Dodaj do ulubionych

Nadciśnienie tętnicze i wielotorbielowatość nerek

13.05.16, 10:13
Jeżeli mam nadciśnienie tętnicze i wielotorbielowatość nerek, mogę biegać czy jest to zakazane dla mnie?
Obserwuj wątek
    • koziorozka bieganie 13.05.16, 13:11
      Nie zakazane a wręcz wskazane. Byle z umiarem czyli stopniowe zwiększanie wysiłku. Poczytaj na forach dla biegaczy.
      Umiarkowany wysiłek fizyczny jest w stanie znacząco zredukować ciśnienie tętnicze krwi u osób z już rozwiniętą chorobą.
      Na nerki tez pomaga
      runners-world.pl/zdrowie/Bieganie-kontra-nadcisnienie,4906,1
      leczenie-pkd.blogspot.com/2012/10/cwiczenia-dla-wielotorbielowatosc-nerek.html
    • goodman41 Re: Nadciśnienie tętnicze i wielotorbielowatość n 16.05.16, 19:31
      Przyczyną obu schorzeń jest nadmiar wapnia w organizmie.
      Usunąć z pożywienia wszelkie produkty mleczne z wyjątkiem masła oraz pić tylko przegotowaną wodę.
      • snajper55 Re: Nadciśnienie tętnicze i wielotorbielowatość n 18.05.16, 14:45
        goodman41 napisał:

> Przyczyną obu schorzeń jest nadmiar wapnia w organizmie.
        > Usunąć z pożywienia wszelkie produkty mleczne z wyjątkiem masła oraz pić tylko
        > przegotowaną wodę.

Nie. To skutek jedzenia podrobów w czasie pełni.

S.
        • goodman41 Re: Nadciśnienie tętnicze i wielotorbielowatość n 19.05.16, 11:56
          @snajper55
          Poczytaj w tej książce jak działa jedzenie podrobów w pełni księżyca.
          Posłuchaj również co mówi Jerzy Zięba o takich lekarzach jak ty i o prezesie Naczelnej Izby Lekarskiej.

Death By Calcium
          by Thomas E. Leavy, MD, JD and MD Ron Humminghake

In this book, Death by Calcium, board-certified cardiologist, Thomas E. Levy, offers scientific proof that the regular intake of dairy and calcium supplementation promotes all known chronic degenerative diseases and significantly shortens life. Written for both the layperson and scientist, Dr. Levy explains the dangers inherent in supplementing with calcium. "It is now clear that excess dietary calcium, as is realized with the routine ingestion of milk and other calcium-laden dairy foods, is also a toxic and potentially life-shortening practice."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka