Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia???

15.11.13, 12:37
Czy ktoś moze polecić coś skutecznego na wypadanie włosów? Przerobiłem już chyba wszystko - suplementy, witaminy, szampony, ampułki, DXy, Dercosy itd a konsultacje u lekarzy (nie tylko dermatologów) i przepisane przez nich specyfiki przynosiły jeden efekt, chwilową poprawę a potem powrót problemu! Walczę już chyba ze 4 lata! Od razu dodam, że przeszczep jest u mnie niemozliwy.
Zastanawiam sie nad mezoterapią. Pomogło komuś?
I proszę darować sobie wypowiedzi, ze łysy facet jest sexy, bo nie takiej pomocy szukam.
Obserwuj wątek
    • Gość: adconne FOCUS - poczytaj IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 22:41
      Na Twoim miejscu poczytałbym o preparacie o nazwie "focus" - luciano.com.pl/

Ludzie go polecają na forach internetowych, ale jest drogi, co jest właściwie równoznaczne ze skutecznością - w tym wypadku na pewno ale nie jest to regułą...
      • salut33 Re: FOCUS - poczytaj 22.11.13, 11:30
        No niezłe! Z informacji zrozumiałem, że trzeba aplikować po kazdym myciu. Co z dopasowaniem koloru? Wątpię, czy będzie idealne, bo przecież odcieni włosów jedt mnóstwo....
        Próbował ktoś tego?
        • levy_pravy Re: FOCUS - poczytaj 16.12.13, 21:20
          Ja próbowałem tego produktu FOCUS. Efekt wizualny świetny, ale minusem jest, że po umyciu jak wspomniałeś trzeba aplikować ponownie... ale chyba wszystkie produkty z tej dziedziny tak mają...
        • Gość: Renata Re: FOCUS - poczytaj IP: *.free.aero2.net.pl 12.02.14, 17:15
          Ja go używam i nie ma problemu. Kolorów jest wiele i najlepiej dobierz najbliższy swojemu i tak jest to tak zrobione że dopasuje się do twoich naturalnych włosów. Nie obawiaj się tym , albo zadzwoń do nich i ci doradzą. Co do aplikacji to rzeczywiście po umyciu włosów szamponem musisz ponownie to zaaplikować. Polecam
      • Gość: Monika Re: FOCUS - poczytaj IP: *.free.aero2.net.pl 12.02.14, 17:17
        Używałam innych podobnych i w porównaniu do pozostałych ma bardzo dobrą cenę w stosunku do wysokiej jakości. Może znajdziesz inny tańszy ale przejedziesz się na jego jakości i wyrzucisz. Tu masz pewną jakość i dobrą cenę. Osobiście używam i jeżeli miałabym polecać to właśnie Focus
    • salut33 Bionil Man - jakieś info 22.11.13, 11:33
      Szukam info o środku Bionil Man!!!
      Znalazłem to w necie, zastanawiam sie nad kupnem. Trochę dziwne stosowanie (przed myciem), może być uciążliwe ale jeśli jest skuteczny to czemu nie?
      Będę wdzieczny za opinie!
      • Gość: LUcek Re: Bionil Man - jakieś info IP: *.pcland.3s.pl 08.12.13, 17:16
        aaa to jakaś nowość, polecił mi to znajomy. Fakt to nie szampon co zlatuje tylko serum i trzeba trzymać na głowie ale DZIAŁA !!! Zdecydowanie ograniczyło mi wypadanie włosów i jakoś kurcze generalnie lepiej :) Podobny efekt mam jak z Dercosem a taniej.....
        • salut33 Re: Bionil Man - jakieś info 10.12.13, 12:01
          Kasa nie gra roli, ważne żeby zadziałało. Po jakim czasie są rzeczywiście jakieś efekty?
          Nie mam nic do stracenia, wiec kupię.
          • Gość: Lucek Re: Bionil Man - jakieś info IP: *.146.82.249.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.13, 11:40
            Ha ! właśnie minął dokładnie miesiąc od kiedy stosuję. Działa :) jest duuużo lepiej.
            Dzwonił na numer podany na stronie www.bionil.pl i pytałem jak długo trzeba jeszcze to stosować tak często, zalecają do 3 miesięcy więc jeszcze się pomęczę bo widzę efekty.
            • Gość: Nikicz Re: Bionil Man - jakieś info IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.12.13, 11:20
              mni niestety nie pomógł i dlatego poddałem się przeszczepowi metodą safer. Kasa poszła, ale to nic w porówaniu z tym, jaką radośc sprawia mi teraz patrzenie w lustro.
              • Gość: Wiktoriusz Re: Bionil Man - jakieś info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.14, 11:06
                Ale oprócz przeszczepiania włosów można jeszcze zastosować mezoterapię. Ktos ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Wolałbym uniknąć przeszczepiania saferem albo fue głownie ze względu na ich koszty
                • salut33 Bionil Man - u mnie działa! 19.02.14, 12:26
                  Nie pisałem wcześniej żeby nie zapeszać, ale u mnie podziałało! Mało tego - wczoraj zamówiłem 2 kolejne opakowania, do tej pory zużycłem 2. Wkurza mnie konsystencja -strasznie lepka i gęsta, męczy mnie to przy nakładaniu, ale nie obciąża to włosów i po umyciu są puszyste i błyszczące. Kiedyś rano poduszka była cała we włosach, teraz czasem znajdę jakiegoś włosa.
                  Teraz trzeba zadbać, żeby nowe zaczęły rosnąć, Bo to że przestały wypadać to połowa sukcesu.
                  Bionil polecam z czystym sumieniem.
                • lokiblade4 Re: Bionil Man - jakieś info 17.03.14, 13:07
                  Gość portalu: Wiktoriusz napisał(a):

> Ale oprócz przeszczepiania włosów można jeszcze zastosować mezoterapię. Ktos ma
                  > jakieś doświadczenia w tym temacie? Wolałbym uniknąć przeszczepiania saferem a
                  > lbo fue głownie ze względu na ich koszty

mysle, że przeszczep wlosow daje lepsze rezultaty, mój mąz wlansie sie zastanawia nad saferem bo bardzo wczesnie wyłysiał (i nie jest to moja wina :D) mezoterapia może i jest skuteczna ale safer jest bezbolesny i rezultaty po nim sa gwarantowane.
      • Gość: zielony Re: Bionil Man - jakieś info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.14, 11:47
        No ja to stosuję i mi pomaga, a moja żona też mi podbiera:) Teraz mam już trzecie opakowanie. Polecił mi kolega, on tego uzywa juz tylko 1x w tyg.
    • Gość: Marek Mezoterapia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 11:48
      Najnowsze sposoby na walke z łysieniem jest obecnie mezoterapia. Jest to jedyny sposob ktore daje jakie kolwiek efekty. Jestem już po dwoch zabiegach, podobno efekty pojawiaja się po 6 zabiegach. Polega to na ostrzykiwaniu iglowym głowy i wstrzykiwaniu leków, sterydów, substancji odzywczych i koktaili witaminowych, powodując lepsze ukrwienie i odbudowe cebulki wlosa. Jesli to nie zadziala to jest ostatecznie mezoterapia komorkami macierzystymi. Jest to zabieg absolutnie najlepszy, ale tez najdrozszy. Polega na pobraniu krwii pacjenta, odwirowania jej w specjalnych sterylnych wirowkach i odseparowania komorek macierzystych ktore to sa nastepnie wstrzykiwane bezposrednio w glowe pacjenta. Uwaga zabieg jest jednorazowy, przynosi spektakularne efekty ale drogi bo ok 8-12 tys!!! Dla mnie uroda i wizerunek ma znaczenie wiec pewnie zdecyduje sie za jakis czas :) Ktoś juz próbował? Pozdrawiam.
      • Gość: Melania Re: Mezoterapia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 13:51
        A na jak długo wystarczy? Na rok, 2 lata? Czy po jednym zabiegu, albo po kompleksie zabiegów efekt się utrzymuje? Bo jeśli chodzi o takie zabiegi na twarz, to co jakiś czas się je powtarza. Powtarzanie zabiegu za 8-12 tyś co rok to trochę przesada wg mnie
    • Gość: Marek Re: Mezoterapia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 12:12
      Niestety mezoterapia poki co nie pomogła. Jestem już po 4 zabiegu i żadnej poprawy, wlosy nadal rzadkie, przeswity na całej glowie, żadnych nowych wlosków, poprostu zenujące. Wydane pieniadze poki co już 1500zł. Zrobie jeszcze 2 zabiegi by bylo łacznie 6 i chyba juz mi nic nie pomoże.... Na przeszczep się nie kwalifikuje gdyż na calej powierzchnii głowy mam mikro wloski i przeswity skory. Potrzeba by okolo 3-4 przeszczepow i nie pokryloby to całosci. Mieli wykryć i wprowadzić jakis lek, człowiek od 10 lat czyta, że juz za 2-3 lata bedzie w aptekach lek, juz lada moment i nic.... Masakra, 21 wiek i glupich wlosów nie umieją odtworzyć... NIE MA CO SIĘ ŁUDZIĆ POKI CO NIE ISTNIEJE NIC, ABSOLUTNIE NIC CO BY POWODOWALO ZE ŁYSEMU ODROSNĄ WŁOSY!!!
    • Gość: Melania Re: wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 11:28
      Mam 40 lat. Od 5 lat bardzo wypadają mi włosy. W ostatnich miesiącach tak bardzo się nasiliło, że widać było prześwity i skórę głowy. Byłam przerażona, zastanawiałam się nad zakupem peruki lub systemu, ale to ostateczność do której zawsze mogę wrócić jeśli problem będzie się pogłębiał. Dermatolog przepisał mi : gelacet saszetki(59zł- bez recepty), wit b6 w zastrzykach i wit A2000+D3 400. To biorę w miarę regularnie od 3 mieś. Endokrynolog zalecił jodid 200, wynik tsh mam 4,9 a guzków na tarczycy nie stwierdził- można je wybadać palpacyjnie i usg. Wyrzuciłam wszystkie szampony i odżywki. Używam: seboradin szampon przeciw wypadaniu włosów i babydream shampoo z "rosmana". Odżywki to: gloria- maska do włosów( w auchanie 5zł) i henna wax/ po umyciu nakładam na włosy i wmasowywuję przez chwilę w skórę głowy. Trzymam je około 1 godz. Potem płuczę włosy i suszę. 1 raz w tygodniu wcieram w skórę głowy olejek sesa i albo khadi- bardzo poprawiają kondycję skóry włosów i chyba cebulek też- widzę na własnym przykładzie. Śpię z tym olejkiem na głowie, rano myję włosy, maska, płuczę, schną. Codziennie staram się pić pokrzywę( fuj- ale pomaga:). Od czasu do czasu przez parę dni piję drożdże zalane wrzącym mlekiem- ciepłe wypijam( też fuj, ale jestem zdeterminowana). Włosy wypadają dość sporo, chociaż mniej niż przedtem i mnóstwo, ale naprawdę mnóstwo wyrasta nowych!. I kupiłam też pantostin- przez internet z Niemiec ( jakieś 40eur za 1 op gdzie są 3 buteleczki po 100 ml) i wcieram w skórę głowy 2,3 razy w tygodniu. Wszystko co piszę znalazłam na różnych blogach i wpisach i sama przetestowałam, to co podaję jest dla mnie najskuteczniejsze. Mam nadzieję, że pomoże:)
    • Gość: Melania Re: wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 13:46
      Tylko dlaczego tyle kosztuje? To co jest włosom i cebulkom potrzebne kosztuje parę złotych.. Firmy, które sprawdzone przez wieki składniki i suplementy żywnościowe sprzedają za wielke pieniądze, myślą tylko o swoim szybkim zarobku, są zbyt pazerne, żeby im zaufać i nie warte tego żeby je sponsorować.
    • Gość: nowy gość Re: Mezoterapia!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.14, 12:20
      Witam.
      Mam 35 lat i jestem po 4 zabiegach (2 miesiące) mezoterapii Haircare. Czekają mnie jeszcze kolejne 2, ale dotychczas żadnych efektów nie widać. Zakola i naleśnik na środku głowy jak był, tak jest. Najmniejszych oznak odrastających włosów. Głowa jak się przetłuszczała, tak nadal się przetłuszcza. Zastanawiam się czy dalej wydawać kasę, chociaż zaleca się przynajmniej 6 zabiegów. Zastanawiam się czy jest ktoś kto faktycznie ma efekty po tego typu terapii, bo jak na razie wszyscy tylko opisują, że są w trakcie leczenia, albo że efekty mają być. Niestety żadnych konkretów. Reklamy i opisy działania zachęcają, ale nie mogę znaleźć nikogo komu faktycznie to pomogło. Gdzieniegdzie tylko kobiety opisują, że widzą poprawę, ale wśród mężczyzn cisza. Tak więc panowie, czy jest ktoś komu to pomogło, i kiedy były pierwsze efekty? Powiem szczerze, że jestem trochę wściekły, że wydałem już 1500zł, a tu nic. Pozdrawiam.
    • Gość: retor Re:teraz wiem co działa IP: *.pcland.3s.pl 11.05.14, 14:12
      No to gratuluję :) ..... bez komentarza za takie wpisy reklamowe.
    • frankthe1st Re: wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia??? 20.02.15, 17:00
      ciekawi mnie czy wreszcie coś znalazłeś?
    • frankthe1st Re: wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia??? 24.02.15, 17:44
      Mi włosy przestały wypadać po TRX2. to suplement diety zaprojektowany przez naukowców z Oksfordu. Po kilku miesiącach stosowania w pustych miejscach po włosach zaczęły pojawiać się króciutkie nowe włoski co mnie niezmiernie cieszy. Kapsułki są jednak dosyć drogie no ale SKUTECZNE!! Próbowałem wcześniej różnych środków, mocnych, słabych, ziołowych i chemicznych, tanich i drogich. Słyszałem że Regaine jest świetny ale może powodować jakieś straszne skutki uboczne. Ktoś próbował?
      • woyteck90 Re: wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia??? 11.03.15, 11:08
        Jestes kolejna osoba ktora pisze ze trx2 dziala, dzis zamowilem sobie starter na trzy miechy i zobacze czy cos pomoze
    • marta645 Re: wypadanie włosów u mężczyzny - mezoterapia??? 30.06.15, 23:02
      ja nie ekperymentowałem zbyt wiele, a postawiłem na produkty znane w USA, czyli Advecia, Rogaine, kask Theradome. i zdecydowanie to polecam :) czy Advecia czy Rogaine to właściwie Twój wybór, ale warto uzupełnić kurację kaskiem Theradome który u mnie przyspieszył i wzmocnił efekty :) wszystko kupuję w polskich sklepach internetowych.
    • Gość: Elwirka Re: Mezoterapia!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.15, 22:32
      Mam pytanie. Jestem po 5 zabiegach mezoterapii w odstepie 8 dniowym. Czy to normalneze teraz wlosy intensywniej mi wypadaja? :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka