Dodaj do ulubionych

problem neurologiczny

IP: 217.153.12.* 26.08.01, 16:27
półtora roku temu uderzyłam się bardzo w głowę (choć nie miałam wstrząsu mózgu,
ani utraty przytomności). Głowa boli mnie do tej pory( choć robiłam różne
badania łącznie z tomografią,które nic nie wykazały). czy ktoś miał podobny
problem, czy ktoś może mi pomóc? Byłam oczywiście u neurologa, który nic nie
pomógł. Błagam!!!
tirti_pl@yahoo.com
Obserwuj wątek
    • Gość: ts Re: problem neurologiczny IP: *.spectrumhr.com 31.08.01, 18:07
      ja bym sie wybral przynajmniej do jeszcze jednego neourologa. najwyrazniej jest
      problem, wiec to ze nic nie wykryto nie powinno zamykac sprawy.
      • mary_z_danii Re: problem neurologiczny-Sylwia 05.09.01, 17:15
        Widze, ze pisalas o tym samym problemie na innym watku.
        Zgadzam sie z przedmowca - idz do innego neurologa, chociazby dla wlasnego
        spokoju. Badanie tomograficzne wykazuje tylko wieksze zmiany w mozgu (ponad 0,5
        cm - o ile sie nie myle), rezonans magnetyczny jest duzo dokladniejszy (zmiany
        od 2 mm), choc tez nie daje 100% gwarancji. Pamietaj tez, ze czesto lekarze,
        ktorym brak dostatecznej wiedzy (lub danych uzyskanych na podstawie badan),
        maja tendencje do uznawania pacjenta za hipochondryka lub osobe z zaburzeniami
        emocjonalnymi (glownie wszystkich obejmujacy stres), a nie czysto fizycznymi.
        Znasz najlepiej swe wlasne cialo i sama widzisz, czy i kiedy cos jest nie w
        porzadku. A jesli boli- znaczy, ze cos jest nie tak. Moze to byc "prosty"
        powod, ze np. napinasz zbyt bardzo miesnie szyi/barkow (co moze powodowac
        migrenopodobne bole - dobry fizjoterapeuta moze wtedy wiele pomoc), ale moze
        byc tez cos powazniejszego. Znalezienie dobrego lekarza nie jest jednak proste.
        Zycze powodzenia i wyzdrowienia
      • Gość: Anatol Re: problem neurologiczny IP: *.vc.shawcable.net 10.11.01, 12:06
        Neurolog Ci nie pomoze, Ty masz uraz glowy. A nuz medycyna naturalna pomoze?
        Z powazaniem - Anatol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka