Dodaj do ulubionych

Mroczki przed oczami

24.03.13, 10:19
Witam od jakiegoś czasu mam ciągle mroczki przed oczami... czarne kropki i linie jak skupie wzrok na czymś to znikają ale jak ruszam oczami to powracają./
Byłem u okulisty i dno oka mam ok i siatkówka też ok. Nie wiem od czego mogą być te mroczki...
Najgorzej jest w dzień jak jest światło. w nocy przy żarówce jest znacznie mniej mroczków a nawet w ogóle... Dodam że mam delikatnie nadciśnienie 150/85. Wiek 20lat
Obserwuj wątek
    • xxmacq93xx Re: Mroczki przed oczami 24.03.13, 10:24
      Jak o tym nie myślę to jest ok. lecz trochę mnie to irytuję...
      Ostatnio miałem problemy z nerwicą ale już jakoś się tego pozbyłem... ale mroczki zostały
      Dodam też że siedzę duzo przed komputerem od 6-10h dziennie i bardzo mało ruchu na powietrzu .
    • majenkir Re: Mroczki przed oczami 24.03.13, 13:50
      Ja nazywam to "paproszki" i mam to od dziecka, a jestem juz po 40-ce, wiec chyba nie zabija ;).
      Ale z tym cisnieniem to musisz cos zrobic....
      • aqua48 Re: Mroczki przed oczami 24.03.13, 17:10
        Spraw sobie okulary do komputera, rób przerwy, odrywaj wzrok od ekranu, i spędzaj wolny czas na powietrzu, a jak zniknie mróz i przyjdzie wreszcie wiosna, także wśród zieleni. Uwzględnij w diecie więcej warzyw i owoców. Jedz surową marchewkę, pij sok marchewkowy. I koniecznie ureguluj ciśnienie.
    • goodman41 Re: Mroczki przed oczami 25.03.13, 01:51
      Zaczely mi sie pokazywac mroczki, pajaczki, kreseczki czy jak to mozna nazwac w lewym oku w 196o roku. Ponad pol wieku chodze z tymimroczkami. Raz ich jest wiecej i przeszkadzaja w czytaniu, innym razem mniej a czasami znikaja. Zadnych okularow nie nosze. Wzrok w lewym oku jest troche slabszy niz w prawym. Ostatnio zrobilem zdjecie tego oka mikroskopem USB.

http://img404.imageshack.us/img404/9903/okot.jpg

Po pol wieku poszukiwan moich dolegliwosci zdrowotnych, po moich naleganiach, wzieto wymaz z jezyka i zdiagnozowano u mnie kandydoze. Podejrzewam, ze te biale plamy na oku, w kaciku oka i na powiece to jest kandyda.
      Teraz sie zastanawiam jak tu znalezc konowala czy okuliste ktory potrafilby zdiagnozowac co to sa za plamki. Jesli to jest kandyda, to jest flukonazol w kroplach do oczu. Bez diagnozy nie zaryzykuje zakraplania oczu flukonazolem.

• jan440 Re: Mroczki przed oczami 25.03.13, 09:54
        Takie mroczki często występują w boreliozie ale na pewno nie tylko tam.
        • xxmacq93xx Re: Mroczki przed oczami 25.03.13, 15:20
          Da się jakoś leczyć te mroczki ?
    • jagabaga92 Re: Mroczki przed oczami 26.03.13, 12:11
      Tez je mam odkąd pamiętam. Czasem je lubię, bo układają się w ładne wzorki (połączone sa niteczkami), ale to zazwyczaj tylko rano, gdy jest widno. W dzień zajmuję sie czyms innym i zapominam o "wzorkach".
    • majenkir Re: Mroczki przed oczami 28.03.13, 13:25
      Na to wpadlam
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka