monika354 29.03.13, 20:55 forum.gazeta.pl/forum/w,16,143564709,143564709,Problemy_z_butami_z_powodu_halluksa_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goodman41 Re: Czy naprawdę nie ma na forum kobiet z halluks 29.03.13, 22:05 monika354 napisał(a): Czy naprawdę nie ma na forum kobiet z halluksem ? No to sie popisalas z tym pytaniem, trollu. Wyglada na to, ze nie wiesz co to jest halluks. Najpierw sie doksztalc, a potem zadawaj pytania. Mysle, ze wszystkie kobiety z nieokaleczonymi stopami maja duze paluchy pl.wikipedia.org/wiki/Paluch_(palec) Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Czy naprawdę nie ma na forum kobiet z halluks 29.03.13, 23:41 Goodman, czemu sie awanturujesz? Gdybys sie byl doksztalcil, to wiedialbys, ze forum jest przestrzenia publiczna, w ktorej kazdy ma prawo zadac dowolne pytanie (nawet glupie). Swoja droga na tym forum bylo juz x + 1000 watkow na temat halluksa (sama tez sie wypowiadalam wielokrotnie). W dyskusji kobiety chyba nawet przewazaly, co zreszta jest logiczne, bo u nich hallux przewaza. co tez jest logiczne :P zwazywszy, jakie buty kaza nam nosic moda i nasza chec podobania sie, bardzo czesto nie majace wiele wspolnego ze zdrowym rozsadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monika354 Re: Deformacje stóp i buty 03.04.13, 17:06 Wydaje się mi, że kobiety często decydują się na operacje przede wszystkim przez to, że mają kompleksy z powodu halluksów i palców. Deformacje stóp chyba nie są zbyt poważnymi schorzeniami, a przy zadbanych stopach z polakierowanymi paznokciami nikt nie zwraca uwagi na takie niewielkie defekty pięknych nóg, zwłaszcza jeśli nadal chodzimy w eleganckich, ściśle obciskających szpilkach.Myślę,że problemy z butami mają i nogi bolą, nie tylko kobiety chodzące na co dzień na szpilkach. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3324189,2,11,czolenka-biurowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Deformacje stóp i buty 03.04.13, 17:22 Mylisz sie, halluksy to nie tylko "maly problem estetyczny" . To rowniez bol - widac, ze go jeszcze nie doswiadczylas i "modl sie", zeby nie doswiadczyc go nigdy. Deformacja stop zas poglebia sie z czasem i wywiera negatywny wplyw na caly aparat ruchu. Nie ma "pieknych nog" z halluksami i to nawet przy uzywaniu "najlepszych" lakierow do paznokci i noszeniu eleganckich czolenek. Niewazne jest to, cy osoby postronne zwracaja uwage na takie defekty - wazne jest, ze "posiadaczka" halluksow bezustannie cierpi a jej stopy podlegaja coraz wiekszej deformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
monika354 Re: Deformacje stóp i buty 23.04.13, 15:31 Ortopedzi mówią, że najbardziej charakterystyczne deformacje dla stopy wrażliwej to halluks, paluch koślawy i młotkowate palce, podobno ma je 98% kobiet mających piękne nogi.Zwłaszcza atrakcyjne, zgrabne dziewczyny, kobiety mają delikatne i bardzo wrażliwe stopy.Największym problemem jest kupienie butów, zwłaszcza tych leczniczych korygujących deformacje, w których nogi mniej bolą. Słyszałam, że w eleganckich, ściśle obciskających mocno ściśnięte palce czółenkach na wysokich szpilkach stopy się mniej deformują, za to palce dużo bardziej, jeśli zrezygnuje z ich noszenia, to szybko rozbiją i spłaszczą się mi stopy,wtedy będę miała zniekształcone stopy i dodatkowo od moich szpilek zdeformowane palce. Odpowiedz Link Zgłoś
olivkah Re: Deformacje stóp i buty 17.08.17, 12:49 Ale "rozbite" i "spłaszczone" stopy nie są zniekształcone, to nasze "zgrabne" wąskie stópki są zniekształcone od butów: www.voxy.co.nz/userfiles/feet%20(2).jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Czy naprawdę nie ma na forum kobiet z halluks 24.04.13, 12:00 Witam Cichocki Dariusz Warszawa! Kupiłem książkę PETE EGOSCUE " Życie bez bólu " Rewolucyjna metoda lezenia przewlekłego bólu. Wydawnictwo STUDIO ASTROPSYCHOLOHII. Jestem w trakcie przeglądania. Ćwiczenia które podają przy odrobinie chęci można wykonać w domu ! Są one dostosowane dla różnych części ciała.Str. 86 Haluksy. Pacjętka wykonywała ćwiczenia codziennie przez 3 miesiące i wyeliminowała zaburzenia odpowiedzialne za pojawienie się haluksów. Cena książki ~ 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś