Gość: alka IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 14.08.04, 16:15 Ciągle chce mi się spać,wstaje i znowu bym spała a kawa nie działa.Znacie inne sposoby?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: ospałość IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 09:47 a jak tam poziom cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: ospałość 15.08.04, 10:33 Pojezdz sobie na rowerze kilka godzin dziennie zamiast siedziec w domu, to ospalosc przejdzie bo cisnienie Ci sie podniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
arecibo1 Re: ospałość 16.08.04, 23:50 Moze jesz na duzo bialego cukru. Jak nie to nie wiem, powodow moze byc wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: ospałość 17.08.04, 12:21 Przypuszczam ze kazdy z nas je BIALY CUKIER, ale nie jest ospaly z tego powodu! Znam osoby ktore wsypuja cztery lyzeczki cukru do szklanki herbaty, powinny byc zupelnie bez energii, a jest wprost przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
blekitna_laguna Re: ospałość 17.08.04, 09:12 Może masz bardzo wyczerpującą prace? Jezeli ten stan trwa zbyt długo, proponuje zrobic chociażby podstawowe badania (o ile takowych dawno nie robiłaś), takie pierwsze oznaki dawała choroba. Ledwo zdążyłam wstać, dwie godziny pózniej już byłam tak znużona i spiąca że marzyłam tylko o tym aby sie znów położyć i zasnąć.Ten stan trwał dość długo i strasznie mnie to wkurzało, byłam osobą bardzo aktywną i taka niemoc doprowadzała mnie do szaleństwa. Przeanalizuj co moze być powodem Twojej senności.Może masz za mało ruchu? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
blekitna_laguna Re: ospałość 17.08.04, 09:15 cos mi tekst wcieło: takie pierwsze oznaki dawała u mnie ,powtarzam u mnie choroba.Broń Boze niczego nie sugeruje ale to taki wątek o mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: ospałość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:18 możliwe ze masz niedobory magnezu w organizmie( kawa wyplukuje magnez:) spróbuj kupić sobie jakiś suplement magnezowy np w postaci tabletek musujących < jak to nie pomoże to zrob badanie na poziom cukru, albo na przeciwciala tarczycowe(TSH)-może masz niedoczynność tarczycy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: ospałość IP: *.gfk.pl 17.08.04, 14:34 Jedno jest pewne-coś jest nie tak. Przyczyn może być jednak mnóstwo. Może jakaś poważna choroba, może cos nie tak z tarczycą, może niedobór Mg a może niedobór czego innego, a może czegoś nadmiar. Polecam zrobić badanie składu mineralnego włosów to bardzo dobre badanie obrazujące ogólny stan organizmu. Tylko trzeba znaleźć lekarza, który potrafi je zinterpretować a takich niestety nie ma wielu. Oczywiście możesz początkowo spróbować zmodyfikować nieco dietę- w pierwszej kolejności wyrzucenie cukrów prostych (słodycze, słodkie owoce). Lepiej ograniczyć w ogóle spożycie węglowodanów. Taka dieta daje dużo więcej energii. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saszka Re: ospałość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:38 polecam joge mialam te sam problem teraz prosto p pracy 9wyczerpujacej a jakze) lece na 1,5 godziny jogi po zajeciach czuje sie jak mlody bog wczesniej wracalam z pracy padalam na ...pysk pozdrawiam ps w necie tez mozna znalezc rozne asany ( pozycje jogi) poszukaj-kiedys Zwierciadlo publikowalo cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: ospałość IP: *.ip-pluggen.com 17.08.04, 21:56 W okresie dojrzewania tez jest sie czesto sennym... Odpowiedz Link Zgłoś