kwasiasz 18.06.04, 19:12 witam szukam porad wymienie sie swoimi i ludzi ktorzy tez to maja jA mam skaze mleczna zwana takze bilakowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: atopowe zapalenie skory 18.06.04, 20:36 users.nethit.pl/forum/read/homeomed/2114485/ Może to Ci się do czegokolwiek przyda. Forum jest co prawda homeopatyczne, nie wiem, jaki jest Twój stosunek do metody, ale to nieistotne, bo tam, o ile mnie pamięć nie myli, jest więcej o chorobie niż o homeopatii. Ten temat był poruszany w kilku innych wątkach tam. Myślę, że jeśli tu wpiszesz to w wyszukiwarkę, to tez coś wyskoczy 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nou Re: atopowe zapalenie skory IP: *.compnet.com.pl 22.06.04, 14:17 ja mam wypieki na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
klubaanna Re: atopowe zapalenie skory 22.06.04, 22:10 a ja mam trzyletniego synka z AZS na tle nie pokarmowym ale "dzięki" wszelkiego rodzaju pyłkom. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: atopowe zapalenie skory 23.06.04, 10:41 A ja od poltora roku nie moge pozbyc sie ran i rozpadlin na skorze. Mam powyzerane rece od m.in. wody. Pomagaja tylko sterydy, ale tego brac nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena polecam, działa! IP: *.tele2.pl 23.06.04, 12:01 na AZS polecam preparaty Orion Pharma. Moje dziecko ma AZS i dzięki emolientom udało się nam zlikwidować najostrzejsze zmiany chorobowe. Są to nowe preparaty na naszym rynku i nie sa dostepny jeszcze we wszystkich aptekach. Warto poszukac. Ja dla małej kupiłam Aqualan L na poważniejsze zmiany spowodowane wzmożona suchością skory (miała zmiany wypryskowe na dłoniach i stopach, zmiany w zgięciach, jej organizm reagowal natychmiastowo alergiami itd.). Jeśli zmiany są małe lub leczenie zostało zakończone polecane są lżejsze emolienty, które można stosować profilaktycznie przez cały rok np. Humektan. Teraz używamy właśnie tego preparatu. W przypadku atopowego zapalenia skóry cala nadzieja w braku chemii, ponieważ reakcja alergiczna może nastąpić w przypadku kontaktu ze wszystkim. Mała ilość składników, brak substancji zapachowych i barwników to zdecydowany atut emolientów w leczeniu tej choroby. Polecam gorąco. Adresy aptek znalazłam na stronie www.emolienty.pl Sa tez tanie (30 gr - 11 zł) co nie jest bez znaczenia dla młodej matki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: atopowe zapalenie skory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 11:47 czesc ja na azs dostalam ostatnio ceralan (emolient). bardzo dobrze dziala. Polecam. Mozna o ich poczytac na stronie emolienty.pl Odpowiedz Link Zgłoś