ixtlilto 24.08.04, 22:54 Witam, Chcę sprawdzić na co jestem uczulona. Mam iść bezpośrednio do dermatologa, czy potrzebuję jakieś skierowanie? Bo zupełnie się nie orientuję w obowiązujących w Służbie Zdrowia zasadach... Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Testy dermatologiczne IP: 213.241.34.* 25.08.04, 00:28 do dermatologa nie potrzebujesz skierowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Testy dermatologiczne 25.08.04, 09:31 A konkternie na testy? Na nie musi wysłac mnie dermatolog czy mogę sobie sama pójść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Testy dermatologiczne IP: 213.241.34.* 25.08.04, 09:34 żeby mieć bezpłatne testy musisz mieć skierowanie. być moze od alergologa lub dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Testy dermatologiczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.04, 22:58 Nie wiem, czy sytuacja zmieniła się w ciągu ostatnich dwóch lat, ale ja chciałam wtedy wykonać testy alergologiczne w prywatnej spółdzielni. Niestety, nie chciano mi ich wykonać bez skierowania od alergologa. Wydaje mi się, że nawet prywatnie nie wykonają takiego testu bez stosownego skierowania. Podobnie jak nie wykonają zdjęcia rtg małemu dziecku bez skierowania (tak było kilka lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
qoo Re: Testy dermatologiczne 26.08.04, 00:09 Przede wszystkim nalezy isc do alergologa niezaleznie od tego na co jest sie uczulonym i jakie reakcje alergologiczne powstaja - takie tesy wykonuje alergolog chociazby z racji specjalizacji. W gabinecie prywatnym bez skierowania ale z grubym portfelem. Odpowiedz Link Zgłoś