26.05.16, 21:08
Witam. Nie chodzi tutaj o mnie lecz o moją mamę. Boli ją kręgosłup (podobno ma jakąś przerwę między kręgami) ale prócz tego nie może już podnosić prawą ręką i bolą ją wszystkie stawy. Jej skóra jest jak papier wystarczy że lekko sie uderzy i już ma siniaka. Byle drapnięcie i krew sie leje. Mama była juz u lekarzy ale wypisują jej tylko leki. Ketonal już nie działa i dostała jakieś na narkotykach które też nie działają. Wydaje się jakby każdy lekarz chciał się jej pozbyć wypisując leki i dając zwolnienie na tydzień co wcale nic nie zmienia. Mama pracuje w szkole jako sprzątaczka i nie chce chodzić tak na zwolnienia co jakiś czas bo się boi że zostanie zwolniona. Czy ktoś mógłby chociaż doradzić gdzie szukać konkretnej pomocy. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Co robić 26.05.16, 23:15
      Onkolog ,hematolog ,reumatolog
      to mi się nie podoba
    • koziorozka często chora mama 27.05.16, 10:31
      Co to za "przerwa między kręgami"?
      Na co są te leki? Tylko przeciwbólowe czy jeszcze coś?
      Ile mama ma lat?
      Od jak dawna ma takie objawy?
      Żaden lekarz nie postawił choć wstępnej diagnozy?
      • zulus011 Re: często chora mama 27.05.16, 15:55
        Ta przerwa to wytarte to coś miedzy kręgami nie pamiętam jak to się nazywa.Te leki są przeciwzapalne reumatyczne i przeciwbólowe Jeszcze Metypres podwójna dawka. Mama ma 57 lat. Z tą ręką ma problem od 3 lat no i z tą skórą około 4l at Reumatyczne problemy od 98 r. Była diagnoza że ma reumatoidalne zapalenie stawów i zwyrodnienie kręgosłupa i lekarz powiedział że nie nadaje się do operacji.
        • mamalgosia Re: często chora mama 27.05.16, 16:58
          Największym problemem chyba jest kręgosłup, bo to przeszkadza w pracy zawodowej. Skoro nie jest to do operacji, to warto pójść do terapeuty manualnego (ale takiego z dyplomem, a nie domorosłego "kręgarza"). Dla pocieszenia dodam, że takie kręgosłupowe sprawy co jakiś czas się uspokajają same (żeby znowu za jakiś czas powrócić). Ale na pewno odpada dźwiganie (np wiader), schylać też trzeba się w psecjalny sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka