Gość: dociekliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:20 Mój cholesterol całkowity wynosi 204.Hdl 98 a Ldl 97.Czy to zły wynik? Bardzo prosze o wyjaśnienie takiego dziwnego wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: wysoki cholesterol 09.10.04, 12:24 A umiesz korzystac z wyszukiwarki? Wystukaj choresterol i znajdziesz sama odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwa Re: wysoki cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 15:15 dzieki za rade,ale tam sa inne proporcje miedzy HDL i LDL.Szukam wiec kogos,kto umie mi to wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: wysoki cholesterol 09.10.04, 15:47 Twoje wyniki są jak najbardziej prawidłowe. Niczym nie musisz denerwować się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txyz Re: wysoki cholesterol IP: *.zielman.pl 09.10.04, 17:39 Wyniki są rewelacyjne! zwłaszcza stosunek HDL do ogólnego a tak poza tym to ostatnie badania mówią że wpływ cholesterolu na miazdzyce jest dużo mniejszy niż przypuszczano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwa Re: wysoki cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:34 dzięki za dobre wieści,pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synergy to nic nie znaczy, nie jest to wysoki cholesterol IP: *.west.biz.rr.com 09.10.04, 19:15 dociekliwa napisał(a): > Mój cholesterol całkowity wynosi 204.Hdl 98 a Ldl 97.Czy to zły wynik? > Bardzo prosze o wyjaśnienie takiego dziwnego wyniku? Wyniki badan cholesterolu WBREW MITOLOGI lekarskiej NIC nie znacza! Cholesterol moze byc wskaznikiem wewnetrznej infekcji! Badania cholesterolu to jest jeszcze jeden sposob aby napychac kieszenie tych co sa wlascicielami laboratoriow! Lekarze stworzyli CALA MITOLOGIE ze poziom cholesterolu ma wplyw na podatnosc na zawal serca! Obecnie aby zwiekszyc przeplyw gotowki przez kieszenie OPUSZCZONO poziom "ZDROWEGO CHOLESTEROLU" tworzac nowa kategorie ludzi ktorzy "powinni: sie leczyc aby zwiekszyc sprzedaz takich lekow jak LIPITOR! Najlepszym sposobem na obnizanie poiomu cholesterolu jezeli ktos sie o to naprawde martwi jest picie dziennie okolo dwoch kieliszkow czerwonego wina, i konsumpcja "oil vinegrette" (zdrowy olej oliwkowy, z octem, (balsamic vineger), czosnkiem, ziolami) z salatkami. Dzialanie jest takie ze w naczyniach krwionosnych tworzy sie film ktory zapobiega "zachaczania" sie tluszczy o scianki (endothelial cells) naczyn krwionosnych, po prostu tluszcze sie "slizgaja" i sa wydalane przez organizm. Jezeli zaczniesz sledzic diete francuska, i zobaczysz jakie ilosci tluszczy (np. foie gras) spozywaja to docenisz czerwone wino i oil vinegrette! Francuzi maja najmniejsze problemy sercowe przy tak "niezdrowej" bogatej diecie! Badania cholesterolu to jeszcze jeden "wynalazek" medycyny Amerykanskiej, gdzie alcohol (czerwone wino) traktuje sie jako napoj zakazany, wpycha sie ludziom "junk food" i "OLESTRA", a pozniej robi sie pieniadze na by-pasach. Poziom cholesterolu sie zmienia w zaleznosci od sezonu roku, (w zimie wzrasta) i od czasu pomiaru przed i po posilkach, dlatego te badania sa po prostu niewiarygodne! Przed posilkiem mozesz miec cholesterol LDL 120, HDL 70, a po posilku pojdzie ci na LDL 250, HDL na 40! Te badania staly sie poprostu rutunami aby nabijac kieszenie laboratoriow i lekarzy sprzedajacych "lipitor"! Zdrowa dieta (oil vinegrette + czerwone wino) i regularne zycie seksualne jest o wiele wazniejsze niz kilka numerkow ktore coraz mniej znacza! Bardzo niezdrowa dieta vegetaryjna powoduje obnizanie dobrego cholesterolu HDL: www.caromont.org/18059.cfm OBECNIE wedlug "opini": Low-density lipoproteins (LDL) zalecany jest ponizej < 120 High-density lipoproteins (HDL) zalecany jest powyzej > 50 Stosunek HDL/LDL powinien byc wyzszy od 3.5 im wyzej tym lepiej! Jak masz poziom cholesterolu za niski to lekarza szlag trafia bo traci "klienta" z ktorego chcial zrobic pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txyz Cholesterol nie jest taki grożny! IP: *.zielman.pl 09.10.04, 22:18 Zgadzam się z synergy w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Cholesterol nie jest taki grożny! 09.10.04, 23:11 >>(czerwone wino) traktuje sie jako napoj zakazany,<< alez co ty bredzisz Synergy wlasnie czerwone wino zalecaja, lampke dziennie aby wlasnie bylo serce jak dzwon i dobry cholesterol ! . Research indicates that moderate red wine consumption may help protect against certain cancers and heart disease, and can have a positive effect on cholesterol levels and blood pressure. czytac po angielsku nie umiesz! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synergy Re: Cholesterol nie jest taki grożny! IP: *.west.biz.rr.com 10.10.04, 08:53 venus22 napisała: > >>(czerwone wino) traktuje sie jako napoj > zakazany,<< > alez co ty bredzisz Synergy wlasnie czerwone wino zalecaja, lampke dziennie > aby wlasnie bylo serce jak dzwon i dobry cholesterol ! To ty bredzisz! Lekarze (znachorzy) Amerykanscy twierdza ze wino jest alcoholem i jest szkodliwe! > Research indicates that moderate red wine consumption may help protect against > certain cancers and heart disease, and can have a positive effect on > cholesterol levels and blood pressure. Research TAK, a od KIEDY lekarze ktorzy uprawiaja remioslo medyczne czytaja artykuly naukowe? Przeciez ta CIEMNOTA jest zacofana o 50 lat! > czytac po angielsku nie umiesz! Ja czytac potrafie nie tylko po angielsku, natomiast ty jak zawsze masz nie wypazona gebe. > Venus Na Venus wszystko mozliwe, z wyjatkiem kopulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: to nic nie znaczy, nie jest to wysoki choles IP: *.fornfyndet.se 11.10.04, 12:10 Witaj Synergy! Dzisiaj lekarze w Szwecji , zanim cos podadza delikwentowi to wlasnie najpierw jest prosba o stosowanie tego typu jedzenia co Ty wlasnie wskazales.Nawet polecaja czerwone wino,zamiast tych tabletek.Szczegolnie w starszym wieku po 65 lta jak ogolnie jestes zdrowy. Pzdr.hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: wysoki cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 05:02 Gość portalu: dociekliwa napisał(a): > Mój cholesterol całkowity wynosi 204.Hdl 98 a Ldl 97.Czy to zły wynik? > Bardzo prosze o wyjaśnienie takiego dziwnego wyniku? masz wyniki jakbyś od kilku lat była optymalna ;) Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: wysoki cholesterol IP: *.chello.pl 10.10.04, 12:25 Ale 98/97 to niewiele ponad 1 a miało być ponad 3,5! A ja mam HDL 64 a LDL prawie 120! to już tragicznie? Synergi, oceń, bo mnie lekarz mówi że przy moim całkowitym = 198 wszystko jest w porządku! Dotąd liczyłam stosunek całkowitego do HDL a nie HDL/LDL jak piszesz wyżej, kto się myli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wysoki cholesterol IP: *.compower.pl 11.10.04, 10:23 Jak to jest z tymi wynikami,tu wszyscy podaja liczby trzycyfrowe ,a mój mąż ma wszystko z przecinkami.Może ktos ocenić te wyniki?.HDL 1.07 mmol/l, TRÓJGLICERYDY 4.60 mmol/l, CHOLESTEROL CALKOWITY 7.97 mmol/l,czy to żle?.Bardzo proszę o interpretację ,bo mąż nie chce iść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: wysoki cholesterol IP: *.chello.pl 11.10.04, 11:14 A na wyniku nie było zakresu normy? dla całkowitego 3,1 - 6,25 HDL > 1,4 ( a dla kobiet > 1,7) LDL < 3,3 trójglicerydy 0,4 - 1,82 z zastrzeżeniem że różne źródła i laboratoria podają różne wartości Odpowiedz Link Zgłoś