Dodaj do ulubionych

Bóle w okolicy serca

24.01.12, 12:47
Witam,
proszę o pomoc.
Po silnych stresach boli mnie od dwóch dni klatka piersiowa. Dokładnie jest to kłucie i pobolewanie z przodu po lewej stronie pod piersią i z tyłu na tej samej wysokości. Głownie przy wdechu / oddechu. Dodatkowo boli mnie lewa rękaw nadgarstku i palcach.
Nie wiem czy to nerwoból czy coś poważniejszego.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Bóle w okolicy serca 24.01.12, 12:58
      elle1100 napisała:

> Witam,
      > proszę o pomoc.
      > Po silnych stresach boli mnie od dwóch dni klatka piersiowa. Dokładnie jest to
      > kłucie i pobolewanie z przodu po lewej stronie pod piersią i z tyłu na tej same
      > j wysokości. Głownie przy wdechu / oddechu. Dodatkowo boli mnie lewa rękaw nadg
      > arstku i palcach.
      > Nie wiem czy to nerwoból czy coś poważniejszego.

My też nie wiemy. Osobiście sądzę, że to może być nerwoból. Lub coś poważniejszego.

S.
      • grazkavita Re: Bóle w okolicy serca 25.01.12, 20:07
        Witam! Bóle w klatce piersiowej wymagają pomocy lekarskiej zwłaszcza jeśli promieniują na lewe ramię.Nerwy i stress można obniżyć suplementami diety, warto też wzmocnić serce koenzymem q10 i probiotykiem. Na stress bardzo pomaga tai chi, ale przede wszystkim trzeba problem nazwać i go usunąć....Może coś więcej o tym stresie napiszesz? Pozdrawiam
        • blue-lumia Re: Bóle w okolicy serca 27.01.12, 12:48
          Są to niebezpieczne objawy, bierz magnez i koniecznie panuj nad nerwami. Przy silnych łyknij neospazminę. Udaj się do lekarza, kontroluj ciśnienie.
        • kasiaania20 Re: Bóle w okolicy serca 17.02.12, 20:21
          Jak się to czyta to mam wrażenie, ze grazkavia promuje jakies suplementy- duplementy , jakby to byla jaksą reklama firmy farmaceutycznej...
          • grazkavita Re: Bóle w okolicy serca 18.02.12, 12:21
            Nie tyle chodzi mi o konkretną firmę, bo tego robić nie wolno, ale o samo podejście dla wzbogacenia naszej diety , która ma przemozny wplyw na nasze zdrowie.... Np jeszcze kilka lat temu lekarze nie praktykowali przypisywania leków osłonowych po antybiotyku, teraz robią to jakby obligatoryjnie...Drugi fakt to ten , że przeprowadzono badania na dużej grupie sercowców j po zawale serca. jedni jedli koenzym q 10, a drudzy nie. Po kilku latach ci co jedli żyli i mieli sie dobrze, a ci co byli pozbawieni tej suplementacji zmarli...Żeby nie było, wyniki tych badań przedstawił w 1990 roku dr W.V.JUDY na na sympozjum naukowym w Rzymie...Przykładów można by mnożyć....Dlaczego zatem lekarze nie przepisują tych suplementów?, bo one działają bardzo wolno i dlatego nie są lekami...
            • snajper55 Re: Bóle w okolicy serca 18.02.12, 14:16
              grazkavita napisała:

> Dlaczego zatem lekarze nie przepisują tych suplementów?, bo one działają bardzo wolno i
              > dlatego nie są lekami...

Ponieważ te suplementy niczego nie leczą. Jeśli jest choremu potrzebny lek, to go dostaje i przyjmuje w odpowiedniej dawce. Suplementy diety, przy prawidłowej diecie, nie są do niczego potrzebne. No, oczywiście poza nabijaniem sobie kabzy przez ich producentów i dystrybutorów.

S.
          • snajper55 Re: Bóle w okolicy serca 18.02.12, 14:11
            kasiaania20 napisała:

> Jak się to czyta to mam wrażenie, ze grazkavia promuje jakies suplementy- duple
            > menty , jakby to byla jaksą reklama firmy farmaceutycznej...

Twoje wrażenie jest całkowicie uzasadnione. :) Już trochę jej postów stąd wyleciało, gdy była bardziej dosłowna. Nawet jej nick jest z nazwą tej firmy związany.

S.
            • grazkavita Re: Bóle w okolicy serca 18.02.12, 15:37
              Jeśli nie zapisują to nie znaczy , że nie polecają, bo polecają, ba nawet są tacy którzy stwierdzili, ze zajma się profilaktyką i poświęcili się właśnie suplementacji i zdrowemu stylowi życia....Pewnie, kto nie zażywa suplementów ten nie wie , że pomagają...O ciemnoto ludzka! Tu chodzi o mnóstwo pieniędzy, bo leczenie chorego kosztuje o wiele więcej niż zapobieganie chorobie suplementacją, a poza tym zdrowie jest bezcenne!
              • snajper55 Re: Bóle w okolicy serca 18.02.12, 19:08
                grazkavita napisała:

> Jeśli nie zapisują to nie znaczy , że nie polecają, bo polecają, ba nawet są ta
                > cy którzy stwierdzili, ze zajma się profilaktyką i poświęcili się właśnie supl
                > ementacji i zdrowemu stylowi życia....

Suplementy są zaprzeczenie zdrowego trybu życia, tak jak fast foody są zaprzeczeniem zdrowego odżywiania. Kto prowadzi zdrowy tryb życia i jest zdrowy, to żadnych suplementów nie potrzebuje. A jeśli jest chory, t potrzebuje leków.

> Pewnie, kto nie zażywa suplementów ten ni
                > e wie , że pomagają...O ciemnoto ludzka! Tu chodzi o mnóstwo pieniędzy, bo lecz
                > enie chorego kosztuje o wiele więcej niż zapobieganie chorobie suplementacją, a
                > poza tym zdrowie jest bezcenne!

Do zdrowia nie są potrzebne suplementy, tylko zdrowa dieta, która żadnej suplementacji nie potrzebuje.

A że suplementy to kasa, to się zgodzę. Właśnie dlatego ich akwizytorzy pisują na forach i szukają zarobku. A potem ich posty trzeba usuwać, tak jak niektóre twoje posty.

S.
                • easyblue Re: Bóle w okolicy serca 18.02.12, 20:24
                  Masz rację, jednak jest jedno ale. Duże. To co jemy, nawet najbardziej urozmaicone zawiera mało składników odzywczych. Skoro mięso i jego wyroby można "pompować" tak, ze z 1 kg masz 2 i więcej, skoro warzywa są faszerowane chemią tak, ze gotując niedawno kalafior waliło tak chemią, ze zrezygnowałam z jedzenia, to jak organizmowi dostarczyć potrzebnych składników? Jedzenie wypełnia nasz żołądek, syci, ale nie odzywia. Nasz organizm coraz gorzej sobie radzi z takimi pokarmami. Moje 2 letnie dziecko okazało się niedożywione, bo choć jadło urozmaicenie, to brak witamin powodował, że nie rozwijał się tak, jak powinien. Witaminy na początku życia dostawał, ale potem nie, bo przecież i w mleku i w kaszkach były dodatkowo. Okazało się, że jednak niewystarczająco. Suplementacja spowodowała, że z dnia na dzień jego rozwój przyspieszył. To nie był zbieg okoliczności.
                  • snajper55 Re: Bóle w okolicy serca 19.02.12, 01:30
                    easyblue napisała:

> Suplementacja spowodowała, że z dnia na dzień jego rozwój przyspieszył. To nie był zbieg
                    > okoliczności.

Oczywiście, że nie był to zbieg okoliczności. Przy nieprawidłowej diecie, niedostarczającej organizmowi niezbędnych składników, sztuczne środki chemiczne zwane suplementami mogą pomóc. Zamiast jeść warzywa można łykać witaminy w pastylki czy zjadać suplementy. Czy jednak nie można w jedzeniu tych samych składników dostarczać? Ja twierdzę, że można. Nawożenie czy opryskiwanie roślin nie pozbawia ich witamin i mikroelementów. Niestety, do marchewki czy szpinaku nikt nas nachalnie nie namawia tak jak jesteśmy namawiani do objadania się produktami przemysłu chemicznego. Dieta marzenie Anno Domini 2012? Fast foody i suplementy. :)

S.
                    • easyblue Re: Bóle w okolicy serca 19.02.12, 20:39
                      No wiesz, poczytałam sobie o tych wspaniałych warzywach, co to mają tyle z warzyw, co ja z wegetarianki:)
                      Coraz częściej ktos tam pisze wprost, /naukowcy, naukowcy:)/, że jesteśmy społeczeństwem niedożywionym, właśnie ze względu na sposób dzisiejszej hodowli i uprawy.
    • toms-on Re: Bóle w okolicy serca 19.02.12, 13:48
      czy ktoś zna dobrego kardiologa? od jakiegoś czasu, mam bardzo częste i silne bóle głowy, w klatce piersiowej odczuwam jakby ucisk, zawsze miałem wysokie ciśnienie, ale teraz 180/100, dostałem skierowanie od internisty do kardiologa, ale kolejka oczekujących jest dość spora.. a bóle utrudniają mi życie i przede wszystkim zależy mi na rzetelnej diagnozie, czy ktoś jest w stanie polecić dobrego specjalistę? najlepiej w Warszawie, okolicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka