Dodaj do ulubionych

Grzybica czy inna choroba POMOCY

22.02.14, 06:44
Witam. Od 3 lat mam problemy ze zdrowiem. Zaczelo sie od bolu brzucha...leczylem sie roznymi srodkami jednak bez skutkow. Wreszcie zrobilem sobie kolonoskopie i gastroskopie i lekarz stwierdzil zespol jelita drazliwego tj.IBS. Jedbak od jakiegos pol roku doszly nowe objawy poza bolami brzucha wzdeciami i ogromnymi gazami. Objawy na dzis:
Zawroty glowy, ciagle zmeczenie, cienie pod oczami, bol glowy, brak koncentracji, czeste afty na wargach, strupy/syfy ba glowie, sucha skora.
Zrobilem sobie szereg mozliwyxh badan:
Krew, mocz, borelioza, tarczyca, antyHCV itp. Oraz odwiedzilem szereg lekarzy:
Neurolog, okulista, gastrolog i wszystkie wyniki sa barldzo dobre...wkoncu wybralem sie do psyxhiatry i stwierdzil ze to nerwica i biore leki od pol roku ale bez poprawy....
Wiec moje pytanie brzmi xo to moze byc za choroba...? Proszs o pomoc.
Pozdrawiam Andrzej 22lat.
Obserwuj wątek
    • zgred.polarny Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 22.02.14, 08:47
      antekjames napisał(a):
      >... lekarz stwierdzil zespol jelita drazliwego tj.IBS...
      U mnie też podejrzewano JBS. Sprawy jelitowe wyprostował mi COLON C. Jest znacząca poprawa, ale coś tam jeszcze siedzi...
      • sp9tcu Od sp9tcu 22.02.14, 15:58
        Silna nerwica wegetatywna
        czyli na tle nerwowym
        leczenie u psychiatry
        leki na żoładek tylko łagodzą objawy a nie leczą
        popracuj nad perspartyką jelit
        na pewno to nie grzybica
    • iso_1 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 22.02.14, 19:36
      Czytając Twój wpis przypomniało mi się jak się męczyłem kilka lat temu z takimi samymi objawami.
      Dobrze, że poszedłeś do psychiatry bo to z całą pewnością na tle nerwowym ale widać masz źle dobrane leki bo po takim czasie powinieneś widzieć poprawę.
      Co łykasz ? Wenlafaksynę ? Sulpiryd ?
      • antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 23.02.14, 06:55
        Na poczatku byl Asertin + Sulpiryd bez efektu.
        Potem Wenlafaksyna tez bez efrktu.
        I teraz mam Seronil i Afobam i takze bez efektu a Afobam musialem odstawic bo bylo coraz gorzej...

Wiec skoro nic nie pomaga z takich lekow wiec mierze w inne choroby...objawy pasuja do kandydozy....co o tym myslicie ... ?
        • iso_1 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 23.02.14, 10:32
          Grzybicę też przerabiałem i też się nią nakręcałem.
          Grzybica to pikuś. Wystarczy 2 tygodnie diety plus suplementy i jest po grzybicy.
          Jeśli nakręcasz się na forum Candida to jest mi Cię żal bo tam jest wielu idiotów.
          Ja kiedyś dałem sobie wmówić że mam grzybicę i przez pół roku "leczyłem się" różnymi specyfikami. Straciłem czas i masę pieniędzy.

Piszesz, że w ciągu 6 miesięcy 3 razy zmieniałeś leki. Hm... To raczej nie miałeś szans przekonać się czy pomagają. Na efekty leczenia potrzeba czasem kilku miesięcy.
          Leczenie tymi lekami polega na systematycznym zwiększaniu dawki i dopasowaniu jej do organizmu. Ten proces trwa kilka miesięcy.
          Mnie pomogła kombinacja Wenlafaksyny (225 mg) i Sulpirydu (200 mg).
          A zaczynałem od 75 mg Wenlafaksyny i 50 mg Sulpirydu.
          Dojście do optymalnej dawki zajęło mi ok 5 miesięcy.

Tak więc moja rada - udaj się do dobrego psychiatry, który nie będzie zmieniał Ci leków jak rękawiczki.
          I poczytaj o depresji maskowanej.
          • maniekpi Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 26.02.14, 10:14
            iso_1 napisał:
            Tak więc moja rada - udaj się do dobrego psychiatry, który nie będzie zmieniał Ci leków jak rękawiczki.
            I poczytaj o depresji maskowanej.
            --------------------------------------------
            Po pierwsze,to psychiatria już dawno stwierdziła,że choroby umysłowe i nerwowe są spowodowane fatalnym odżywianiem.
            Na pozbawionych rozumu i wiedzy lekarzach,spoczywa obowiązek leczenia wykreowanych chorób.
            To tak,jakby na zwiad wysłać niewidomego.
            Tam gdzie brakuje wiedzy,musi być wiara i różne teorie.
            Niemal żaden lekarz systemowy,nie jest w stanie zrozumieć przyczyn choroby,z powodu fatalnego wykształcenia.
            Samo tylko włókno nerwowe,jest zbudowane z cholesterolu i tłuszczu.
            Brak WŁAŚCIWYCH produktów żywieniowych w ludzkim jadłospisie,potrafi doprowadzić organizm do samoagresji!
            O czym istoty aportujące,na smyczy koncernów farmaceutycznych wiedzieć nie mogą.
    • tijgertje Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 26.02.14, 11:01
      Jak nie potrafią znaleźć przyczyny, to najłatwiej zwalić na nerwice:/
      Ja bym jednak sprawdziła grzybice. Jak ci ktoś pisze, ze ja w 2 tygodnie wyleczysz, to nie miał z grzybicą do czynienia. Grzybicy nie leczy sie ani łatwo, ani szybko. Dopadła mnie kilka lat temu i myślałam, ze mnie wykończy. Grzybica ogólnoustrojowa to nic przyjemnego. Leczyła maj ponad pół roku lekami i scisla dieta, wyleczylam, ale skłonność do nawrotów pozostała, wiec muszę sie pilnować, choć rozpoznaje symptomy i faktycznie wystarczy wówczas ze 2 tygodnie uważać na dietę. No właśnie. Jak wyglada twoja dieta? Nie piszesz o niej słowa, a przy problemach zaczynających sie w jelitach tak czy siak od niej trzeba zacząć. Badałeś tarczycę? Poziom wit D?

Ps. Nawiedzona nie jestem, wkurzają mnie posty sprowadzające sie do tego, ze za wszystkie choroby odpowiedzialna jest kandydoza, pasożyty albo borelioza, ale niektórych faktycznie czasem dopada. Byle nie popadać w fanatyzm.
    • antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 27.02.14, 09:48
      rozmawialem ze swoim psychiatra i powiedzial tak:
      jesli mialbym kandydoze to te objawy to nie wszystko bo powinienem miec sluz w kale, caly jezyk oblozony nalotem itp.
      a jesli miala to byc nietolerancja pokarmowa to bym nie mogl funcjonowac tylko bym lezal w szpitalu i mial krawienia z odbytu itp.
      a jesli bylo by to zapelenie jelit to moglo by to byc spowodowane nerwica...
      aha i powiedzial jezzcze ze niepobierali mi wycinka z jelita bo nie widzieli zadnej zmiany z ktorej mozna by pobrac wycinek wiec stwierdzili ze to IBS

sam juz niewiem co mam myslec.... powiedzial mi psychiatra ze to napewno nerwica i mam nie szukac innych chorob bo sobie je wkoncu wmowie....

ale nieiwiem jak mam ich nie szukac i nie srtarac sobie pomoc skoro lecze sie psychiatrycznie a nic nie pomaga i wciaz czuje sie tak samo....

pomozcie...
      • iso_1 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 27.02.14, 13:02
        Wygląda mi na to że nie dopuszczasz myśli że to może być nerwica i wmawiasz sobie inne dolegliwości.
        Opisałem Ci mój przypadek i pokazałem gdzie popełniasz błąd.
        Nie zrobiło to na Tobie wrażenia i wciąż piszesz że leczysz się psychiatrycznie i nic to nie pomaga.
        Powtórzę raz jeszcze.
        Aby leczenie było skuteczne leki na nerwicę i depresje powinno się stosować min 6 miesięcy.
        Dostosowanie dawki leku do każdego organizmu też ma znaczenie.
        Ty za często zmieniałeś leki więc nie miały prawa Ci pomóc.
        Mam wrażenie że jesteś bardzo niecierpliwy.
        Niestety przy tych dolegliwościach cierpliwość to podstawa.
        To jest choroba która nie przechodzi po 2-3 tygodniach. Niestety.
      • bjon5 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 02.03.14, 14:17
        W ogóle nie zgadzam się z Twoim psychiatrą , nie ma racji.
    • maniekpi Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 27.02.14, 10:15
      Przyczyną degradującą umysł,jest żywienie niskokaloryczne i nisko tłuszczowe!
      U osób stosujących te diety prawie zawsze rozwija się nerwica o typie neurastenii.
      Diety nisko tłuszczowe powodują wzrost poziomu lipidów,depresję i ogólnie osłabienie.
      Zaburzenia psychiczne,większą śmiertelność,krótsze życie,przedwczesne starzenie,stałe uczucie zmęczenia,bule głowy,zaburzenia rytmu serca,lęki,płaczliwość,zaburzenia pamięci i znaczny spadek wydolności psychicznej i intelektualnej.
      Powszechne zaburzenie snu,zmniejszenie zdolności do pracy i zmniejszenie wydajności pracy.
      Jedyną skuteczną metodą leczenia,jest prawidłowe żywienie istoty ludzkiej.

• antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 02.03.14, 20:16
        Tzn jak powinno wygladac moje odzywianie zeby wrocic do zdrowia ?
        • bjon5 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 02.03.14, 22:17
          Na jakiej podstawie masz diagnozę IBS?Były pobierane wycinki do badania hist-pat podczas kolonoskopii?
          • antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 03.03.14, 07:07
            Ibs zostal stwierdzony podczas kolonoskopi kiedy to lekarz zauwazyl jak tez napisal na wyniku badania "olbrzymia spastycznosc w okolicy esicy"

• lupettoxx Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 03.03.14, 10:57
      witam idz zrobic badania na pasozyty.
      u mnie zaczelo sie od kaszlu - lekarz rodzinny - pozniej bol brzucha - laryngolog , pulmonolog i znowu lekarz rodzinny.Kaszel - chrzakanie nie przestawalo od grudnia, Wziewy - rozne syropy,stwierdzenie ze to moze od refluksu. W koncu pojechalam do Revitum na badanie ogolne organizmu /140 ,oo zlotych/ i wynik testu na EAV - grzyby,pasozyty,drozdze. Lecze sie teraz w kierunku pasozytow, Sprobuj - pozdrawiam.
      • bjon5 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 03.03.14, 11:10
        Każdy lekarz wykonujący kolonoskopię powinien pobrać wycinki do badania.Nawet jeśli jelito wygląda zdrowo.Mikroskopowych zapaleń nie widać podczas badania.Masz wykluczoną celiakię?Miałeś robione jakieś badania w kierunku grzybów?
        • antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 03.03.14, 21:17
          Mialem wycinek z gastroskopii i wykluczono celiakie.
          Kiedys mialen badanie na helikobakter lamblie i pasozyty ale to bylo gdzies 3 lata temu kiedy sie wszystko zaczynalo z moimi chorobami i nic nie wyszlo nieprawidlowego
          • bjon5 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 03.03.14, 21:27
            posiewy w kierunku candida jakiekolwiek robiłeś?
            • bjon5 Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 03.03.14, 22:02
              Napisz jeszcze jakie miałeś wyniki tarczycowe i jakie robiłeś badania w kierunku boreliozy?Miałeś kleszcza?
              • antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 04.03.14, 06:35
                W kierunku candidy nie robilem zadnych badab. Jedynie test slinowy pewnie slyszesliscie ale niewiem czy jedt miarodajny...
                Na borelioze robilem ELISA w dwoch klasaxh i western blot w dwoch klasach- wyniki ujemne.
                W kierunku tarczycy robilem tsh ft3 ft4 antyTpo antyTh i rowniez wszystko qporzadku....

Nie przypominam sobie zebym mial kleszcza ....

Niewiem co mam robic ;(
                • maniekpi Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 04.03.14, 07:03
                  Podaj swój adres e-mail
                  • antekjames Re: Grzybica czy inna choroba POMOCY 04.03.14, 20:55
                    antekjames@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka