Dodaj do ulubionych

wciągnięcie styropianu nosem

16.12.14, 14:36
Witajcie. Wyszlam dzisiaj z domu i obok akurat ocieplaja blok styropianem. Wokol fruwa mnostwo malych kulek styropianowych. Jedna z nich wpadla mi do nosa kiedy akurat bralam wdech ale wydaje mi sie, ze ja wydmuchalam. Niestety nie jestem tego pewna i mozliwe, ze wciagnelam ja nosem. Co robic w takiej sytuacji? Czekac na jakies objawy czy jechac na ostry dyzur? Czy ewentualny rentgen w ogole pokazalby styropian, czy takie tworzywo nie pochlania promieniowania i nie zostanie uwidocznione?
Obserwuj wątek
    • celebrity Re: wciągnięcie styropianu nosem 16.12.14, 21:38
      bardzo mozliwe, ze kulka otoczy sie tym co znajdzie w zoladku i wyrosnie ci tam balwan. A Bałwan może przedostac sie do mózgu.
      • panmd Re: wciągnięcie styropianu nosem 17.12.14, 01:10
        Chociaż to już mogło się kiedyś wydarzyć, wnosząc po poście, który opublikowałaś.
    • dickkor Re: wciągnięcie styropianu nosem 20.12.14, 15:18
      Witam,

A dlaczego nie poszła Pani z tym do laryngologa?

?Obecne w nosie włoski wyłapują drobinki zanieczyszczeń nie pozwalając im dostać się do płuc? Cytat z Wikipedii z tematu: ?Nos? (pl/wikipedia.org/wiki/Nos )Prawdopodobnie te włoski zatrzymały tę drobinę styropianu i laryngolog mógłby ją usunąć z nosa.
      Pozdrawiam,
      dickkor

ryszrosz.blogspot.com
      • szaser azbest? 21.12.14, 08:55
        Tak samo mówiono kiedyś o azbeście, który potem zalecano smołować lepikiem, lub malować na olejno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka