Dodaj do ulubionych

W jajkach samo zdrowie

28.04.12, 21:18
Powinno się je jeść codziennie.

bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,11493479,Jedzcie_jaja__Na_sniadanie__na_obiad__na_kolacje.html?as=1&startsz=x
Obserwuj wątek
    • malinova14 Re: W jajkach samo zdrowie 30.04.12, 09:42
      Pod warunkiem ze sie kupuje jajka tylko od chlopa ,karmione naturalna pasza ,ziarnem i chodzace po zielonej trawce :)
      • iwonagos Re: W jajkach samo zdrowie 30.04.12, 11:11
        e, nie przeczytałaś nawet. Profesor mówi, że właśnie, nie. Sama zdziwiona jestem, bo myślałam, że te od chopa najlepsze, a jednak się okazuje, że nie...
        • trollik.morski Re: W jajkach samo zdrowie 30.04.12, 14:10
          Chłopskie jaja są najlepsze!!
          Profesor mówi to, co mu sponsor sugeruje:P
          • snajper55 Re: W jajkach samo zdrowie 30.04.12, 15:56
            trollik.morski napisał:

> Chłopskie jaja są najlepsze!!
            > Profesor mówi to, co mu sponsor sugeruje:P

Ty tak postępujesz, że innych o to posądzasz?

S.
        • super.zgredek Re: W jajkach samo zdrowie 04.04.13, 22:40
          iwonagos napisała:
          > ... bo myślałam, że te od chopa najlepsze,

Dobrze myślałaś, chłopskie jaja są najleppsze:/
    • agiatami super efekty 19.04.13, 10:32
      juz chyba 2 lata jem codziennie 2 jajka sadzone z plynnym zoltkiem i wlasnie z nimi wiaze spektakularna dla mnie poprawe wlosow. nigdy nie mialam widocznych nowych przyrostow, takiej mgielki z krotkich wlosow, ktore mialy kolezanki uczesane w kucyki a teraz mam :)
      jajka smaze na najtanszej , najcienszej patelni i dlatego jajecznica jest puszysta. zauwazylam ,ze maksymalnie jednorazowo mozna robic jajecznice z 3 jaj bo wieksz ich ilosc powoduje, ze robi sie ciezki placek jajeczny a nie lekka jajecznica.
      raz na tydzien kogiel-mogiel z kakao.
      mam taki jezyk z nowych wlosow, ze musze je lakierem do wlosow przyklepywac :)
      uwazac nalezy na bialko jajka czyli na na to cos co nie jest zolte. wiem ,ze idiotycznie opisuje ale wlasnie ten plyn na surowo jest bardzo szkodliwy "Należy zaznaczyć, że ludzie spożywający duże ilość białka jaja kurzego potrzebują więcej witaminy H, za względu na występujący w tym pokarmie związek - awidynę."

"bialko jajka 100 g - ww 0,5 b 11 t 0
      zoltko jajka 100 g - ww 0 b 15,5 t 28

zoltko faktycznie w 100g ma wiecej bialka lecz w jajku znajduje
      sie 2 razy wiecej bialka niz zoltka
      z jednego jajak uzyskasz srednio :

4,5 g bialka z bialka jajka
      3 g bialka z zoltka jajka

czyli w praktycze w jajku wiecej bialka jest w bialku, w zoltu
      wystepuje tez tluszcz"
      • yopl [...] 19.04.13, 12:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • no1teresa Re: super efekty 19.04.13, 12:42
          cholesterol jest potrzebny; czytałam ostatnio , cyt.:
          "badania opublikowane w „American Heart Journal” (w styczniu 2009 r.), podczas których przebadano 137 000 pacjentów przyjętych do szpitali w Stanach Zjednoczonych z zawałem serca, pokazały, iż blisko 75% z nich miało „normalny” poziom cholesterolu."

jajka są zdrowe i dopóki nie je się samych żółtek, to wszystko jest OK (jeden z kanonów zdrowego odżywiania mówi, że należy jeść całości pokarmowe, bo tylko one są względnie zbalansowane)
          nie o jedzenie jajek i masła tu raczej chodzi, a o zadbanie o stan i pracę wątroby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka