Dodaj do ulubionych

ból lewej nogi

29.04.12, 12:40
od jakiegos czasu boli mnie lewa noga.raz mniej raz wiecej. bol jest wedrujacy bo raz stopa,raz lydka raz kolano.raz z jedenj strony stopy raz z 2.ciezko zidentyfikowac zrodlo bolu. czasami mam wrazenie ze bol sie nasila w spoczynku. ale mam tez czasami tak ze rano budze sie nie boli ale wystarczy ze poleze z 10 minut w lozku i zaczyna bolec. kurcze co to moze byc? od krązenia?od kregoslupa(nie boli mnie)? mam juz takie mysli ze mam np. raka gdzies w brzuchu a bol nogi jest wynikiem jakiegos ucisku. strasznie sie martwie:-( pol roku temu mialam badania na krzepliwosc krwi m.in. INR i wskaznik quicka. oba wyniki byly dobre
Obserwuj wątek
    • spector1 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 14:34
      sunflower7614 napisała:

> od jakiegos czasu boli mnie lewa noga.raz mniej raz wiecej. bol jest wedrujacy
      > bo raz stopa,raz lydka raz kolano.raz z jedenj strony stopy raz z 2.ciezko zide
      > ntyfikowac zrodlo bolu. czasami mam wrazenie ze bol sie nasila w spoczynku. ale
      > mam tez czasami tak ze rano budze sie nie boli ale wystarczy ze poleze z 10 mi
      > nut w lozku i zaczyna bolec. kurcze co to moze byc? od krązenia?od kregoslupa(n
      > ie boli mnie)? mam juz takie mysli ze mam np. raka gdzies w brzuchu a bol nogi
      > jest wynikiem jakiegos ucisku. strasznie sie martwie:-( pol roku temu mialam ba
      > dania na krzepliwosc krwi m.in. INR i wskaznik quicka. oba wyniki byly dobre

Przyczyna moze byc Peripheral neuropathy .

en.wikipedia.org/wiki/Peripheral_neuropathy
      archneur.ama-assn.org/cgi/content/abstract/archneurol.2012.161v1?maxtoshow=&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=lover+leg+pain&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT
      Spector
      • sunflower7614 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 17:39
        Spector--ale co to jest za schorzenie? moj angielski jest za slaby aby zrozumiec medyczne teksty.
        • paulag24 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 19:09
          mam tak samo, też się boję, byłam na rezonansie biodra, tomografii kosci udowej i jutro odbieram wynik tk kosci piszzczelowej, czuje ze mam raka tak sie boje, tak samo mam bole wedrujace, do tego zauwazylam guza na piszczeli
          • sunflower7614 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 19:25
            napisz jak bedziesz miala wyniki badan.

u mnie bol jest tak wedrujacy i rozny ze mysle ze to cos z krazeniem albo ze cos np w brzuchu sie dzieje np. z jajnikiem i bol ten jest odbiciem albo wywolany jakims uciskiem . wiem, ze moze trohe panikuje ale taka juz jestem
            • paulag24 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 20:51
              ja tez mam taki bol wędrujący, raz kluje mnie w udzie, a teraz bardzo boli mnie przy kostce:((Boję się strasznie tego jutrzejszego wyniku, podejrzewam raka kości:(Idę jutro na badanie krwi, ten bol trwa u mnie od 3 miesięcy....Boję się wyroku, że to rak kości:( Chyba w nocy dzis nie zasnę z tych nerwów tak się boję
              • paulag24 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 21:09
                Ja też tak myślałam że moze gdzies indziej mam guza i dlatego noga boli, tym bardziej że czytalam o przypadku kobiety ktora tak bolala noga a okazalo sie ze ma guza na jelicie...jak to przeczytalam poszlam na kolonoskopię, bo rózne mysli mi juz do glowy przychodzily,
                teraz boję się że to rak kości, jakis miesiąc temu robilam badania z krwi profil kostny ale niewiem czy mogę byc spokojna, że to nie jest rak kości, jak badania wyszły dobrze.
                Bol ten odbiera mi całą radość życia.
                • sunflower7614 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 21:17
                  a ile masz lat jesli moge zapytac?

mnie boli raczej od kolana w doł czyli stopa.lydka ,kostka,kolano tak na przemian. bol jest momentami taki klujaco-szarpiacy ale nie zawsze. czasami takie wrazenie jakby bolal mesien albo zyly.ale noga nie jest opuchnieta ani bolesna w dotyku. mam raczej siedzacy tryb zycia ,jem sporo slodyczy .mnie zaczelo bolec w listopadzie(choc wczesniej zdaraly sie jakies tam pobolewania mam tak od dziecka praktycznie glownie na zmiane pogody, al e nigdy to nie bylo tak upierdliwe i dlugotrwale)) po 2 tyg przeszlo i do wielkanocy mialam spokoj i teraz znowu boli
                  • paulag24 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 21:29
                    Mam 28 lat, jeśli jutro otrzymam dobry wynik tk kości podudzia, to pomyślę, ze te bóle są natury nerwicowej, ale podejrzewam, że wynik nie będzie dobry,jejku jak ja się boję:(
                    • sunflower7614 Re: ból lewej nogi 29.04.12, 21:42
                      bedzie dobrze:-) napisz jak bedziesz miala wynik. ja tez sie zastanawiam czy to nie nerwicowe jest bo rano sie budze jest ok ale tylko pomysle o nodze zaczyna bolec. ale bardziej sie boje ze w moim brzuchu cos nie tak i stad ta noga
                      • sunflower7614 Re: ból lewej nogi 30.04.12, 17:22
                        Paulag24----i jak wyniki badania?
                        moja noga dzis znowu mnie pobolewa:-( bardzo sie martwie i denerwuje:-(
                        • sunflower7614 Re: ból lewej nogi 01.05.12, 15:04
                          Paula--odezwij sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka