Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 00:36
Od kilku lat biorę silne leki przeciwbólowe (m. in. Tramal), rozkurczowe (Myolastan) itp. z powodu bólu. Po pewnym czasie zauważyłam wypadanie włosów i na czubku głowy widać już odkrytą skórę, a mam dopiero 21lat. Chciałam zapytać co można z tym zrobić, czy może włosy odrosną po jakichś środkach? Ze względu na ból nie dam rady odstawić leków i dlatego chciałam zapytać o to co można zrobić z włosami
Obserwuj wątek
    • pawel_bax Re: wypadanie włosów 07.11.11, 19:37
      Moja dziewczyna ma ten sam problem, a ja mam z kolei bujną czuprynę, co za paradoks. To co ja robiłem zawsze od 17 roku życia to miękką szczotką, szczotkowałem włosy. Dlaczego facet przed lustrem kwadrans szczotkował włosy, bo miał długie jak był w liceum i tak mi zostało.
      • Gość: dermatolog Re: wypadanie włosów IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 21:00
        Ogolić na łyso i nie będzie się rzucać w oczy.
    • Gość: nina Re: wypadanie włosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.13, 18:32
      stosuj metodę samoleczenie BSM... a włosy odrosną
    • 0andy Re: wypadanie włosów 21.10.13, 21:45
      próbuj porozmawiać z lekarzem, żeby Ci przepisał loxon, najlepiej 5%.
      Innymi metodami są, mezoterapia lub przeszczep...
      dodatkowo nie zapominaj o naturalnych środkach do stosowania na skórę głowy - nie zaszkodzą a mogą dać fajne efekty - coś z kosmetyków indyjskich - allegro.pl/indie-wypadanie-wlosow-zmarszczki-zestaw-kosmet-i3646419641.html

do tego jakieś suplementy diety - capivit lub skrzypowita. Raz na jakiś czas zrób maskę na włosy z jajka...olejki indyjskie dają niesamowite efekty w postaci odrastania małych mieszków włosowych. Firma Ayush ma nawet badania w Europie, które potwierdzają skuteczność.

Życzę powodzenia i trzymam kciuki
    • Gość: fredek99_mitera Re: wypadanie włosów IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 23:27
      A próbowałaś różnego rodzaju środków typu - FOCUS czy MIRAGE do zagęszczania włosów, itd.?
      • Gość: RenataBKO Re: wypadanie włosów IP: *.free.aero2.net.pl 12.02.14, 16:53
        Spróbowałam i jestem zadowolona miałam przerzedzone włosy , które bardzo mi przeszkadzały, teraz tego nie widać i mam spokój.
    • Gość: Mary Re: wypadanie włosów IP: *.centertel.pl 27.08.15, 11:08
      Witam, mi na wypadanie włosów pomógł tonik firmy Chantal. Nie jest drogi, można go zamówić w internecie. Polecam
      • Gość: Onajestszalona Re: wypadanie włosów IP: *.centertel.pl 31.08.15, 22:39
        Ja używam ProSalon Med+, Szampon do włosów ze skłonnością do wypadania, nie tracę już tyle włosów, przedtem gdy wyczesywałam włosy to na szczotce zostawały mi garście włosów, to było straszne! Ale z tym szamponem zauważyłam poprawę, polecam :)
        • monikbel Re: wypadanie włosów 15.10.15, 18:53
          Ja mam ten problem szczególnie po lecie, teraz kupiłam sobie wcierkę do skóry głowy - profesjonalny lotion Vitapil i tabletki łykam, poprawę widzę.
        • Gość: Marcy Re: wypadanie włosów IP: *.centertel.pl 24.10.15, 20:22
          Ja używam od paru miesięcy takiego toniku od firmy chantal, wyraźnie widać różnice :D w przypadkach gdy wypadanie wlosów nie jest drastycznie przesądzone przez genetykę to myślę, że ten kosmetyk potrafi pomóc ;)
          • Gość: miggo Re: wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.15, 22:25
            ze swojej strony podam 2 hasła: Rogaine i Theradome. poczytajcie, w moim przypadku zadziałało :)
            • wieblonka Re: wypadanie włosów 17.12.15, 14:56
              Doraźnie można zastosować drhair.de/. To świetny kosmetyk, który daje efekt zagęszczenia włosów. A wystarczy je spryskać. Za pmocą mikrowłókien naładowanych elektrostatycznie, które przyczepiają się do włosów one stają się grubsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka