Gość: maggy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:11 Witam, mam TSH 3,53. niby w normie (0.35-5.50), ale podobno powinno być w granicy 1. Może ktoś się zna i mi powie zanim pójdę do lekarza. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: TSH 25.08.04, 14:17 rzeczywiście jest w normie, ale w górnym pułapie. MOże to być chwilowe wahanie, z hormonami jest tak, ż emają różny poziom nawet w ciągu dnia. A czy czujesz się ospała, senna, przybierasz na wadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggy Re: TSH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:23 na wadze tracę, ale jestem senna, łapy mi się trzęsą i serce wali jak młot Odpowiedz Link Zgłoś
devinjammer Re: TSH 25.08.04, 15:28 Po to jest norma, żeby objąć wahania osobnicze. TSH masz zdrowe i to niech Ci wystarczy. Jeśli jednak czujesz, że musisz coś zrobić dla spokoju to zrób jeszcze raz TSH ale razem z fT4. Takie podwójne badanie interpretuje się jednoznacznie. Wg mnie jesteś zdrowa. Pozdrawiam DJ Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: TSH 25.08.04, 20:30 ludzie skad wy bierzecie te dane...az wlos sie na glowie jezy... jak masz podana norme to sie jej trzymaj a nie ktos ci nagadal glupot ze TSH musi byc w granicy 1...to wytlumacz mi w takim razie po co ktos kiedys ustalal norme...masz swietny wynik polowa normy wiec nie wymyslaj sobie zmartwien...chyba ze chcesz byc koniecznie chora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: TSH IP: *.pie.edu.pl 26.08.04, 14:29 To dośc dużo i lepiej idż z tym do lekarza endokrynologa. Przy wartości 3.0 dla normy do 5.o, endokrynolodzy podają Letrox i Jodid, bo ich zdaniem jest to dużo za dużo. Nawet nie robią USG tarczycy, niedoczynnośc i trzba podac hormon !! Odpowiedz Link Zgłoś