Dodaj do ulubionych

Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie!!!!!

01.03.14, 15:30

Witam,
zapomnialam dodac Kochani, ze mecza mnie jeszcze okropne bole zeber i karku, strzelanie w karku przy poruszniu glowa w bok i ostatio dretwienie miesnia w ramieniu. Dziwi mnie tez moja niska temperatura, ktora waha sie w granicach 34.9-35.8., oraz niskie cisnienie 96/58, 110/64.
Mam dwojke malutkich dzieciaczkow i od kliku miesiecy nie potrafie myslec o niczym innym, jak o tym, co mnie dotknelo i, czy bede miala okazje popatrzec na moje pociechy jak dorastaja. Ta okrutna mysl i wszystkie te uciazliwe objawy nie daja mi normalnie funkcjonowac.
Napiszcie prosze, czy moze to byc borelioza, mimo 3 negatywnych testow ELISA. Czy ktos z Was mial podobne objawy????
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 01.03.14, 16:42
      Wykonaj jeszcze 5 testów i jeśli wyjda negatywnie, to uzyskasz pewność, że to borelioza
      • snajper55 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 01.03.14, 18:06
        mamalgosia napisała:

> Wykonaj jeszcze 5 testów i jeśli wyjda negatywnie, to uzyskasz pewność, że to b
        > orelioza

Względnie alergia lub candida. Innych możliwości nie widzę.

S.
        • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 01.03.14, 18:28
          Witam,
          dzieki za odpowiedz i za czas na czytanie mojego postu. Nie mam tylko pewnosci, czy alergia moze objawiac sie w taki sposob... Aobecnosci candida podczas badania nie stwierdzono... Buuu
          Mimo wszystko dzieki.
          Pozdrawiam
        • mamalgosia Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 01.03.14, 21:21
          Żeby to byłą alergia lub candidia, to najpierw trzeba by zrobić testy, które je wykluczą.

Myślę, że jeszcze robaki wchodzą w grę
          • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 02.03.14, 03:08
            hmm... robaki?? Moze wiesz, jakie badania mozna zrobic na obecnosc tych robakow?
            Mialam robione badanie z kalu, ale tez nic nie wyszlo... Buuu Aja nap.rawde nie wiem co mam dalej zrobic. Termin u specjalisty od leczenia boreliozy mam dopiero 18.03.

• borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 01.03.14, 18:23
        przykro mi, ze sobie zartujesz...

• sp9tcu Od sp9tcu 01.03.14, 21:18
      Czemu nie poszłaś wyciągnąć kleszcza
      czy zostało zrobione badanie w kierunku boleriozy ?
      leczenie powinno toczyć się w klinice chorób zakaźnych

i czemu dublukesz tematy

NIE JESTEM LEKARZEM
      • mamalgosia Re: Od sp9tcu 01.03.14, 21:22
        Gdzie miała "pójść wyciągnąć kleszcza"?
        boReLioza - gwoli ścisłości
        • iso_1 Re: Od sp9tcu 01.03.14, 21:48
          spróbuj skonsultować się z psychiatrą
          może to być nerwica lub depresja(maskowana)
      • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 02.03.14, 03:14
        Nie bylam wyciagnac kleszcza bo latwo wyszedl. Byc moze dlatego, ze wczesniej nasmarowalam cialo wazelina. Rumienia nie zauwazylam, ale chyba bym go nie przeoczyla, gdyby sie pojawil. Skoro nie wystapil dalam sobie spokoj z lekarzem. Nie mialam wtedy jeszcze pojecia o tym, ze u 30 % chorych rumien w ogole sie nie pojawia. Nie czytalam tyle na ten temat, ale skoro moje problemy zdrowotne zaczely sie zaraz po kontakcie z kleszczem, przyblizylam troche temat. Teraz wiem, ze rumien nie zawsze musi sie pojawic... Ale czy to u mnie to na bank borelioza...?
        • bjon5 Re: Od sp9tcu 02.03.14, 13:59
          Zrób sobie Western Blot w obu klasach , to badanie jest bardziej wiarygodne niż Elisa.
          • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 02.03.14, 23:36
            Tak tez czytalam, ale slyszlam tez, ze nie ma jeszcze testu, ktory w 100% potwierdzily borelioze. A z kolei brac prochy nie wiedzac, ze to borelioza. U mnie wszystkie objawy zaczely sie w jakies2, 3 tygodnie po tym, jak wyciagnelam drania. Wczesniej nie mialam podobnych problemow ze zdrowiem... Czytalam,ze WESTERN BLOT daje czesto wynik pozytywny nawet u ludzi niezainfekowanych. Nie mam pojecia , co dalej robic. Przyjmuje teraz antybiotyk Zinnat w dawce 500, 2 razy dziennie. Mija teraz 5 doba zazywania leku i hmm jakby ustapily troche bole kregoslupa i ten ucisk w glowie jakby go nie bylo. Na poczatku, chyba po 2 antybiotyku dziwnie kulo mnie w roznych miejscach ciala, a wczoraj bolaly wszystkie kosci na zmiane. Dzisiaj jakas hmm poprawa. Co o tym sadzicie. Czy jest mozliwa taka zmiana po 5 dniach antybiotyku w boreliozie?
            • bjon5 Re: Od sp9tcu 03.03.14, 11:01
              Zrobiłabym WB jednak , ewentualnie możesz jeszcze zrobić jeszcze Luat u Wielkoszyńskiego .
              Jest możliwa poprawa po kilku dniach , niektórzy tak mają .Świadczy to o tym , że męczy Cię infekcja bakteryjna.Tylko nie wiadomo jaka i jak to leczyć.Zaczęłabym od pełnej diagnostyki boreliozy , jeśli nie wyjdzie to trzeba szukać dalej.Jak wiesz kleszcze nie przenoszą tylko boreliozy.Przed wykonaniem testów zalecane jest przyjmowanie citroseptu przez jakiś czas , wtedy jest większe prawdopodobieństwo wykrycia bakterii.
              • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 03.03.14, 16:32
                Dzieki za podpowiedzi. Dzisiaj u mnie znowu pogorszenie. Znwu ten dziwny ucisk w glowie i bol w kregoslupie, ale jaby troche mniejszy. Czy ta poprawa po 5 dniach antybiotyku moze trwac tak krotko, tzn. jeden dzien...?
                • bjon5 Re: Od sp9tcu 03.03.14, 19:53
                  Może a nawet jest to normalne ,że tak krótko.Jeżeli masz boreliozę to leczy się miesiącami.Nie masz innego wyjścia tylko przeprowadzić pełną diagnostykę.Ja choruję na boreliozę i możesz mi wierzyć , pozdrawiam
                  • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 05.03.14, 19:40
                    Po 6 dniach antybiotykow troche puscil ucisk w glowie, jesli sie pojawia, too chwilowo i hmm... temperatura skacze, co wczesniej sie nie zdarzalo. Dochodzi nawet do 36.4.
                    Bole w kregoslupie nadal daja sie odczuc, ale nie sa tak dotkliwe. Czy to typowe dla boreliozy?
                    pozdrawiam
                    • bjon5 Re: Od sp9tcu 05.03.14, 20:35
                      Każdy inaczej reaguje na antybiotyki , każdy inaczej choruje i inaczej się czuje.Naprawdę nie da się powiedzieć co jest typowe dla boreliozy.pozdrawiam
                      • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 05.03.14, 21:08
                        Hmm... Czyli pozostalo mi czekac na termin u specjalisty i poki co uwierzyc, ze to borelioza z racji tego, ze wszystkie objawy zaczely pojawiac sie kolejno w jakies 2 tygodnie po tym, jak znalazlam u siebie kleszcza... Tylko, czy w boreliozie objawy najsilniejsze sa zaraz po wyjeciu kleszcza, pozniej ustepuja samoistnie? 10 miesiecy temu, jak wpisalam w pierwszym poscie objawy byly bardzo silne, wystepowaly kolejno po sobie z czasem zanikajac. Z tego, co pojawilo sie na poczatku zostaly tylko mroczki przed oczyma, bol kregoslupa i ucisk w glowie, strzelanie w stawach, przy czym przy antybiotyku, bol zeber ustapil, bol kregoslupa zelzal, ucisk glowy wystepuje rzadko i krotkotrwale. Mroczki przed oczyma sa caly czas, chociaz sa momenty, kiedy ich nie dostrzegam. Czy to borelioza, a moze cos innego?
                        pozdrawiam
                    • mamalgosia Re: Od sp9tcu 05.03.14, 20:44
                      36,4 ... nie masz innych problemów?
                      • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 05.03.14, 20:56
                        Mam problem, bo od 10 miesiecy temperatura nigdy nie dochodzila do 36.00. W ostatnim czasie wahala sie miedzy 35.4-35.8. Czasami nawet mialam 34.8. Na antybiotykach pierwszy raz podskoczyla do 36.4. Pytam wiec, czy tak moze reagowac zainfekowany borelliaorganizm? Co dziwne ustapilo tez niemalze codzienne dretwienie dloni po przebudzeniu, ucisk w glowie, ktory byl przed antybiotykami zmniejszyl sie, tzn. nie trwa tak dlugo, jak wzesniej. Bol zeber i bulgotanie w brzychu tez ustapily, pojawiaja sie sporadycznie.
                        • jan440 Re: Od sp9tcu 05.03.14, 21:19
                          To co wcześniej już było wspomniane - zrobić WB w obu klasach i tak zakaźnicy raczej będą wymagać.
                          Poza tym to wygląda zdecydowanie koinfekcyjnie więc panel w tym kierunku.
                          • bjon5 Re: Od sp9tcu 05.03.14, 21:30
                            Borelioza może wszystko , musisz zrobić badania bo bez tego się nie dowiesz.Zacznij od WB w obu klasach.pozdrawiam
                            • bjon5 Re: Od sp9tcu 05.03.14, 22:27
                              Myślę , że warto byłoby żebyś poczytała tą stronkę lekarza leczącego boreliozę;
                              www.borelioza-leczenie-ilads.pl/index.php/borelioza-krok-po-kroku
                            • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 06.03.14, 19:37
                              Hmm... Teraz najbardziej dokucza mi kregoslup. Dzisiaj spoznilam sie jakies 1,5 godziny z antybiotykiem-zaspalam. Wstalam ze zdretwiala lewa reka. Po kilku godzinach od zazycia antybiotyku odretwienie przeszlo, ale bol kregoslupa, wczoraj nieodczuwalny, dzisiaj daje znowu znac o sobie.
                        • mamalgosia Re: Od sp9tcu 06.03.14, 09:28
                          po co mierzyć temperaturę tak non stop
                          • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 06.03.14, 19:32
                            Czytalam, ze temperatura przy boreliozie jest zazwyczaj obnizona. Ja tez mialam caly czas obnizona do momentu, kiedy zaczelam brac antybiotyk. Przy antybiotyku podnosi sie do 36.3-36.4. Dlatego ja mierze...
                            • dobrakobieta3 Re: Od sp9tcu 06.03.14, 19:40
                              Dziewczyno, przestań histeryzować i trollować.
                              Jeżeli nie jesteś trollem - WSZYSTKO CO I JAK OPISAŁAŚ świadczy co najwyżej o pilnej potrzebie rozpoczęcia co najmniej terapii u psychologa. Nad hipochondrią można zapanować, nad resztą Twoich zachowań - zdecyduje specjalista.
                              Nie będę konfrontowała ani Twoich opisów ani pozostałych forumowiczów z rzeczywistością, bo celem żadnego z Was nie jest wyzdrowienie lecz użalanie się nad sobą. Wypisywanie tu o "dzieciaczkach, których mamusia nie doczeka kiedy dorosną" umniejsza jeszcze rolę sprawy. Litości.

Stawiam dolara, że to nie jest kwestia some. Za dużo się w życiu naoglądałam takich, co to zawsze noszą przy sobie termometr i jojczą, jak Ty, kiedy mają 35,7... Ale kiedy żona albo dziecko mają 40 st. to się nie przejmują - BO TU W OGÓLE O CO INNEGO CHODZI!!!
                              • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 06.03.14, 20:55
                                Dobra kobieto moze i uwierzylabym w Twoja teorie o hipochondrii. Jak wytlumaczysz jednak fakt, ze wszystkie objawy, jakie opisalam zaczely wystepowac kolejno po sobie jakies 2, 3 tygodnie po kleszczu. Wczesniej nie mialam nawet powodu, zeby latac po lekarzach. Bylam hmm... ze 4 razy moze. 2 razy zapalenie pluc, a pozostale 2 razy szpital, kiedy rodzilam. Nie che Cie obrazac, wiec nie napisze tego, co chcialabym napisac... Powiem Ci tylko, ze jak nic Ci nie dolega na... tu zagladasz. Widze, ze czerpiesz satysfakcje z cudzego cierpienia. Zajmij sie lepiej czyms kreatywnym. Ot moja dobra rada.
                                • bjon5 Re: Od sp9tcu 06.03.14, 21:03
                                  Pomijaj milczeniem takie wpisy , zrób badania i odezwij się jak będziesz miała wyniki.pozdrawiam
                                  • dobrakobieta3 Re: Od sp9tcu 08.03.14, 15:40
                                    Ależ autorka już zrobiła kopę badań - i jedyny problem związany z wynikami polega na tym, że niczego patologicznego nie wykazały... To czego ma jeszcze szukać? Nietolerancji laktozy, glukozy czy glutenu - tak ostatnio modnych? A że to można wcisnąć każdemu, bo wówczas zarobią koncerny produkujące "specjalną" żywność to już pikuś...:)

Nie wiem, ale jakoś mi nie szkoda takich lalek - dzieci szkoda, które mają taką mamę...
                                    • easyblue Re: Od sp9tcu 09.03.14, 21:29
                                      Gdybyś faktycznie miała pojęcie o boreliiozie, jak twierdzisz, nie pisałabyś takich bredni.
                                      • mamalgosia Re: Od sp9tcu 10.03.14, 11:53
                                        Przeciwnie.
                                        W mojej rodzinie dwie osoby chorują na boreliozę i nauczyliśmy się odsiewać informacje i sygnały
                                        • fionka21 Re: Od sp9tcu 10.03.14, 18:11
                                          Jak to chorują? Nie leczyły się?

Po leczeniu to już jest zespół poboreliozowy!

A potem SM, Alzheimera, Parkinsona i paru innych przyjemniaczków ;)
                                          • mamalgosia Re: Od sp9tcu 10.03.14, 19:38
                                            Oczywiście. Wszystkie choroby są skutkiem ukąszenia kleszcza.

Zapytano pewną niepłodną panią, czy może kiedyś nosiła żółty sweterek. Nosiła! Zatem żółte sweterki sa przyczyną niepłodności.

Ja wiem, że ILADS robią teraz wielką karierę, ale już wyrosłam z tej paniki.

Bez odbioru
                                  • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 10.03.14, 22:44
                                    Witam,
                                    termin badan juz niedaleko. Jak bede miala wyniki napisze, co i jak. Obecnie nadal biore antybiotyk Zinnat,na zapalenie zatok przynosowych. Nie wiesz przypadkiem, czy antybiotykoterapia ma jakis wplyw na wynik badan na borelioze?

• aduerin Re: Od sp9tcu 07.03.14, 06:59
                                  Jak wytlumaczy
                                  > sz jednak fakt, ze wszystkie objawy, jakie opisalam zaczely wystepowac kolejno
                                  > po sobie jakies 2, 3 tygodnie po kleszczu.
                                  ano tak, ze kazdy histeryk dostaje ksiazkowych objawow w momencie gdy wymysli sobie jakas dolegliwosc. Poczytaj teraz np o SM, i w ciagu 3 dni bedziesz miala zestaw objawow pasujacych do tego schorzenia. To kwestia psychiki.
                                  • mamalgosia Re: Od sp9tcu 07.03.14, 10:39
                                    Na tym właśnie polega ta dolegliwość psychiczna. Dopasowywanie swoich dolegliwości, na siłę często
                                • dobrakobieta3 Re: Od sp9tcu 07.03.14, 17:02
                                  No właśnie nie czerpię satysfakcji, lecz wkurzają mnie takie małolaty, które nie widzą nic poza końcem własnego nosa. Czasami z nudów, czasami z innych powodów. Do hipochondrii tak samo łatwo się przyznać jak do alkoholizmu - więc Twoja postawa mnie nie rozczarowała. Ale skup się przez 30 sekund i wybierz: użalanie się nad sobą czy zajęcie się dziećmi, rodziną, zmycie okien albo wymyślenie super obiadu na sobotę.
                                  A co, wg Ciebie, mają w takim razie powiedzieć ludzie, którzy naprawdę cierpią i nikt nie jest im w stanie pomóc, bo system niewydolny, NFZ kradnie pieniądze a do przychodni 20 km?

Jeżeli zrobiłaś tyle badań i nic to wyluzuj, poczekaj. Jeżeli pojawią się istotne (a nie takie jak dotychczas bzdurne) objawy za 3-6 mcy to idź do przyzwoitego internisty i zacznij się kierować jakimś racjonalizmem. Bo - jak sama widzisz - wydumana histeria do niczego Cię nie doprowadziła...
                                  • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 07.03.14, 19:08
                                    Piszesz o innych ludziach, ktorzy cierpia, a skad wiesz, ze ja nie cierpie. Myslisz, ze siedzialabym tu i wypisywalabym wymyslone historie. przez 10 miesiecy siedzialam nikomu o tym nie mowiac, piszac, myslalam, ze przejdzie... Nie przeszlo. A to, czy to hipochondria, czy choroba odkleszczowa dowiem sie po wynikach od specjalisty, bo internista nie pomoze. Internisci badaja tylko Elisa, a znasz chyba opinie na temat tego testu. Chcialabym, zebys miala racje.
                                    pozdrawiam
                                    • kol.3 Re: Od sp9tcu 08.03.14, 15:14
                                      Idź umyj okna to ci przejdzie.
                                      • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 08.03.14, 21:06
                                        Okna... Hm... Przeciez ja hipochondryczka... Jeszcze sie przeziebie... Moze wpadniesz, to umyjesz...? Nie wiem, skad biora sie tu tacy ludzie, jak Ty kol3 i dobra kobieta3. Wy chyba ze saoba sympatyzujecie, patrzac na te trojki... Moze razem sobie podyskutujcie o przedswiatecznych porzadkach...
                                        • bjon5 Re: Od sp9tcu 08.03.14, 22:48
                                          Teraz już wiem dlaczego to forum ma taką opinię jaką ma.Proponuję Ci przyłączenie do grupy chorych na boreliozę na Facebooku.Tam znajdziesz pomoc i zrozumienie.Ty co prawda nie masz jeszcze diagnozy ale znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.pozdrawiam

www.facebook.com/groups/223212764432935/
                                          • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 09.03.14, 05:14
                                            Dzieki za zrozumienie. Skorzystam z Twojej rady, a poki co musze sie jeszcze pomeczyc, do wynikow badan u specjalisty. Czy Ty masz moze borelioze? - jesli moge oczywiscie zapytac.
                                            pozdrawiam
                                            • bjon5 Re: Od sp9tcu 09.03.14, 10:44
                                              Nie ma za co , ja Cię rozumiem ponieważ sama jestem chora od 5 lat .Nie rozumiem natomiast w jakim celu zabierają głos osoby , które nie mają pojęcia o boreliozie.
                                              • dobrakobieta3 Re: Od sp9tcu 09.03.14, 15:14
                                                No, tak się akurat głupio składa, że sama wprawdzie (chyba:) boreliozy nie mam, ale wśród moich bliskich jest kilka osób, które zmagają się z tym od lat. Jedne mniej, drugie bardziej. Kilkorgu z nich sama sugerowałam zrobienie badań w tym kierunku i, niestety, miałam rację. Ale znam też taką, która wmówiła sobie zarówno to (pomimo braku pozytywnych wyników) jak i później RZS - leczyła się wszelkimi mniej i bardziej inwazyjnymi metodami na wszystko razem i osobno. Nie było ważne, że robi sobie krzywdę "leczeniem" - ważne było, że "jest chora". Czyli przypadek na równi z anoreksją czy bulimią - czyli bynajmniej nic realnego, ale problem sobie oraz innym postwarzać można.

I mam odwagę tak się wypowiadać, ponieważ znam dwie osoby naprawdę bardzo mocno pokiereszowane boreliozą - one z pewnością chętnie zamieniłyby się z takimi hipochondrykami na wszystkie ich "dolegliwości". Takie biadolenie jak autorka wątku czy uczestnicy kółek wzajemnej adoracji (utwierdzających się w przekonaniu, jacy to biedni jesteśmy) ani mnie wzruszają ani motywują do czegokolwiek - wkurza mnie to i tyle.
                                                • bjon5 Re: Od sp9tcu 09.03.14, 16:48
                                                  Dobrakobieto , zapewne nie wiesz jak czują się osoby , które chorują na boreliozę.Ja nikomu boreliozy nie wmawiam ale jeżeli ktoś zachoruje po ukąszeniu przez kleszcza , jest duże prawdopodobieństwo choroby,Na temat diagnostyki można wiele przeczytać w internecie.Testy są zawodne , szczególnie Elisa.Dlatego trzeba zrobić WB a są i tacy , którzy mają potwierdzoną boreliozę dopiero testami KKI , LUAT czy LTT.Szczęście w nieszczęściu gdy zakażenie potwierdzają zakażenie najprostsze testy.Jeżeli testy są ujemne wtedy można szukać dalej ale wmawianie komuś hipochondrii jest nie na miejscu.
                                                  • mamalgosia Re: Od sp9tcu 09.03.14, 19:47
                                                    Nie bardziej nie na miejscu niż wmawianie komuś boreliozy
                                                  • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 10.03.14, 22:49
                                                    Tak bjon5. U mnie wszystkie objawy pojawily sie niedlugo po kleszczu, wiec skoro wszystkie inne do tej pory wykonane badania sa bez zarzutu, zbadam borelioze. Z objawowo, ktore mi dokuczaly, obecnie odczuwam bol kolana, bol kregoslupa, dretwienie rak po przebudzeniu, codzienne luzne stolce, niska temperatura, choc teraz przy antybiotyku osiaga nawet podrecznikowe 36.6,slabosc miesni, zmeczenie i mroczki przed oczyma. Zracji tego, ze objawy pochadza z roznych ukladow
                                                    pozdrawiam
                                                  • bjon5 Re: Od sp9tcu 11.03.14, 19:44
                                                    Nie jestem pewna czy w trakcie brania antybiotyku można robić badania.Dużo o objawach i diagnostyce boreliozy poczytasz na tej stronie:
                                                    www.borelioza-leczenie-ilads.pl/index.php/borelioza-krok-po-kroku
                                                  • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 12.03.14, 05:16
                                                    ok rozumiem
                                                    dzieki bjon5
                                                  • maniekpi Re: Od sp9tcu 12.03.14, 08:33
                                                    David John Moore Cornwell, znany jako John Le Carré, sławny autor powieści szpiegowskich, opisujący wielokrotnie „całe zło tego świata” – mafię, handlarzy bronią, narkotykowych bossów

– w swojej najnowszej książce każe jednemu z bohaterów zadać pytanie: „Gdzie mieści się kryjówka najobłudniejszych, najbardziej kłamliwych, przebiegłych i pełnych hipokryzji drapieżnych typów, z jakimi miałem wątpliwą przyjemność się zetknąć?” I odpowiada: „W przemyśle farmaceutycznym”. Le Carré opisuje, jak firmy farmaceutyczne podają nieprawdziwe wskazania terapeutyczne, by zwiększyć sprzedaż swoich specyfików. Przekupują także badaczy, którzy w prestiżowych pismach chwalą zalety konkretnych preparatów.
                                                  • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 13.03.14, 00:41
                                                    Co to ma znaczyc maniek pi. Mam nie brac prochow? Wiec jak mam sie leczyc ... Hee?
                                                  • dobrakobieta3 Re: Od sp9tcu 14.03.14, 22:40
                                                    borelka, to po prostu znaczy - ogarnij się.
                                                    Czy naprawdę uważasz, że na wszystko - szczególnie kiedy jest tylko tworem fantazji - pomagają prochy? Gratulacje...
                                                  • maniekpi Re: Od sp9tcu 15.03.14, 10:57
                                                    Zastanawiam się,dlaczego ludzie zachowują się,jak bezrozumne stworzenia.
                                                    Przecież każdy żywy organizm ma przystosowany,dla swojego gatunku,właściwy mu rodzaj pożywienia,który zawiera "części zamienne",najlepszą energię i gwarantuje zdrowe życie.
                                                    Nie widziałem lwa jedzącego jabłka czy banany.
                                                    Przyczyną tego,jest to,że po takim posiłku zdechłby bardzo szybko.
                                                    Krowa,gęś czy koza, nie zjada mięsa ani tłuszczu.
                                                    Zjadają zieleninę(węglowodany),którą ich wewnętrzne laboratoria przetwarzają na tłuszcz.
                                                    Zatem,dlaczego tylko człowiek wyłamał się z tej nadrzędnej zasady,i pożera wszystkie produkty,jakie mu się podstawi pod nos?
                                                    Ponieważ,od kiedy nauczył się pisać,czytać i korzystać z telewizyjno prasowych ogłupiaczy,porzucił kontakt ze zdrowym rozsądkiem i wewnętrznym,osobistym dorądcą,na rzecz koncernów żywieniowych,które za tym szwindlem stoją.
                                                  • mamalgosia Re: Od sp9tcu 15.03.14, 11:32
                                                    Proste. Chcemy by życie było przyjemne
                                                  • zgred79 Re: Od sp9tcu 15.03.14, 12:26
                                                    borelioza to franca, ale... zwykle mijają lata aż da takie objawy...

mnie zaciekawił twój ból mięśniowo kostny, ból promieniujący na bark przy skręcie głowy, może rtg kręgosłupa by się przydało, wykoślawienia kręgosłupa typu jakieś skoliozy, kifozy itd... mogą dawać różne efekty bólowe, znam ludzi którzy z problemów z samym odcinkiem szyjnym kręgosłupa mieli np bóle głowy.

Mnie ostatnio złapały korzonki kończyn górnych, napięcie mięśni było takie że odcinek szyjny mi zwichrowało dyski) lekarz mi to nastawił ale także mi chrupie w niektórych pozach, myśląc ze lekarz coś nie tak zrobił chciałem się umówić z kręgarzem, ale gdy mu opisałem bóle zażyczył sobie rtg kręgosłupa... mam drobne defekty typu kifoza, lordoza, skolioza , ale nie dowiedział bym o tym bez rtg. Może od tego powinnaś zacząć, bo wiem że kleszcze siadają na oczy, stawy, na serce itd... ale promieniujący ból przy skręcie szyi daje do myślenia by zajrzeć w inne miejsce... a czytałem że także może mieć to wpływ na serce.
                                                  • mamalgosia Re: Od sp9tcu 15.03.14, 13:29
                                                    zgred79 napisał:

> mnie zaciekawił twój ból mięśniowo kostny, ból promieniujący na bark przy skrę
                                                    > cie głowy, może rtg kręgosłupa by się przydało, wykoślawienia kręgosłupa typu j
                                                    > akieś skoliozy, kifozy itd... mogą dawać różne efekty bólowe, znam ludzi którzy
                                                    > z problemów z samym odcinkiem szyjnym kręgosłupa mieli np bóle głowy.

Oczywiście, że tak. Typowa dyskopatia szyjna - jak i tysięcy dorosłych osób...
                                                  • antoni5551 Re: Od sp9tcu 11.03.14, 22:52
                                                    Witam coś dziewczyno mylisz pojęcia ,czy masz stwierdzoną chorobę ,jeżeli lekarze i badania nie stwierdzili tej choroby to po co w nią brniesz ,słabość ,temperatura ,bule mięśni to objaw pochodnego wirusa grypy ,na to się nie je antybiotyków ,woda z cytryną ,chlebek z miodem ,jedyne co możesz zakupić to magnez (cytrynian magnezu ) i przez 10 dni minimum 550mgr spożywać ,jeżeli pijesz kawę to podwójnie i drżenie mięśni ustąpi po 2 dniach ,wiele przykładów tutaj na forum to hipochondria czyli wmawianie tego czego nie ma ,moim zdaniem jesteś zdrowa ,uzupełnij magnez a i potas również ,jest w soku pomidorowym dużo potasu ,komórki serca potrzebują go sporo no i również więcej spokojnego zbliżenia z mężem po okresie nie zajdziesz przez 5 dni w niechcianą ciążę ,jajo dojrzewa minimum 7 dni miłych wieczorów i więcej pieszczot pozdrawiam
                              • mamalgosia Re: Od sp9tcu 07.03.14, 10:41
                                Dobra kobieto, ja obstawiałam na początku trolla, bo wydało mi się niemożliwe, że ktoś na serio przejmuje się takimi objawami. Ale po kilku kolejnych postach chyba jednak hipochondria, a nie troll. Ale pewna nie jestem
                                • iso_1 Re: Od sp9tcu 10.03.14, 07:03
                                  Oczywiście że to hipochondria.
                                  Przy nerwicy to normalne.
                                  Ręce opadają jak czyta się "diagnozy" internetowych idiotów
    • easyblue Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 09.03.14, 21:26
      Czasami tak bywa przy boreliozie.
      Swoją drogą Twoje ciśnienie nie jest złe, tak samo temperatura. Tak po prostu moze być z wielu, wielu nic nie znaczących powodów. Podobnie miałam:)
      Testów Elisa na boreliozę nie warto wykonywać. Jak już to WB, ale szczerze mowiąc negatywny test nie wyklucza choroby.
      Na bóle mięsniowe spróbuj masaży - znajdź dobrego, poszukaj na forach regionalnych.
    • zastanawiam Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 15.03.14, 21:05
      Być może to choroba autoimmunologiczna. Sprawdź tarczycę! Miałaś może robione implanty zębów ostatnio?
    • zgred79 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 16.03.14, 08:47

borelioza to franca, ale... zwykle mijają lata aż da takie objawy...

mnie zaciekawił twój ból mięśniowo kostny, ból promieniujący na bark przy skręcie głowy, może rtg kręgosłupa by się przydało, wykoślawienia kręgosłupa typu jakieś skoliozy, kifozy itd... mogą dawać różne efekty bólowe, znam ludzi którzy z problemów z samym odcinkiem szyjnym kręgosłupa mieli np bóle głowy.

Mnie ostatnio złapały korzonki kończyn górnych, napięcie mięśni było takie że odcinek szyjny mi zwichrowało dyski) lekarz mi to nastawił ale także mi chrupie w niektórych pozach, myśląc ze lekarz coś nie tak zrobił chciałem się umówić z kręgarzem, ale gdy mu opisałem bóle zażyczył sobie rtg kręgosłupa... mam drobne defekty typu kifoza, lordoza, skolioza , ale nie dowiedział bym o tym bez rtg. Może od tego powinnaś zacząć, bo wiem że kleszcze siadają na oczy, stawy, na serce itd... ale promieniujący ból przy skręcie szyi daje do myślenia by zajrzeć w inne miejsce... a czytałem że także może mieć to wpływ na serce.
      • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 16.03.14, 21:21
        Raczej to nie kregoslup. Zamierzam w nastepnej kolejnosci wykonac mrt kregoslupa, ale na dolegliwosci ze strony kregoslupa mi to nie wyglada. Za duza mnogosc objawow. Najbardziej na zwiazek z zakazeniem borelioza wiaze niewyjasniony bol brzucha w dolnym prawym boku, ( 2, 3 tygodnie po kleszczu ) ktory tak samo szybko jak sie pojawil, wraz z podwyzszeniem wartowsi zapalnych, tak sam,, o szybko znikl. Wartosci zapalne tez spadly po dwoch dniach. Pozniej tak jak pisalam, zaczely pojawiac sie kolejne objawy, jeden po drugim brak balansu, bulgotanie w brzuchu, mrowienie po zebrem, mrowienie skory glowy, mroczki przed oczyma, niska temperatura, skoki cisnienia, zazwyczaj za niskie, bol glowy, kregoslupa, kolana stawow w rwkach osabienie i wiele innych, o ktorych pisalam.
        pozdrawiam
        • zgred79 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 17.03.14, 08:31
          dziwne to wszystko piszesz 2-3 tygodnie od ugryzienia kleszcza, mam rozumieć że dziabnął cie już w tym roku...? Co to jest podwyższenie wartości zapalnych? i co znaczy brak balansu?
          Bierzesz już jakieś leki? ból w dole brzucha po prawej to wątroba, bulgotanie może być nie strawnością, mroczki przed oczyma osłabienie, no chyba ze leżysz bezczynnie i masz te mroczki które ci bardziej latają gdy potrząśniesz czy pokręcisz głową.... - wówczas bym się zaczął obawiać. reszta teraz opisanych objawów przez ciebie może być tak od choroby od kleszczowej (bo te france przenoszą ok 10 chorób każda zwana inaczej i na co innego siada) ale mogą być one także efektem problemów z kręgosłupem.

Ojcu kiedyś dysk wypadł i tak, że wył z bólu, lekarz stwierdził że dysk poszedł tam, on naciskał na mięśnie, mięśnie uwierały jakiś gruczoł a ten gruczoł za dużo czegoś wydzielał i jego bebechy bolały. Znowu ja mam problem przy skręcie szyi w lewo bo czuje promieniujący ból na prawy bark, zaliczyłem w tym roku korzonki górnych kończyn (dokładnie tylko prawy bark) wyleczyłem je i pojechałem do roboty gdzie się mogłem dodatkowo z lekka ponadrywać, zaraz po tym miałem rwany korzeń po zębie i od tamtej pory mam ten ból. Kręgarz jak się dowiedział zażądał rtg kręgosłupa, zrobiłem i się okazało że mam kifozę, lordozę i skoliozę... nigdy nie miałem problemów z kręgosłupem, nigdy nic mnie nie bolało a jednak coś nie tak było. To że nic cie nie boli nie znaczy że czegoś tam nie tak nie masz i warto dla pewności rtg zrobić.
          • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 21.03.14, 22:14
            Witam zgred79,
            kleszcza mialam w maju tamtego roku. W czwerwcu tamtego roku dostalam potwornego bolu zoladka. Pozniej bol zlokalizowal sie w prawym dolnym boku. Myslalam, ze to zapalenie slepej kiszki. Pojechalam do szpitala. W badaniach krwi wyszlo podwyszzone OB-podwyzszone wartosci zapalne. Pozniej mialam piekace bole brzucha, z przewaga boli w prawym podzebrzu. Wiec nastepne, co zrobilam, wybralam sie na usg jamy brzusznej- watrobka w normie, nic niepokajacego sie z nia nie dzialo. Poniej TK jamy brzusznej. Tez wszysto w porzadku. Zawroty glowy przeszly, po podaniu antybiotylu na zapalenie zatok. Teraz po antybiotykoterapii znowu na zapalenie zatok przeszly bole pod zebrem. Wystepuja sporadycznie.
            Kregoslupa raczej nie podejrzewam, bo objawy z kilku ukladow jednoczesnie raczej wskazuja na jakas rozsiana infekcje w organizmie. Teraz wartosci zapalne w normie, a objawy sa, tyle, ze z mniejszym natezeniem daja o sobie znac.
            Pozdrawiam
            • madziara1208 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 21.03.14, 23:25
              Witaj , mam bardzo podobne objawy od ponad roku czasu. Proszę napisz na mój pryw adres @. Madziara1208@wp.pl . Moze wspólnie znajdziemy co nam dolega . Pozdr Magda
            • aduerin Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 23.03.14, 22:30
              kto dal Ci skierowanie na TK?
              • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 24.03.14, 05:04
                Skierowanie na TK dostalam od lekarza internisty, a na MRT od neurologa.
                Pozdrawiam
                • fionka21 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 24.03.14, 08:17
                  Zamów sobie książkę, w której na temat chorób odkleszczowych jest wszystko co trzeba i w jednym miejscu:
                  www.borelioza.org/lymebook3.htm
                  • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 24.03.14, 16:53
                    dzieki za informacje
                  • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 31.03.14, 14:41
                    Witam,
                    przepraszam, ze tak dlugo nie pisalam, ale czekalam na wyniki badan. Mam juz wyniki.
                    Borrelien BLOT IgG i IgM negatywne.
                    Borrelien ELISPOT LTT 2 przy normie <2.
                    Pod spodem notatka. W badanym materiale znaduja sie in vivo graniczne ilosci reagujacych na Borrelie limfocytow T.
                    Yersinia IgG IgA 0.6 przy normie <0.8 negatywny
                    Yerisnia ELISPOT LTT +54 przy normie <2
                    Pod spodem notatka. W badanym materiale znajduja sie in vivo reagujace na Yersinie limfocyty T.
                    Chlam. pneum. IgG AK 0.2 przy normie <0.8 negatywny
                    Chlam. pneum. ELISPOT LTT 2 przy normie <2
                    Pod spodem notatka. Wbadanym materiale znajduja sie in vivo graniczne ilosci reagujacych na Chlamydie limfocytow T.
                    Bartonella IgG AK <1:64 przy normie <1:64 negatywny
                    Coxsackie Virus IgA TYP B1 1:1000 przy normie 1:100
                    Pod spodem notatka. Wbadanym materiale znajduja sie przeciwciala wirusa Coxsackie.
                    Ehrlichien ELISPOT LTT 1 przy normie <2 negatywny
                    CD57 -34 przy normie 100-360
                    Pod spodem notataka. Badanie wykazuje depresje komorek CD57 w sensie aktywnosci chronicznej boreliozy.
                    Pozostale badania krwi wszystkie w normie, poza podniezionymi eozynofilami +4.20 przy normie 0-4.
                    Jestem zalamana.
                    pozdrawiam

CD57
                    • mamalgosia Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 31.03.14, 19:54
                      No, fajne wyniki badań. Zdrowa osoba, przynajmniej fizycznie:)
                    • zgred79 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 09.04.14, 08:46
                      ja tam specem nie jestem ale kiedyś moja stara ciotka opowiadała o koledze, który stale nie nadawał się do życia, leczył się na wszystko... aż go wywieźli gdzieś gdzie się zajmują chorobami od zwierzęcymi... wtedy chyba po przez badanie krwi jakiś mądrzejszy człek zdiagnozował u niego Brucelozę. Możesz też zajrzeć na toxoplazmoze...
                    • fionka21 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 09.04.14, 10:08
                      No to już wiesz co Ci jest:
                      Borrelia - potwierdzona testem CD 57 i wątpliwy wynik w teście ELISPOT LTT
                      Yersinia - potwierdzona testem ELISPOT LTT
                      Chlamydia pn - wynik wątpliwy
                      wirus Coxsackie - dodatni wynik
                      No i te troszkę podniesione eozynofile, mogące sugerować pasożyty.

Poszukaj lekarza znającego sie na chorobach odkleszczowych, bo stracisz dużo czasu na dyskusje z innymi mądralami.
                      • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 14.04.14, 13:38
                        Witaj,
                        dzieki, ze pomoglas w odczycie wynikow. Rozmawialam ze specjalista i powiedzial, ze te graniczne wyniki przy Borreli LTT moga byc spowodowane przebyta na krotko przed badaniami antybiotykoterapia. W przeddzien badania bralam przez 3 tygodnie Elobact (u nas ten antybiotyk nazywa sie chyba Zinnat) na zapalenie gardla, ktory na gardlo, co prawda, nie pomogl, ale o dziwo podczas zazywania Zinnatu dolegliwosci bolowe troszke zalzaly, znikl bol zeber. Po trzeciej dawce mialam male zaostrzenie objawow. Mrowienie w stopach, klujace bola calego ciala, kolan, rak, plecow. Czytajac pozniej ulotke leku, wyczytalam, ze stosowany jest takze w leczeniu boreliozy.
                        Specjalista potwierdzil borelioze. Mam do wyboru antybiotyki albo ziololecznictwo.
                        Zasugerowanych przez Centrum Leczenia Chorob Odkleszczowych antybiotykow zaden lekarz internista nie wypisze, nawet infektolog. Twierdza, ze wiecej szkody, niz pozytku z leczenia takim zestawem. Dostalam Azytromycyne rano 500 mg przez pierwszy tydzien dozylnie, Artemisin (antymalaryczny, podobno wymiata bakterie Borreli z tkanek, poprzez cosa latwiej wylapywane przez antybiotyk rano i wieczorem po 200 mg, Minocykline rano i wieczorem po 100 mg. Szukam lekarza, ktory mi to wszystko przepisze, ale poki co z marnym skutkiem. W klinice raczej nie zostane, bo leczenie prywatne. Tydzien pobytu w szpitalu 1500 EU. Poki co nie stac mnie.Do antybiotykow dostalam tez inne suplementy jak witamina D, witamina C 1000 mg, koenzym 1000 mg, kwasy OMEGA3 2000 mg, magnez 500 mg, jakies bakterie na ochrone zoladka jelit.
                        pozdrawiam
                        • mamalgosia Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 14.04.14, 19:52
                          borelkaborelka napisał(a):

> Zasugerowanych przez Centrum Leczenia Chorob Odkleszczowych antybiotykow zaden
                          > lekarz internista nie wypisze, nawet infektolog. Twierdza, ze wiecej szkody, ni
                          > z pozytku z leczenia takim zestawem.

Trafiłaś na mądrych lekarzy
                          • fionka21 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 14.04.14, 20:18
                            W moim przypadku szkoda po antybiotykach polega na tym, że przestałam chodzić po lekarzach i płacić im honoraria za ignorancję lub arogancję, którą prezentują w związku z boreliozą
                            • sp9tcu Od sp9tcu 14.04.14, 21:13
                              podstawowa zasada w czasie infekcji nie robi się badań krwi
                              • borelkaborelka Re: Od sp9tcu 16.04.14, 14:10
                                jakiej infekcji?
                            • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 19.04.14, 19:22
                              witam,
                              czy wiesz moze czy zanizona wartosc komorek cd57 jest potwierdzeniem boreliozy i czy niska wartosc tych komorek wystepuje tylko w boreliozie?
                              pozdrawiam
                            • borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 19.04.14, 19:33
                              u mnie jest ich tylko 34 przy normie 100-360, nie wiem, czy tylko borelioza moze obnizac ich poziom. Wciaz nie ,oge uwierzyc, ze ja mam...
                              • fionka21 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 19.04.14, 20:48
                                Poczytaj o tym badaniu:
                                www.borelioza.org/dokumenty/faq.pdf
                                str. 31

www.borelioza.org/materialy_lyme/burrascano2008.pdf
                                str. 300-301

• borelkaborelka Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 20.04.14, 19:34
                                  dzieki za wskazowki. Przeczytalam. Czy mialas moze problemy z czerwonym gardlem i splywajacej po jego scianie flegmie i z zatkanym nosem, bolem plecow? Na chwile obecna te dolegliwosci sa najdotkliwsze. Poza tym na palcu u reki pojawila sie dziwna czerwona wypukla zmiana z lusczaca sie na wierzchu skora...
                                  pozdrawiam
                                  • gemowa Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 22.04.14, 12:45
                                    Jezu, kobieto, prawie 100 postów nastukane w tym temacie.
                                    Boreliozę masz juz zdiagnozowaną, to nie jest nieuleczalna choroba śmiertelna, te chorobę można wyleczyć, weź lekarstwa i przestań panikować.
    • mikos87 Re: Lekarze nie moga zdiagnozowac Blagam pomozcie 24.04.14, 17:47
      bdieta.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka