amityr 28.02.13, 21:43 Zrobiło mi się na czole kilka czerwonych plamek . Jedna na środku bardziej intensywna . Trwa to już z miesiąc. Zapisałem się do dermatologa.Stosuję Triderm ale to nie pomaga.Co to za cholera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narfi Re: Uczulenie? 01.03.13, 04:38 Nie do dermatologa trzeba bylo, tylko do weterynarza. Pewnie Ci rogi rosna :) Odpowiedz Link Zgłoś
honat5 Re: Uczulenie? 01.03.13, 11:13 amityr napisał: > Zrobiło mi się na czole kilka czerwonych plamek . Jedna na środku bardziej inte > nsywna . Trwa to już z miesiąc. Zapisałem się do dermatologa.Stosuję Triderm al > e to nie pomaga.Co to za cholera? > Oprócz dermatologa jak u ciebie z sercem ? Odpowiedz Link Zgłoś
amityr Re: Uczulenie? 03.03.13, 15:22 Mam małe nadciśnienie skurczowe . Ale od pół roku biorę Telmizek z Amlozkiem.Jak powiedział kardiolog na badaniach kontrolnych jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
honat5 Re: Uczulenie? 03.03.13, 15:41 amityr napisał: > Mam małe nadciśnienie skurczowe . Ale od pół roku biorę Telmizek z Amlozkiem.J > ak powiedział kardiolog na badaniach kontrolnych jest ok. Mogą być to skutki uboczne leków{patrz ulotka}.A kiedy były badania kontrolne? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_01 Re: Uczulenie? 04.03.13, 11:10 Przyczyn może być wiele, od reakcji na brane leki, nowy kosmetyk do twarzy, po alergie pokarmowe, wziewne itp. Moja znajoma ma takie plamy właściwie cały czas, a to z powodu alergii, obecnie na roztocza, które zimą dokuczają najbardziej. Warto zrobić sobie testy alegriczne, aby na przyszłość mieć na czym się przeć, jeśli ponownie wyskoczą Ci jakies plamy. Często takie plamy pojawiają się po wipiciu czerwonego wina, które zawiera związki uczulające. amityr napisał: > Zrobiło mi się na czole kilka czerwonych plamek . Jedna na środku bardziej inte > nsywna . Trwa to już z miesiąc. Zapisałem się do dermatologa.Stosuję Triderm al > e to nie pomaga.Co to za cholera? > Odpowiedz Link Zgłoś
marselka83 Re: Uczulenie? 04.03.13, 20:11 Potwierdzam :) mi wyskoczyły czerwone plamy na czole po...czerwonym winie. Podobno siarczyny zawarte w winie mają działanie silnie uczulające. Posmaruj sobie aloesem, złagodzi podrażnienie, a nawet może przyspieszyc zlikwidowanie tych plam. barnaba_01 napisał(a): > Przyczyn może być wiele, od reakcji na brane leki, nowy kosmetyk do twarzy, po > alergie pokarmowe, wziewne itp. > Moja znajoma ma takie plamy właściwie cały czas, a to z powodu alergii, obecnie > na roztocza, które zimą dokuczają najbardziej. Warto zrobić sobie testy alegri > czne, aby na przyszłość mieć na czym się przeć, jeśli ponownie wyskoczą Ci jaki > es plamy. > > Często takie plamy pojawiają się po wipiciu czerwonego wina, które zawiera zwią > zki uczulające. > > amityr napisał: > > > Zrobiło mi się na czole kilka czerwonych plamek . Jedna na środku bardzie > j inte > > nsywna . Trwa to już z miesiąc. Zapisałem się do dermatologa.Stosuję Trid > erm al > > e to nie pomaga.Co to za cholera? > > Odpowiedz Link Zgłoś