16.11.11, 20:48
Witam serdecznie, mam poważny problem od dłuższego już czasu...
Otóż mam 21 lat, 173cm wzrostu i ważę 47kg ! Dzisiaj sie zważyłem to nawet waga mi pokazała ok. 46kg.
Po prostu się załamałem bo kilka miesiecy temu ważyłem około 51kg. Wyglądam jak przecinek po prostu, często jestem zmęczony i nic mi się nie chcę... Mam tego dość Proszę o jakąś poradę.
To dla mnie bardzo ważne.
Pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 21:05
      może się odchudzasz teraz to modne ,a tak na serio to mi wygląda na jakąś chorobę czy masz apetyt ,jak często jadasz pisiłki i w jakich ilościach czy coś się zmieniło w twoim życiu stres inny sposób odżywiania może jakiś sport uprawiasz napisz coś więcej
      • piotrekpm Re: moja waga 16.11.11, 21:10
        wiki9611 napisała:

> może się odchudzasz teraz to modne ,a tak na serio to mi wygląda na jakąś choro
        > bę czy masz apetyt ,jak często jadasz pisiłki i w jakich ilościach czy coś się
        > zmieniło w twoim życiu stres inny sposób odżywiania może jakiś sport uprawiasz
        > napisz coś więcej

apetyt to raz mam a raz nie... Tak to własnie ze mną jest. Jak często jadam? Teraz mniej niż zawsze ponieważ w pracy nawet nie mam czasu... zjem rano bułkę i poźniej koło godz 14 druga bułkę i koło 16 obiad. Wieczorem koło 20 kolacja... Stres raczej nie ale trochę zabiegany jestem ponieważ jestem listonoszem(nie noszę listów w torbie)... sportu żadnego. Cały czas jeżdzę autem. Dawno nie szedłem więcej niż 1km
    • carbone77 Re: moja waga 16.11.11, 21:09
      Piotrek, idź po prostu do lekarza. Może zwykłe badania, np. krwi wykażą, co Ci jest i staniesz szybko na nogi.
      • piotrekpm Re: moja waga 16.11.11, 21:14
        carbone77 napisał:

> Piotrek, idź po prostu do lekarza. Może zwykłe badania, np. krwi wykażą, co Ci
        > jest i staniesz szybko na nogi.

ja taki zawsze juz byłem:( ale chce to zmienić... hmm lekarz ciężko dla mnie bo nie mam kiedy :(
        A do jakiego lekarza hmm ? Krew chyba nigdy nic nie wykazywała.
        • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 21:30
          według mnie za mało zjadasz na śniadanie jesteś mężczyzną potrzebujesz więcej kalorii ,praca listonosza to tak jak byś uprawiał sport trzeba się na chodzić ,wiem że przy twojej pracy nie ma kiedy zjeść coś porzywnego w południe ale postaraj się zabrać ze sobą chociażby banana czy batonik lub kanapkę z czymś pożywnym za póżno jesz obiad ,zwiększ lidzbę posiłków do 5 np. wstajesz rano zjadasz porządne śniadanie ,ok.godz.9 drugie śniadanie może być to bułka słodka czy pączek 12 no i z tym problem bo powinnien być obiad jakieś kanapki tylko nie jedna po pracy prawdziwy obiad nie wiem o której kończysz a na kolacje jakieś płatki ma mleku muslli z jogurtem
          • piotrekpm Re: moja waga 16.11.11, 21:37
            wiki9611 napisała:

> według mnie za mało zjadasz na śniadanie jesteś mężczyzną potrzebujesz więcej k
            > alorii ,praca listonosza to tak jak byś uprawiał sport trzeba się na chodzić ,w
            > iem że przy twojej pracy nie ma kiedy zjeść coś porzywnego w południe ale posta
            > raj się zabrać ze sobą chociażby banana czy batonik lub kanapkę z czymś pożywn
            > ym za póżno jesz obiad ,zwiększ lidzbę posiłków do 5 np. wstajesz rano zjadasz
            > porządne śniadanie ,ok.godz.9 drugie śniadanie może być to bułka słodka czy pąc
            > zek 12 no i z tym problem bo powinnien być obiad jakieś kanapki tylko nie je
            > dna po pracy prawdziwy obiad nie wiem o której kończysz a na kolacje jakieś pł
            > atki ma mleku muslli z jogurtem

tylko w tym problem, że rano śniadanie mi nie wchodzi w ogóle nie mogę zjeść go, zjem kanapkę ledwo co i tyle... obiad niestety tak jadam bo tak wracam z pracy.. teraz zacznę jeść więcej tych batoników i biszkopty może? A jakiś napój duzo kaloryczny jaki myslisz jest dobry??
            • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 21:47
              biszkopty ciastka ,napoje czy soki wskazane ,ale tak naprawdę postaraj się zjadać śniadanie to podstawa jak nie zjesz śniadania nie masz sił na nic nic nię nie cieszy myślisz tylko żeby tem dzień szybciej miną ,wiem coś o tym
              • piotrekpm Re: moja waga 16.11.11, 21:50
                wiki9611 napisała:

> biszkopty ciastka ,napoje czy soki wskazane ,ale tak naprawdę postaraj się zjad
                > ać śniadanie to podstawa jak nie zjesz śniadania nie masz sił na nic nic nię ni
                > e cieszy myślisz tylko żeby tem dzień szybciej miną ,wiem coś o tym

co powinienem jeść na śniadanie najlepiej, żeby wchodziło mi do buzi po prostu... Myslałem o płatkach czekoladowych z mlekiem... i Co proponujesz jeszcze? przez ta wagę to zmęczony jestem czesto nic mi sie nie chce i w ogole :(
                • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 21:58
                  jakieś owsianki są dostępne w sklepach zalewasz gorącą wodą i gotowe różne smaki ,jak mieszkasz z rodziną to mama może Ci od czasu do czasu kaszę manną przygotować z jakimś syropem do smaku ,nie mogę sobie wyobrazić Ciebie tak chudego kobieta to tak ale mężczyzna musi mieć trochę wiecej ciała niż Ty teraz ,pewnie jest Ci ciągle zimno ,
                  • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 22:00
                    jeszcze jedno nie sięgaj po napoje energetyzujące ,można się od nich uzależnić moja koleanka się uzależniła dają energię na krótko
                  • piotrekpm Re: moja waga 16.11.11, 22:02
                    wiki9611 napisała:

> jakieś owsianki są dostępne w sklepach zalewasz gorącą wodą i gotowe różne smak
                    > i ,jak mieszkasz z rodziną to mama może Ci od czasu do czasu kaszę manną przygo
                    > tować z jakimś syropem do smaku ,nie mogę sobie wyobrazić Ciebie tak chudego ko
                    > bieta to tak ale mężczyzna musi mieć trochę wiecej ciała niż Ty teraz ,pewnie j
                    > est Ci ciągle zimno ,

nie przepadam za takimi produktami jak owsiaki z woda hehe.

Dzięki, że się mną zainteresowałaś trochę :) Dasz radę mi trochę pomagać z tym odżywianiem? Mogę się z Toba jakoś skontaktować poza forum?
                    • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 22:07
                      podam Ci emajl wiki9611@gazeta.pl
                      ja też za owsiankami nie przepadam ale jak trzeba to i to się zje jedz z przymusu poświęć się dla własnego zdrówka ,życzę zdrowia
                      • piotrekpm Re: moja waga 16.11.11, 22:12
                        wiki9611 napisała:

> podam Ci emajl wiki9611@gazeta.pl
                        > ja też za owsiankami nie przepadam ale jak trzeba to i to się zje jedz z przym
                        > usu poświęć się dla własnego zdrówka ,życzę zdrowia

możemy popisac teraz maile? jeśli masz czas oczywiście, Bo mam kilka pytań jeszcze
                        • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 22:15
                          jasnę jeszcze nie chce mi się spać
    • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 21:43
      mam nadzieję że to nic poważnego tylko brak produktów kalotycznych ,że zwiększenie liczby posiłków i bardziej kalorycznych da jakiś efekt tym bardziej że pisałeś że jeżdzisz samochodem możesz wrzucić do auta jakiś posiłek i w czasie jazdy zjeść ,twoja waga jest stosunkowo za niska możesz dostać anemi albo wpaść w jakąś chorobę ,
    • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 22:15
      możesz pisać jak masz ochotę napewno odpiszę udzielę rad ,zawsze warto choć wirtualnie to porozmawiać .
    • wiki9611 Re: moja waga 16.11.11, 22:28
      Dobra Piotruś będę ogniła spać bo rano muszę 5.30 wstać odpiszę na każdy Twój emajl postaram się jak najszybciej napewno jutro z pracy Buzki spokojnej nocy życzę .Pa
    • wiki9611 Re: moja waga 17.11.11, 07:37
      zrób wszystkie wyniki i daj znać jak wyszły jestem ciekawa ,i zacznij się lepiej odżywiać .Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka