Dodaj do ulubionych

do Dokiego

08.05.04, 11:31
Doki,
Już kilka razy korzystałam z Twoich porad, za każdym razem okazywały się
bardzo przydatne więc piszę do Ciebie z kolejnym problemem, z nadzieją że nie
poczujesz się wykorzystywany:) Mój mąż wrócił właśnie od okulisty z moim
synkiem (2,5 roku) - jęczmień i ostre zapalenie spojówki. Bakteryjne
zapalenia zdarzyły się nam już dwa razy. Chciałam Cię zapytać czy może to być
oznaką czegoś poważnego-od dłuższego czasu mojego synka trapią przewlekłe
katary, zapalenia migdałków i gardła. Pani okulistka wspomniała również o
wymazie (mój mąż z wrażenia nie zapytał czego). Proszę napisz mi kilka słów
bo trochę się martwię.

Pozdrawiam i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: do Dokiego IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 08.05.04, 12:18
      Dzieci sa mistrzami w roznoszeniu bakterii. Znalazlem gdzies nawet, ze maja w
      nosie 10 razy wiecej bakterii niz dorosli. Prawdopodobnie pani okulistka
      sugerowala wymaz z nosa lub z gardla. I jeczmien, i zapalenia gardla i migdalkow
      moga byc spowodowane paciorkowcem lub gronkowcem. Poszedlbym do laryngologa
      sprawdzic, czy nie potrzeba zoperowac migdalkow. A jak u Twojego synka z uszami?
      • agnieszka114 Re: do Dokiego 08.05.04, 13:18
        Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. U laryngologa byliśmy w zeszłym tygodniu,
        który z powodu infekcji i faktu, iz mały nie był na czczo (wymioty mogłyby być
        niebezpieczne) nie mógł go dokładnie zbadać. Z uszami było wszystko w porządku
        i pani doktor powiedziała, że nawet gdyby Kuba miał przerośniete migdały czy
        nawet 3 migdał to operowanie go nie ma sensu. Wystraszyłam się natomiast tych
        gronkowców i paciorkowców - czy to bardzo niebezpieczne?
        • Gość: Doki Re: do Dokiego IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 08.05.04, 13:22
          Niebezpieczne- to zalezy. Zwykle tylko uciazliwe. Jesli jednak jest naprawde
          uciazliwe, to moze warto je wygonic, ale trzeba sie liczyc z tym, ze wroca.
          • agnieszka114 Re: do Dokiego 08.05.04, 14:51
            Dziękuję Doki, uspokoiłeś mnie trochę - bo wiesz ja zawsze martwię się na
            zapas...:)

Aga mama Kuby
            www.kubalyko.glt.pl
    • vecka Re: do Dokiego 08.05.04, 15:08
      hej,
      czasem jednak migdały należy wyciąć, bo inaczej się dzieciak problemu nie
      pozbędzie. Miałam podobny problem, byłam u wielu laryngologów i dopiero po
      dwóch latach ktos zuważył, że migdały są jednak do wycięcia. Jeżeli to będzie
      sie nadal wracać, to myśle, że należałoby się poradzić jeszcze jakiegoś innego
      laryngologa, najlepiej takiego, który jest chirurgiem i zajmuje się wycinaniem
      migdałków każdego dnia. Taki chirurg będzie w stanie najlepiej ocenić sytuacje.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Ewa Re: do Dokiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 22:33
      Jesli sa czeste anginy i powiekszone migdały to najlepiej je usunac.Tez mialam
      podobny problem z córką i dopiero gdy miała 10lat zdecydowalam sie pod wplywem
      dobrego laryngologa,ktory mnie do tego przekonał.Powiedzial ze takie migdały to
      siedlisko bakterii i przyczyna tak czestych przeziebien i faktycznie po zabiegu
      wszystko mineło jak reką odjął.Minęly tez wysokie goraczki co wczesniej mialo
      miejsce nieraz po kilka razy w miesiacu.Radze isc do dobrego laryngologa,ktory
      pracuje przy usuwaniu migdałow w szpitalu i ma doswiadczenie w tym wzgledzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka