kiciula1 20.10.04, 16:38 Towarzyszą mi zaparcia, od tygodnia nie mogę sie wypróznić. Jakie są na to metody, by się ich pozbyć. Prosze o rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaśka Re: Zaparcia- ka je leczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:37 dołączam się do pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zaparcia- ka je leczyć IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 20.10.04, 21:52 Kupcie w aptece ENEMA to gotowy roztwór samodzielnego wykonania hegaru. Wypróznienie po 3-5 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Zaparcia- ka je leczyć IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 22:58 Sposobów na zaparcia jest dużo i wiele z nich było wymienianych na tym forum. Natomiast jako ciekawostkę podam, że niejaki ksiądz Kneipp zalecał w takim przypadku picie dokładnie co godzinę jednej łyżki zimnej wody. Czy pomaga nie wiem bo nie sprawdzałem. Natomiast jeśli idzie o przyczyny zaparć to według moich przypuszczeń może ją powodować uczulenie na gluten czyli celiakia. Szczególnie gdy mamy do czynienia również z anemią. Dlatego proponuję na jakiś czas przejść na dietę bezglutenową. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Zaparcia- ka je leczyć 21.10.04, 00:03 mam pytanie dot. czopkow, ktore uzywa sie w krytycznych sytuacjach. Jak dlugo po zalozeniu czopka nastepuje wyproznienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajla Re: Zaparcia- ka je leczyć IP: 195.205.163.* 21.10.04, 09:25 ludzie! wy tylko o lekach..to pomoze na chwile jeśli wogóle pomoze. Regularne jadanie gotowanego jedzonka, zwłaszcza zup pomaga zachować regularność wypróznień. wypróbowałam to na sobie i dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
ania61 Re: Zaparcia- ka je leczyć 21.10.04, 11:54 W sklepach zielarskich mozna kupić tabletki z aloesu. Idealnie zdają egzamin. Ja zawsze je zabieram w podróże i zapominam o zaparciach. Najważniejsze,że jelita wracają szybko do normalnej pracy. A nie tak jak po innych ziółkach. Ciekawa jestem tylko czy są jakieś uboczne efekty. Może macie jakieś informacje ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Zaparcia- ka je leczyć IP: *.chello.pl 21.10.04, 12:32 na zaparcia polecam suszone śliwki, pełnoziarniste pieczywo, jak najwięcej warzyw i owoców, pomagają także otręby owsiane i siemię lniane. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciula1 Re: Zaparcia- ka je leczyć 21.10.04, 12:45 Czopki glicerynowe generalnie działąją i wypróznienie nastepuje po 10 min! Ktoś napisał z was ze sliwki suszone są dobre na tę dolegliwosc. Dziewczyny wczoraj wyprobowałam tę radę i są rezultaty. Trzeba zalać 5-6 sliwek wrząca wodą i odczekać godzinę po czym wypić. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś