Dodaj do ulubionych

jak się pozbyć kataru

17.04.02, 21:55
zna ktoś jakąś domową metodę na jakąś inhalację albo coś w tym stylu
zaziębiłem się - jakaś infekcja - boli mnie trochę gardło i ten cholerny katar,
bolą mnie oczy, a normalnie nie miewam kataru
dali mi cholerny antybiotyk
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: jak się pozbyć kataru IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 22:36
      Kropelki do inhalacji dostaniesz za grosze w kazdej aptece. No ale jesli boli
      cie gardlo to powazna sprawa - mozesz ssac Neoangin, pic mleko z miodem i
      maslem (czosnek - alternatywa). Ale dlaczego antybiotyk?
      • Gość: Miko Re: jak się pozbyć kataru IP: *.sympatico.ca 18.04.02, 00:15
        Mi pomagaja inhalacje z rumianku a w aptece dostaniesz krople do nosa na katar.
        • Gość: Ania Re: jak się pozbyć kataru IP: 217.153.52.* 18.04.02, 08:08
          A broń Boże nie używaj kropli do nosa! Szkodliwe i uzależniające świństwo.
          Lepiej się przemęczyć przez kilka dni, ratować się inhalacjami (kup Olbas, albo
          olejki eteryczne np. mentolowy, eukaliptusowy, sosnowy. Skorzystaj z kominka do
          aromaterapii, albo po prostu wkrop trochę olejku do gorącej wody i wdychaj).
          Jeśli już krople, to homeopatyczne albo ziołowe (np. Pinosol).
          • flora1 Re: jak się pozbyć kataru 18.04.02, 11:41
            Jeśli krople, to najlepiej homeopatyczne. Wszystkie inne mogą być używane tylko
            przez kilka dni i często wyrządzają większa szkodę, ponieważ niszczą śluzówkę
            nosa.
            A tak wogóle, co za lekarz na przeziębnienie zaleca antybiotyk??? Jeśli nie
            masz anginy, to spróbowałabym leczeia bez antybiotyku.
            Pozdrawiam.
      • Gość: hania Re: jak się pozbyć kataru IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 08:48
        Proszę kupić w aptece tabletki "sudafed"-mi pomogły.Życzę szybkiego powrotu do
        zdrowia.
    • Gość: Wanda Re: jak się pozbyć kataru IP: *.tele2.pl 26.04.02, 14:03
      Inhalacje z Amolu - pomaga skutecznie, szybko, trwale
      • Gość: Artur Re: jak się pozbyć kataru IP: *.sasknet.sk.ca 26.04.02, 17:21
        Ostry katar zazwyczaj przemija sam. Krople do nosa - te obkurczajace sluzowke -
        to rzeczywiscie swinstwo, ktore moze czasami trwale uszkodzic rzeski w nosie i
        spowodowac trwaly problem. Dlatego mowi sie by uzywac je bardzo krotko a
        najlepiej wcale. Ja nie uzywam ich wcale.
        Tabletki cynkowe 50 mg na dzien u mnie wyraznie zmniejszaja okres trwania
        kataru. Jak wszyscy naokolo choruje to czasem biore je profilaktycznie. Od
        czasu jak je uzywam nie mam juz katarow trwajacych tygodniami. Zwykle kilka dni
        i po sprawie. Z cynkiem nie powinno sie przesadzac tzn brac go zbyt czesto bo
        nie tak wiele wiadomo o objawach przedwkowania. Mowi sie o zwiekszonym ryzyku
        miazdzycy np.
        Wracajac do kataru, uzywam tez troche sterydow donosowych. Wiem ze niektorzy
        powiedza ze to ciezka artelaria, ale przynosi ulge szybko i dobrawdy ilosc
        sterydu jest tak znikoma, ze nie wierze w negatywne nastepstwa. Poniewaz jestem
        lekarzem wiec sam je sobie zapisuje. Zwykly smiertelnik musi jakos przekonac
        swojego lekarza, o tym ze mu jest potrzebna na to recepta. Flonaze brac 2
        psiuki do kazdej dziurki rano i to somo okolo godziny piatej wieczorem przez
        okres kilku dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka