gazeciarz022 01.04.13, 20:51 Witam, mam ponad 1,80m wzrostu i waże 95kg (15 lat) Chciałym schudnąć i nabrać lepszej kondycji. Macie jakieś porady? Dodam, że jestem dość leniwy. Z góry dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlody776 Re: Jak schudnąć? 01.04.13, 23:55 Tu na marginesie głównego powodu, jakim jest przestawienie organizmu z cukrów na trawienie tłuszczy, jest to opisane. Ale ze jeszcze nikt nie zaliczył tego pierwszego etapu, to nie jest na razie opisane, jak utrzymać niska wagę już po z chudnięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Jak schudnąć? 02.04.13, 08:00 > Dodam, że jestem dość leniwy. Schudnac w zasadzie moglbyc tylko lezac (i nie jedzac), ale zeby poprawic sobie kondycje, to jednak bedziesz musial sie poruszac :-). Czy masz problemy z waga od zawsze, czy dopiero waga Ci doszla jak zaczales dorastac? Czy masz jakies problemy zdrowotne? Czy w ogole wiesz jak sie teoretycznie powinno odzywiac? Oczywiscie sa rozne podejscia, ale w zadnym pizza i hamburger nie sa podstawa diety ;-). Nie pisze, ze tylko to jadasz, ale chodzi ma raczej o to, ze sa rozne diety. Zacznij od przegladu swojej diety - co i ile jesz na przestrzeni tygodnia. No i oprocz tego, ze jestes leniwy, to czy jest jakis sport, ktory lubisz i moglbys uprawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
grazkavita Re: Jak schudnąć? 02.04.13, 15:02 Chcesz schudnąć?- to przestań być leniwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jak schudnąć? 02.04.13, 17:12 Zacznij się regularnie zdrowo odżywiać, przestań jeść słodycze i pić słodzone napoje gazowane, no i powinieneś też zacząć się ruszać. Ale jeśli masz piętnaście lat to warto byłoby wcześniej przejść się do lekarza i przebadać dokładnie, osoba w tym wieku nie powinna podejmować jakichkolwiek diet bez lekarskiej opinii, bo można sobie kompletnie rozregulować organizm będący w intensywnej fazie wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
renka352 Re: Jak schudnąć? 02.04.13, 17:39 Jezeli chcesz schudnąc wyrzuć słowo "leniwy" Nie czytaj o cudownych dietach - bo takich niema.Zmien styl zywienia na bardziej zdrowy jedz małe porcje- dużo wody mineralnej, wiecej ruchu .Odchudzanie potrzebuje czasu nie od razu czasami sie chudnie- przerobiłam na sobie.A przede wszystkim motywacja - więc do dzieła nic samo nie przyjdzie.Mam kolezanke która schudła 30kg nikt nie wierzył ze sie uda a jednak dała rady po prostu jadła to samo tyle ze o połowe mniej odrzuciła słodycze i duzo ćwiczyła.Mi udało sie schudnac 8 kg jem wszystko ale male ilosci . Więc powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
minastirid Re: Jak schudnąć? 07.05.13, 14:15 oj jak jesteś leniwy to może być kłopot, ale myślę, że najlepiej będzie jak się udasz na siłownię i zapytasz trenera o zestaw ćwiczeń odpowiednich dla siebie, no i dieta też jest bardzo ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Jak schudnąć? 07.05.13, 14:54 Wal czesciej gruche, podobno niesamowita ilosc kalorii mozna w ten sposob spalic. On the other hand,nomen omen, mozna sie nabawic zapalenia sciegien w nadgarstku. Odpowiedz Link Zgłoś