Dodaj do ulubionych

bóle stawów - co robić !!!!! ????

IP: 217.11.133.* 04.11.04, 11:51
witam !! Jestem osobą która bardzo często chorowała na anginy i niestety
odbiło sie to fatalnie na moich stawach:( Mam pytanie czy któś z was też miał
takie problemy i udalo mu sie wyleczyć z tych okropnych bóli albo chociaż
zaleczyc!! Czytałam o leku który sie nazywa arthrostop ale nie wiem czy jest
sens kupować czy wogule pomaga !! pomóżcie
Obserwuj wątek
    • donjuan Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 12:50
      Zdarzylo mi sie to w wieku 20 jako powiklanie pogrypowe i odnawia sie od
      czasu do czasu po nawet lekkim przeziebieniu lub chocby ochlodzeniu lub
      przemoczeniu stop lub nog . Zwalczam je wtedy za pomoca aspiryny i to pomaga ,
      ale nie do konca . Dolegliwosci ustapily z jednych stawow z gornej czesci ciala
      ,ale pozostaly w stawach biodrowych , kolanowych i w kostkach i nie chca
      ustepowac . Totez odnosze wrazenie , ze calkowicie nie da sie tego wyleczyc i
      trzeba sie pilnowac na przyszlosc trzymajac sie w cieple oraz stosujac masaze i
      ogrzewajac bolace stawy. Przy wiekszym zaostrzeniu stanow zapalnych pomagaja
      jedynie antybiotyki.
      • intraday Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 13:18
        Mojego męża też mocno bolą stawy. Porobił własnie wyniki i okazało się, że są
        dobre. I co tu robić? Po nocach spać nie może z bólu, ostatnio nawet spuchło mu
        kolano. Bierze Ibuprom i smaruje maściami. U reumatologów wyniki to podstawa a
        co zrobić jak są dobre?
        • izado Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 13:37
          intraday napisała:

> U reumatologów wyniki to podstawa a
          > co zrobić jak są dobre?

Jeżeli wyniki są dobre, a mimo to kogoś bolą stawy to zdaniem reumatologów, z
          którymi mieliście do czynienia jaki lekarz powinien się tym zająć skoro nie
          reumatolog? Przecież choroba ciągle dotyczy stawów :-)))
          W przypadku niektórych chorób stawów, lub w niektórych stadiach choroby wyniki
          krwi niczego nie wykazują. Sama od lat mam IDEALNE, a d lat choruje na stawy i
          jak nabardziej leczy mnie reumatolog.

Pozdrawiam,
          Iza.
        • Gość: Teresa Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? IP: *.net-serwis.pl 04.11.04, 13:38
          koniecznie trzeba oczyscic organizm, najlepiej dziala glodowka, ale b.skuteczne
          sa tez i ziolowe kuracje oczyszczajace
          "Czy głodówka może pomóc na CHORE STAWY I SILNE BÓLE?
          Powinniśmy być wdzięczni Naturze, że istnieje coś takiego jak ból. Jest to
          sygnał od organizmu, że coś nieprawidłowego się w nim dzieje. Powinniśmy
          reagować już wówczas, gdy otrzymamy pierwszy sygnał bólowy szukając jego
          przyczyn, a nie zagłuszać go lekami przeciwbólowymi. Jest to działanie na krótki
          i niebezpieczny dystans. Przy tego typu dolegliwościach głodówka jest najlepszą
          formą terapii. Oczyści stawy z składanych tam toksyn i uwolni nas od bólu."
          • Gość: buuu Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? IP: 217.11.133.* 04.11.04, 13:49
            dzięki za odpowiedzi ale powiedzcie mi co z lekami ?? Czy ten arthrostop jest
            dobry skuteczny ?? czy może po prostu trzeba brać kolagen ?? Nie chcę
            faszerować sie lekami przeciwbólowymi- juz sie nabrałam tyle naproxenu że mi to
            wychodzi bokiem !! Musze spróbować czegos innego bo to naprawdę strasznie boli:
            ((
            • intraday Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 14:08
              Mojemu męzowi Arthrostop nie pomógł, brał przez pół roku. Ostatnio w Polityce
              było coś na temat stawów i tego leku, ponoć pan doktor bardzo sie dziwił, że to
              może pomóc, wręcz zakwestionował /zasłyszane od znajomych nie czytałam/
          • izado Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 13:55
            Gość portalu: Teresa napisał(a):

> koniecznie trzeba oczyscic organizm, najlepiej dziala glodowka,

Jaka głodówka?
            Co jaki czas?
            Jak długa?
            Czy przy wszyskich chorobacha stawów?
            Skąd się biorą toksyny w stawach?

Sama kiedyś probowałam głodówek na stawy - co tydzień, jeden dzień tylko z
            wodą. Kompletnie nic z tego nie wyszło.

Pozdrawiam,
            Iza
            • Gość: Teresa Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? IP: *.net-serwis.pl 04.11.04, 14:44
              www.glodowka.pl/pytania.php
        • Gość: monika Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 15:00
          Ci lekarze sa dziwni, czlowieka boli, a oni patrza tylko na wyniki. Moze trzeba
          by skonsultowac to z innym lekarzem. A czy maz ma w porzadku OB i CRP? Nie
          sadze, by Ibuprom pomogl, on tylko lagodzi objawy, a trzeba dojsc do zrodla.
          Zycze powodzenia, ja przez rok szukalam diagnozy!
          • intraday Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 15:39
            Mąż zrobił CRP ujemny
            ASO 54,1
            czynnik reum. ujemny
            OWR ujemny
            OB 3
            Jeden z lekarzy powiedzał wręcz, że to taka uroda bolące kości! Pozdr.
    • izado Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 14:05
      A byłaś reumatologa? Co powiedział?
      W przypadku osób, które wcześniej chorowały na infekcje bakteryjne i te są
      przyczyną zapalenia stawów (bakteryjne zapalenie stawów) dobre efekty przynosi
      usunięcie migdałków (i innych potencjalnych źródeł stanu zapalnego) oraz
      odpowiednia kuracja antybiotykowa.

Pozdrawiam,
      Iza.
      • Gość: Artur Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? IP: *.ss.shawcable.net 04.11.04, 14:30
        uhm
    • m.w.2 Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? 04.11.04, 14:40
      aha
    • Gość: Monika Re: bóle stawów - co robić !!!!! ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 14:58
      A bylas u reumatologa? Zrobilas podstawowe badania, łącznie z OB i CRP. Byc
      moze stawy to tylko przykrywka innej choroby. Nie lecz sie sama, idz do
      lekarza!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka