w tym wszystkim chodzi. Ja oprócz relaksacji staram się otworzyć oczy
            ludziom na świat, na miłość, relacje, podejście do problemów, życia. Pokazać im
            słońce za oknem, kwiaty, chmurki, innych ludzi, ich samych. Nie zamykam się na
            samej "profesjonalnej" terapi. Przychodzą do nas ludzie i opowiadają nam o
            sobie, swoich problemach - integrują się z nami. Przychodzą co dzień, co dwa
            dni, niektórzy NIC NIE PŁACĄ (z powodu choroby nie są w stanie zarabiać, a
            życie kosztuje), nie wyrzucamy ich tylko przerabiamy cały program, a oni i tak
            dalej przychodzą jako przyjaciele. TO SĄ LUDZIE KTÓRYM ZALEŻY NA SOBIE NA SWOIM
            ŻYCIU, a nie na oglądaniu się na innych. Tylko, że takich ludzi tu u nas w
            Polsce jest naprawdę mało, a my staramy się (bo jesteśmy młodzi) zdziałać jak
            najwięcej. Często słyszę takie słowa jak Twoje - "co to za nazwa??", "o co
            chodzi z tym albo z tamtym?", "eee jakieś to dziwne nie interesuje mnie to!".
            Tacy ludzie idą do lekarza i jemu ufają, wierzą i oddają swoje zdrowie. Ok tak
            też musi być. Ja mam swój cel - dotrzeć do tych, którzy "mimo" nazwy,
            szamanizmu, szaty, przebiją się głębiej i zapoznają się z nami, z naszym
            programem... Nie muszą wierzyć w nasze słowa, nikt ich nie zmusza, każdy jest
            wolny i fizycznie i psychicznie. Jedynie cieszy nas jak się za siebie
            zabierają, idą z programem, choroba stopuje, cofa się, ich życie ulega zmianie,
            poprawie, pojawia się radość... to jest to! Dla takich to robimy!

Serdecznie pozdrawiam *)
            Michał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka