Dodaj do ulubionych

zerwane mięśnie

16.02.17, 22:23
Witam
Mam problem z naderwanymi mięśniami ścięgnami bicepsów od dłuższego czasu ,obecnie po artroskopi barku .Może są jakieś bezpieczne nieszkodliwe specyfiki ułatwiające regenerację mięśni.Polecano mi keratynę na przyrost masy mięśniowej ,magnez a także chrząstki czyli salceson i pasztetówkę .Może coś polecicie?
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: zerwane mięśnie 17.02.17, 08:10
      Chyba, jeśli ci się mięśnie obrywają to nie potrzebujesz ich wzrostu?! W czymś przedobrzyłeś. Keratyna to składnik włosów, paznokci, pazurów, dziobów i skorupek np. owadów i skorupiaków...., a nie mięśni. Zmień dilera albo siłkę. Pasztetowa to akurat w większości jest robiona z wymion, salceson nie ma za dużo chrząstek bo klienci nie lubią.... raczej jeśli to miało by zadziałać to tzw. galarety, czyli coś co zawiera kolagen, a nie keratynę. Tylko kolagen to się raczej nie wchłania w trybie prostym a podlega trawieniu na drobniejsze cząstki, ale jeśli już to galarety.
    • margolcia_63 Re: zerwane mięśnie 17.02.17, 08:17
      A! Poszukaj sobie, odbudowa tkanki łącznej, kolagenu bo są takie pomysły w necie, ale ja nie mam przekonania i nie pamiętam
    • sp9tcu Re: zerwane mięśnie 19.02.17, 09:02
      przede wszystkim nie forsowna gimnastyka i masaże
      • margolcia_63 Re: zerwane mięśnie 19.02.17, 12:25
        Przede wszystkin, czy zerwane, czy naderwane? Jak zerwane, to jednak nie gimnastyka.
        www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/zerwanie-miesnia-przyczyny-i-objawy-leczenie-zerwanego-miesn_41926.html

• papak Re: zerwane mięśnie 22.02.17, 19:56
          zerwanie ścięgna głowy długiej bicepsa jestem po artroskopii barku i zastanawiam się ile powinna trwać rekonwalescencja ile zazwyczaj trwa rehabilitacja żebym nie miał problemów w pracy
          • margolcia_63 Re: zerwane mięśnie 23.02.17, 09:45
            To pytania do lekarza. Skąd nam wiedzieć, ile masz lat, czym się faszerowałeś, jak przebiegła operacja, jaką masz pracę - teczka, czy taczka? Jaką masz zleconą rehabilitację i jak się do niej ustosunkujesz? W ogóle dlaczego doszło do urazu?
            Przyjmuje się, że 6 tygodni - to złoty standard- można się wygoić, tylko właśnie do czego? Teczki, czy taczki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka