05.06.19, 21:48
Parkinson Może ktoś mi podpowie co oprócz leków można stosować w tej chorobie czytałam że,a probiotyki.ale jakie i z jakim skutkiem Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Parkinson 13.06.19, 18:41
      Cwiczenia (w tym joga), Omega-3 (makrela, sledz, losos, sardynki, siemie lniane, orzechy, soja, chia seeds) i podobno modna ostatnio glodowka, a nawet (uwaga!) spiewanie www.medicalnewstoday.com/articles/323590.php
    • eltewat Re: Parkinson 17.12.22, 14:41
      Dzień dobry,
      u mojej matki z rok temu zaszło podejrzenie choroby parkinsona, alzheimera, lub tak sobie tłumaczyli jej odruchy i zaniki pamięci. Skończyło się braniem codziennie 7 leków, splątaniem, omamami, przywidzeniami, koszmarami sennymi. Ma tiki, ruchy pląsawiczne. Widzi ludzi, którzy z nią rozmawiają, nie może podejść do żadnego lustra. Nie da się z nią już normalnie rozmawiać. Woła nas nawet w pewne miejsca i pyta, czy nie widzimy takich to, a takich ludzi, kobiet, mężczyzn. Mówi np. że na strychu zebrali się ludzie, którzy chcą dobudować piętro, na dworzu dzisiaj zobaczyła ekipę filmową, która u nas chce kręcić film. Najgorzej, że widzi u siebie w pokoju na fotelu osoby i się ich boi, przez co nie może spać. Nie da się z nią już normalnie rozmawiać. Bierze następujące leki:
      Ricordo
      Nakom mite
      Vigeryt K
      Egzysta
      Dulsevia
      Tritico
      Ketrel
      Czy przy tych objawach, te leki są odpowiednie? Czy to przypadkiem nie one wpędziły ją w taki stan? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
      • koziorozka Re: Parkinson 17.12.22, 17:53
        eltewat napisał:
        > Czy przy tych objawach, te leki są odpowiednie?
        ----------------------
        Ktoś ma to ocenić nie widząc pacjentki, nie mając wyników badań, nie znając historii choroby i reakcji na leki?
        Internet ci nie pomoże.
        Jak nie masz zaufania do lekarza, to zawsze możesz poprosić o konsultację drugiego medyka.
        Powinieneś też się dowiedzieć jakie jest rozpoznanie (parkinson? alzheimer? coś innego?) i jakie jest rokowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka