roland_x 17.04.02, 21:55 zna ktoś jakąś domową metodę na jakąś inhalację albo coś w tym stylu zaziębiłem się - jakaś infekcja - boli mnie trochę gardło i ten cholerny katar, bolą mnie oczy, a normalnie nie miewam kataru dali mi cholerny antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: jak się pozbyć kataru IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 22:36 Kropelki do inhalacji dostaniesz za grosze w kazdej aptece. No ale jesli boli cie gardlo to powazna sprawa - mozesz ssac Neoangin, pic mleko z miodem i maslem (czosnek - alternatywa). Ale dlaczego antybiotyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: jak się pozbyć kataru IP: *.sympatico.ca 18.04.02, 00:15 Mi pomagaja inhalacje z rumianku a w aptece dostaniesz krople do nosa na katar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak się pozbyć kataru IP: 217.153.52.* 18.04.02, 08:08 A broń Boże nie używaj kropli do nosa! Szkodliwe i uzależniające świństwo. Lepiej się przemęczyć przez kilka dni, ratować się inhalacjami (kup Olbas, albo olejki eteryczne np. mentolowy, eukaliptusowy, sosnowy. Skorzystaj z kominka do aromaterapii, albo po prostu wkrop trochę olejku do gorącej wody i wdychaj). Jeśli już krople, to homeopatyczne albo ziołowe (np. Pinosol). Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: jak się pozbyć kataru 18.04.02, 11:41 Jeśli krople, to najlepiej homeopatyczne. Wszystkie inne mogą być używane tylko przez kilka dni i często wyrządzają większa szkodę, ponieważ niszczą śluzówkę nosa. A tak wogóle, co za lekarz na przeziębnienie zaleca antybiotyk??? Jeśli nie masz anginy, to spróbowałabym leczeia bez antybiotyku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: jak się pozbyć kataru IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 08:48 Proszę kupić w aptece tabletki "sudafed"-mi pomogły.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: jak się pozbyć kataru IP: *.tele2.pl 26.04.02, 14:03 Inhalacje z Amolu - pomaga skutecznie, szybko, trwale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak się pozbyć kataru IP: *.sasknet.sk.ca 26.04.02, 17:21 Ostry katar zazwyczaj przemija sam. Krople do nosa - te obkurczajace sluzowke - to rzeczywiscie swinstwo, ktore moze czasami trwale uszkodzic rzeski w nosie i spowodowac trwaly problem. Dlatego mowi sie by uzywac je bardzo krotko a najlepiej wcale. Ja nie uzywam ich wcale. Tabletki cynkowe 50 mg na dzien u mnie wyraznie zmniejszaja okres trwania kataru. Jak wszyscy naokolo choruje to czasem biore je profilaktycznie. Od czasu jak je uzywam nie mam juz katarow trwajacych tygodniami. Zwykle kilka dni i po sprawie. Z cynkiem nie powinno sie przesadzac tzn brac go zbyt czesto bo nie tak wiele wiadomo o objawach przedwkowania. Mowi sie o zwiekszonym ryzyku miazdzycy np. Wracajac do kataru, uzywam tez troche sterydow donosowych. Wiem ze niektorzy powiedza ze to ciezka artelaria, ale przynosi ulge szybko i dobrawdy ilosc sterydu jest tak znikoma, ze nie wierze w negatywne nastepstwa. Poniewaz jestem lekarzem wiec sam je sobie zapisuje. Zwykly smiertelnik musi jakos przekonac swojego lekarza, o tym ze mu jest potrzebna na to recepta. Flonaze brac 2 psiuki do kazdej dziurki rano i to somo okolo godziny piatej wieczorem przez okres kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś