Dodaj do ulubionych

Ból pleców

14.02.22, 10:46
Witam jak w tytule chodzi o ból pleców. Bolą mnie one praktycznie codziennie, ból umiejscowiony jest w części lędźwiowej ale czasami wędruje do części środkowej. Jest to dziwne uczucie tak jakby te plecy były zmęczone, jak np siedzi się w jednej pozycji przez długi czas to one za chwilę tak dziwnie bolą i Ja mam tak samo , ale jest to niezależne czy siedzę, stoję czy leżę ból jest cały czas. Dwa lata temu miałam stwierdzona lekką skoliozę. Czy ktoś z państwa zmagał się z czymś takim ? Może jakieś maści czy plastry mogą państwo polecić? Dziękuję za odpowiedzi 
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Ból pleców 14.02.22, 18:52
      Jak była lekka skolioza, to może teraz już być średnia.

Trzeba ja najwięcej się ruszać, robić przerwy w pracy na ćwiczenia (rozciągające, ale też inne ruchowe) oraz wybrać się do specjalisty. Skolioza jedno-, czy dwułukowa (esowata)?
      • moonlight1999 Re: Ból pleców 14.02.22, 19:32
        Nie pracuje , siedzę z synem w domu . Nie mam siedzącego trybu życia , tu posprzątam, tu pójdę na zakupy. Sama skolioza była stwierdzona
        • horpyna4 Re: Ból pleców 14.02.22, 20:09
          A nie masz zdjęcia rentgenowskiego? Powinnaś wiedzieć, jaki kształt ma Twój kręgosłup, żeby mu pomagać, a przede wszystkim nie szkodzić. Trzeba też sprawdzić, czy talerze biodrowe są ustawione na jednym poziomie.
          • moonlight1999 Re: Ból pleców 14.02.22, 20:54
            To chyba będę musiała iść na rtg żeby zobaczyć co tam się dzieje
    • sp9tcu Re: Ból pleców 15.02.22, 15:49
      wujek google
      sp9tcu kregośłup
      sp9tcu masarze kregosłupa
      nie będe sie powtarzał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka