marcinnoko 22.08.11, 16:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anakonda22 Jak dożyć setki? 22.08.11, 16:38 ..co tam..mam 92 lata, rano: od 70 lat: na śniadanie 1 pajda chleba z twarogiem, bądź miodem, do tego bardzo dużo papryki w różnych opcjach. I to wszystko. Żadnych warzyw, owoców. Piję codziennie 4-6 piw dziennie..dwie paczki marlborasów - nawet w nocy popalam. ..Nie wiem co to ból głowy. Nigdy żadnych dewiacji żołądkowo jelitowych. Ciśnienie jak u nastolatka. Wszystkie parametry krwi OK. A najgorzej mnie wkurza, gdy ktoś mój wiek ocenia na trzydzieści latek.. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 16:50 tylko po co mi zyc 110 lat jak jako taka sprawnosc zachowyje sie do 70tki i potem 40 letnia odpadka ? Odpowiedz Link Zgłoś
modarz Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 16:57 powiedz to 90-latkom ktorzy cie wyprzedzaja podczas biegania w parku. Kazdy ma wybor - zyc jak swinia - suto, intensywnie i krotko, albo jak weteran - niby do dupy ale rozwaznie, zdrowo i dlugo. Najgorzej jak ktos wybierze zycie krotkie i do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 17:18 > powiedz to 90-latkom ktorzy cie wyprzedzaja podczas biegania w park nie rozsmieszaj mnie moze jeden dwoch biega 98 na 100 ledwo moze noge podniesc Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Jak dożyć setki? 22.08.11, 16:46 Myślę, że ważniejsze od "jak?" jest "po co?". Ja na przykład nie mam najmniejszej ochoty o 15 lat dłużej robić pod siebie, gnić w odleżynach i stanowić ściek na fochy hołoty zatrudnionej w jakiejś zdychalni zwanej urzędowo "domem opieki", jeszcze płacąc za to całą moją emeryturą. Przedłużanie życia do coraz bardziej absurdalnych wymiarów jest bez sensu. Przedłużać należy okres sprawności psychofizycznej, nie alzheimera i osteoporozy. Odpowiedz Link Zgłoś
modarz Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 16:53 kwestia jest nie robienia pod siebie 10 lat przed smiercia, ale wlasnie wiek od ktorego zaczynasz robic pod siebie. Jedzac zdrowo, zyjac zdrowo i dbajac o kondycje zapewnisz sobie kilkadziesiat lat zycia na poziomie sredniego 50 latka - a wiec czlowieka ktory zaczyna zauwazac swoje czeste wizyty u lekarzy, swoj swiszczacy plytki oddech, tusze niezdolna do ruchu i widmo smierci/robienia pod siebie lada dzien. Dbajac o siebie mozesz miec 80 lat a czuc i poruszac sie jak 40latek. Nie sluchajcie takich kretynizmow nastolatek ktore boja sie zestarzec, bo gdy za chwile mimo mlodego wieku beda miec problemy zdrowotne, to beda same siebie przeklinac za glupote i plytkie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo2010 Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 19:02 Skąd to wiesz ka-mi-la789?, Ja codziennie widzę starość, odleżyny, robienie pod siebie - ale zapytaj kogoś czy nie chciałby już umrzeć, każdy chce żyć ! Dożyj do ich wieku a zobaczysz , że życie ma nadal wartość! Odpowiedz Link Zgłoś
tommyha Dieta zgodna z grupą krwi 22.08.11, 16:53 DIETA ZGODNA Z GRUPĄ KRWI oto najprostsza odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Dieta zgodna z grupą krwi 22.08.11, 17:16 > DIETA ZGODNA Z GRUPĄ KRWI oto najprostsza odpowiedź intersowalem sie tym i poza autorem tej diety nie ma nikogo rozsadnego kto by poparl jego tezy, wrecz sa glosy ze to totalne brednie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dieta zgodna z grupą krwi 22.08.11, 18:40 tommyha napisał: > DIETA ZGODNA Z GRUPĄ KRWI oto najprostsza odpowiedź Nieprawda. Dieta powinna być zgodna z kolorem włosów. To już dawno udowodniono. Tylko łysi mogą jeść wszystko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness Re: Dieta zgodna z grupą krwi 22.08.11, 20:22 A ci z włosami różnych kolorów - co mogą jeść, Snajper? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gamonie_2 Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 16:55 a po co? zeby swiat byl pelen starych ludzi, a na mlodych nie bylo na nim miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 17:10 W pełni sił fizycznych i psychicznych to moze i jest sens.Ale ilu takich jest.Zwykle wcześniej jużz koło 70 tki występuje niedołężnośc.Lepiej sie czuja Ci ktorych nie dosięgly choroby.. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiadanusia Re: Jak dożyć setki? 23.08.11, 11:04 żywienie optymalne działa cuda Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-soffie Re: Jak dożyć setki? 22.08.11, 18:43 serio chcielibyście dożyc setki? Odpowiedz Link Zgłoś
ja5569 Tak, tylko kto bedzie nas utrzymywal 22.08.11, 23:50 jesli pojdziemy na emeryture w wieku, powiedzmy, 60 lat, a bedziemy zyc do 115? Ja bede szczesliwy jak mi do 80-tki wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion a można wiedzieć... 22.08.11, 23:55 ... po co? tzn po co dożywać setki, 115, 120 czy ilu tam lat...? żeby na dzień przed śmiercią trafić do księgi guinessa, a po drodze pochować własne dzieci i wnuki oraz zaliczyć cały wachlarz chorób wieku podeszłego i powoli tracić funkcję wszystkich narządów...? dziękuję, wolę nie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a można wiedzieć... 23.08.11, 00:08 kerkopithekion napisała: > ... po co? > tzn po co dożywać setki, 115, 120 czy ilu tam lat...? Żeby się dowiedzieć, co będzie za te 115 czy 120 lat. Z ciekawości. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion Re: a można wiedzieć... 23.08.11, 00:12 a chyba że tak :) tylko... wiesz jakie jest prawdopodobieństwo, że jak już dożyjesz, to i tak się nie dowiesz...? demencja starcza każdego dopadnie, zwłaszcza takiego przeterminowanego :D Odpowiedz Link Zgłoś
kolous Tylko że jak masz umrzeć naturalnie w wieku... 04.10.11, 22:40 np. 60 lat, to myslisz ze przez 10-15 lat nie bedzie to okres czestych chorob, pobytów w szpitalu, brania fury lekarstw itd? Oj zebys sie nie rozczarowal... Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger osobowosc nowotworowa hahaha 23.08.11, 08:58 co ciekawe osobowosc nowotworowa pojawia sie zapewne juz po uslyszeniu tego wyroku Odpowiedz Link Zgłoś